❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

UBNT NanoBridge

Problematika Ubiquiti hardware.
Jardax
antispam: Ano

Re: UBNT NanoBridge

Příspěvekod Jardax » 14 years ago

hapi píše:dole mě nebude, ten test je udp a to dá dneska i nanobridge. Mimo to jsem to psal už na začátku že to je power bridge.

Co da nanoBridge? tech tvych 160Mbps? Ukaz :D
A vubec, hod sem testy z tech tvych rocketu, jen tak pro informaci. At se porovnava stejny system mereni.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

neblbnite, 50/10 MBPS realneho trafiku by to znieslo ako nič, samozrejme airmax zapnutý, bez toho su latencie 20+ a kapacita smiešna....zatial viem otestovat vyssie priepustnosti iba BT testom v UDP..čo nie je vierohodné..ale no problem 80/20 (UDP)
0 x

dubrma

Příspěvekod dubrma » 14 years ago

V 20Mhz na 3km krásných 80Mbps v udp. Mírně zarušeno výkon v normě a 50% Fresnelovy zóny zůstává v lese. Hodinová odezva protože jsem to měřil po zářez.
Toť moje zkušenost s Nanobridge 25.
Při testu na 10m od sebe 180M udp.

Vždyť na tom ani nejde co špatně nastavit.

Jestli to je v A nebo N poznáš např. podle toho když dáš na klientovi záložku AP info.

Myslím že NB a PB jsou hodně blízko sobě...
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

Jardax píše:
hapi píše:dole mě nebude, ten test je udp a to dá dneska i nanobridge. Mimo to jsem to psal už na začátku že to je power bridge.

Co da nanoBridge? tech tvych 160Mbps? Ukaz :D
A vubec, hod sem testy z tech tvych rocketu, jen tak pro informaci. At se porovnava stejny system mereni.

no tak na testy je tu vlákno kde takový tesny na ubnt jsou. Co sakra furt řešíš. Ná už to nevyzkoušil protože jsem jednotky sundal ale měl jsem tam stejnej graf jako v tom vláknu... udp na 160Mbit.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 14 years ago

hapi píše:Test jsem prováděl na tom testu co je v ubnt

nu tak to jo, to pak muzes mit 300m+ :-) ten test mi vzdycky ukaze nejaky super cislo. realnej test ja osobne delam na dvou mikrotikach mezi kteryma je prave ubnt ptp ve wdsku, ano, sice to stale neni realita, protoze to generuje naprosto dokonale pakety o stejne velikosti atd. ale preci jen se to uz te realite blizi, ubnt test se tomu urcite neblizi, o tom jsem presvedcen.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

dubrma

michal.siman píše:
hapi píše:Test jsem prováděl na tom testu co je v ubnt

nu tak to jo, to pak muzes mit 300m+ :-) ten test mi vzdycky ukaze nejaky super cislo. realnej test ja osobne delam na dvou mikrotikach mezi kteryma je prave ubnt ptp ve wdsku, ano, sice to stale neni realita, protoze to generuje naprosto dokonale pakety o stejne velikosti atd. ale preci jen se to uz te realite blizi, ubnt test se tomu urcite neblizi, o tom jsem presvedcen.

Když dáš ten test přes ethernet 100M naměříš 100M?
V UDP by jsi měl mít 100M, protože je tam minimum organizačních paketů. Myslím že by jsi měl naměřit, jestli ne, tak si přečti něco o Ethernetu a uvaž že měříš špatně.

Uvádím to proto že UBNT test přes ethernet naměří cca 97M.
Něco jako tady jeden měřil přes ftp na notasu...

edit: na WDS kašli tady to řeší AirMax
Naposledy upravil(a) dubrma dne 07 May 2011 16:35, celkem upraveno 1 x.
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 14 years ago

dubrma: sorry ale ja ten tvuj prispevek nechapu :-(
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

Jardax

dubrma píše:V 20Mhz na 3km krásných 80Mbps v udp. Mírně zarušeno výkon v normě a 50% Fresnelovy zóny zůstává v lese. Hodinová odezva protože jsem to měřil po zářez.
Toť moje zkušenost s Nanobridge 25.
Při testu na 10m od sebe 180M udp.

Vždyť na tom ani nejde co špatně nastavit.

Jestli to je v A nebo N poznáš např. podle toho když dáš na klientovi záložku AP info.

Mne nezajima UDP, to je test uplne k nicemu, mne zajima TCP provoz, a to furt nikdo z vas nicim nedoloczil kolik to pretahne.

Problem A/N, krom toho ze to nejde rucne na AP nastavit, tak co se tyce AP info na klientovi - ukaz:

Device Name: UBNT
Connection Time: 1 day 03:30:59
Signal Strength: -56 dBm
Noise Floor: -91 dBm
ACK/Distance: 33 / 0.6 miles (0.9 km)
CCQ: 95%
Last IP:
TX/RX Rate: 130.0 Mbps / 130.0 Mbps
TX/RX Packets: 3967812 / 9883266
TX/RX Packet Rate, pps: 73 / 68
Bytes Transmitted: 504351796 (480.99 MBytes)
Bytes Received: 7669307493 (7.14 GBytes)

Negotiated Rate Last Signal, dBm
MCS0 N/A
MCS1 N/A
MCS2 N/A
MCS3 N/A
MCS4 N/A
MCS5 N/A
MCS6 N/A
MCS7 N/A
MCS8 N/A
MCS9 N/A
MCS10 N/A
MCS11 N/A
MCS12 N/A
MCS13 N/A
MCS14 N/A
MCS15 -57
0 x

dubrma

Po použití síly jsem z toho výpisu ap info dostal že je to v Nku.

Nejde přepnout, ale kdo to kdy potřeboval? Když vypneš AirMax, tak zařízení pojede v A i N, preferovat bude Nko.

Napichni to do provozu, měř odezvu a přidávej na toku...
Nebo si to vypočítej z rate, ccq, poměr redundantních paketů a datových,.... a máš to ;)
0 x

Jardax

dubrma píše:Po použití síly jsem z toho výpisu ap info dostal že je to v Nku.

Nejde přepnout, ale kdo to kdy potřeboval? Když vypneš AirMax, tak zařízení pojede v A i N, preferovat bude Nko.

Napichni to do provozu, měř odezvu a přidávej na toku...
Nebo si to vypočítej z rate, ccq, poměr redundantních paketů a datových,.... a máš to ;)

Ja to v provozu mam a vysledky jsou na zacatku fora, mne zajimaji zkusenosti ostatnich - s nanobridgem, podotykam. Aby se porovnavalo porovnatelne.
0 x

Jardax

midnight_man píše:neblbnite, 50/10 MBPS realneho trafiku by to znieslo ako nič, samozrejme airmax zapnutý, bez toho su latencie 20+ a kapacita smiešna....zatial viem otestovat vyssie priepustnosti iba BT testom v UDP..čo nie je vierohodné..ale no problem 80/20 (UDP)

No vsak o tom to tu je - ukaz vysledky. TCP provoz v realu na NanoBridge. Zadny synteticky UDP.
Pochlub se.
Moje vysledky jsou na zacatku fora.
0 x

dubrma

Přes ten mnou výše zmiňovaný spoj občas teče 20M/5M real.

Předpokládám, že v reálném trafiku je nezanedbatelný poměr UDP.
0 x

vas

Příspěvekod vas » 14 years ago

Taky něco přihodím, sic to neni nanobridge a tester jen ten zabudovaný v ubnt, nemám totiž na druhé straně nic z čeho by šly tak masivně tahat real. data.
takže 2xbullet N proti sobě ve wds Ap bridge tzn. 1x1 mi dá 50Mb/48Mb FDX, 98Mbit half. na 2km v 40MHz. Jo a ještě jsem si vzpoměl NanoBridge klient proti AP rocketu se sektorem, v konfiguraci 20MHz 2x2, 200m to jelo 50Mbit z ftp jedním směrem, tzn. real TCP data, jeden stream, taháno z PC stroje za rocketem. Nulové zarušení. Vše bez airmaxu.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

ziadny test nenehradi realny traffic....ja mam odskusane tych 20-25MBPS / 5-6 dufam ze print screeny ti tu robit nemusim. Budem velice rad, ked mi to tam vydrzi do 50MBPS..potom to vyhodim :)
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Můžu se na chvilku vrátit k tomu jak se tu zmiňoval fakt že na páteři používáte AirMax? Co jsem se dočetl tak AirMax se používá spíše (neřkuli jedině) na PtM kde to má mít smysl (pokud rozvrstvujete AiMax priority u klientů třebas dle jimi kupované rychlosti přidělí větší timeslot na APčku atd. když tak mě v tom trošku opravte). Každopádně na páteři mi smysl uniká, co jsem se dočetl na foru ubntu tak tam taky PtP je bez AirMaxu, ale třebas je kvůli něčemu AirMax na PtP přínosem, osvětlíte to někdo trošku?
0 x