Ahoj, mam dataz, co nastavujete v RATE ALGORITMUS???
Optimalistický
Konzervativní
EWMA
Nevim co mam nasatvit a vlastne k cemu to je???
Dekuji za odpovedi.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Ubiquiti NanoStation
mewriksh píše:Ahoj, mam dataz, co nastavujete v RATE ALGORITMUS???
Optimalistický
Konzervativní
EWMA
Nevim co mam nasatvit a vlastne k cemu to je???
Dekuji za odpovedi.
tz. zda se ma masinka usmivat, nebo byt konzervativne naladena, nebo byt naladova

0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
A co se nejvice pouziva???
Presne jsem nepochopil proc to tam je....
Dik za odpovedi.
Presne jsem nepochopil proc to tam je....
Dik za odpovedi.
0 x
reset píše:
tz. zda se ma masinka usmivat, nebo byt konzervativne naladena, nebo byt naladova![]()
fakt dobre

0 x
pouzivam optimistic a v pohode
pouzival jsem i konzerv. nebo EWMA a nevidel jsem rozdil
otazkou je, co to skutecne znamena a zda to ma v rezimu klient vubec vyznam
pouzival jsem i konzerv. nebo EWMA a nevidel jsem rozdil
otazkou je, co to skutecne znamena a zda to ma v rezimu klient vubec vyznam
0 x
* Optimistic Algorithm is aggressive enough to move to a higher rate but
yet tries to conservatively capture the fluctuations of the RSSI. It
starts with the highest possible rate and then decreases till the rate
can be supported while periodically transmitting packets at higher rates
and computing the transmission time.
* Conservative Algorithm is less sensitive to individual packet failure
as it is based on a function of number of successful and erroneous
transmission/retransmission over a sampling period. It steps down to a
lower rate after continuous packet failure and steps up after number of
successful packets.
* EWMA Algorithm is trying to move to a higher rate but is continuously
monitoring the packet failure counters.
The 802.11 data rates include 1,2,5.5,11Mbps (802.11b) and
6,9,12,18,24,36,48,54Mbps (802.11a/g). The Rate Algorithm has a critical
impact on performance in outdoor links as generally lower data rates are
less immune to noise while higher rates are more immune, but are capable
of higher throughput. The conservative rate algorithm provides the best
case stability / robustness, but may compromise maximum throughput. The
optimistic rate algorithm always looks to achieve highest throughput
while sacrificing noise immunity and robustness. The EWMA algorithm is a
hybrid of the two.
yet tries to conservatively capture the fluctuations of the RSSI. It
starts with the highest possible rate and then decreases till the rate
can be supported while periodically transmitting packets at higher rates
and computing the transmission time.
* Conservative Algorithm is less sensitive to individual packet failure
as it is based on a function of number of successful and erroneous
transmission/retransmission over a sampling period. It steps down to a
lower rate after continuous packet failure and steps up after number of
successful packets.
* EWMA Algorithm is trying to move to a higher rate but is continuously
monitoring the packet failure counters.
The 802.11 data rates include 1,2,5.5,11Mbps (802.11b) and
6,9,12,18,24,36,48,54Mbps (802.11a/g). The Rate Algorithm has a critical
impact on performance in outdoor links as generally lower data rates are
less immune to noise while higher rates are more immune, but are capable
of higher throughput. The conservative rate algorithm provides the best
case stability / robustness, but may compromise maximum throughput. The
optimistic rate algorithm always looks to achieve highest throughput
while sacrificing noise immunity and robustness. The EWMA algorithm is a
hybrid of the two.
0 x
-
ja davam optimictic ... zlepsi se tim CCQ ... s conservative jsem mel pri necinnosti klienta ccq 98/9 a podobne a rate 11/1... ted to dava 70/90 a rate 11/11 Mbit
0 x
djdodo píše:PowerStation5 ma 23dbi antenu, je pravda,ze anteny s uhlem 60" rusi...
http://shop.cznet.cz/p165-ubiquiti-powerstation5/soooc píše:Doporucuju cist, nez nakoupite http://czfree.net/forum/showthread.php? ... genumber=6 .
KDO KUPUJE NANOSTATION, ZABIJI 5GHZ !!! PRIPLATTE SI ASPON NA 23DBi PANELKY.
moja rec, z lajickeho pohladu by to malo byt kazdemu jasne, neviem si to predstavit ako to bude vypadat u nas v meste ked je min. 6 isp po 10pristupovych bodov a po 100klientov s :
Vyzař. úhel - H.: 45°
Vyzař. úhel - V.: 45°
alebo
Vyzař. úhel - H.: 55°
Vyzař. úhel - V.: 18°
to nielen blbo pre klienta ale aj pre ISP
ked uz nieco lacne, tak aspon toto:
UBNT: EapStation, 18dBi anténa + WispStation AP/Klient (5GHz)
Vyzař. úhel - H.: 10°
Vyzař. úhel - V.: 10°
0 x
- stouracpetr
Antena se ziskem 18 dBi nemuze mit vyzarovaci diagram pro pokles o 3 dB s uhly 10 na 10 stupnu,pak by se zisk pohyboval kolem 24 dBi.Zisku 18 dBi odpovídají uhly cca 21 na 21 stupnu.
V technickych udajich je skutecne psano,ze vyse uvedena antena ma vyzarovaci uhel 10 stupnu,ale jak vyplyva z vyzarovaciho diagramu na i4,je to 10 stupnu doprava a pak jeste 10 stupnu doleva ,dohromady cca 20 stupnu šířky paprsku pro pokles o 3 dB oproti maximu.
V technickych udajich je skutecne psano,ze vyse uvedena antena ma vyzarovaci uhel 10 stupnu,ale jak vyplyva z vyzarovaciho diagramu na i4,je to 10 stupnu doprava a pak jeste 10 stupnu doleva ,dohromady cca 20 stupnu šířky paprsku pro pokles o 3 dB oproti maximu.
0 x
porad lepsich 20st nezli 45st.
i kdyz je to taky hodne
i kdyz je to taky hodne
0 x
Je to mimo trochu,ale konkurence u nas začala používat nanostation i na vzdalenost 1,5 Km od vysilace. Netuším čím to že jim to funguje když mě aspon naoko stejne zařízení chodí tak na 500 m ve městě dal ne.Takže ho nepoužívame ve městě .tečka Ale jim to chodi čemuž nerozumím.
No a dále koukněte na stranky http://www.ubnt.com co maji za novinky. Moc nevím zda mesch sítě vyřeší propustnost,anebo zda vic ucpou pasmo i když vysílají dle popisu jen v časovem posunu.Psana rychlost 150 mBit v teorii je ovšem bomba.
No a dále koukněte na stranky http://www.ubnt.com co maji za novinky. Moc nevím zda mesch sítě vyřeší propustnost,anebo zda vic ucpou pasmo i když vysílají dle popisu jen v časovem posunu.Psana rychlost 150 mBit v teorii je ovšem bomba.
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
lyra píše:Je to mimo trochu,ale konkurence u nas začala používat nanostation i na vzdalenost 1,5 Km od vysilace. Netuším čím to že jim to funguje když mě aspon naoko stejne zařízení chodí tak na 500 m ve městě dal ne.Takže ho nepoužívame ve městě .tečka Ale jim to chodi čemuž nerozumím.
U nas konkurence jede taky na NS5 a zatim se to tu da zvladat. Ja osobne mam doma na baraku taky NS5 a to na vzdalenost cca 3km a chodi mi to i 12Mbit a je to pres mesto, signal mam -71.Kazdopadne tu jednotku mam uz asi 1,5 roku, jeste kdyz jsem mel pripojeni od konkurence a ted sem linej si to vymenit kdyz mi to v pohode funguje.
Kazdopadne ja pouzivam od StraightCore ISP Station, ma to v sobe 17db antenu od Jirouse a naprosta spokojenost. Za tu cenu je to krasny. Vzhledem k tomu ze u me si klienti jednotky kupujou tak nemuzu nabizet reseni s RB protoze to mi tu nikdo nezaplati... holt kdyz konkurence jednotky dotuje a dava to za 1kc na 3 roky.....
0 x
Bývalý ISP...
ja davam vsude ke kliosum RBcka za 3500,- pripojovak a kdo nechce at nekupuje....... konkurence jede taky na nano a ma pripojovak 2500,- ma dalekovice klientu nez ja ale me osobne je to uplne jedno pac ja nemam starosti s tim... mame pres 300klientu a jsme uplne na celou firmu 2 lidi, pricemz ten druhy sitim moc nerozumi... a vicemene se flakame pac to jede jak ma.... (tuky tuk na drevo
;);) ) Takze bych si to fakt docela dost rozmyslel s tema klientama...
Ad. nano na 3km s -71dbm.......... NO COMMENT !!!!!

Ad. nano na 3km s -71dbm.......... NO COMMENT !!!!!

0 x
Jan Ptáček
net.work píše:ja davam vsude ke kliosum RBcka za 3500,- pripojovak a kdo nechce at nekupuje....... konkurence jede taky na nano a ma pripojovak 2500,- ma dalekovice klientu nez ja ale me osobne je to uplne jedno pac ja nemam starosti s tim... mame pres 300klientu a jsme uplne na celou firmu 2 lidi, pricemz ten druhy sitim moc nerozumi... a vicemene se flakame pac to jede jak ma.... (tuky tuk na drevo;);) ) Takze bych si to fakt docela dost rozmyslel s tema klientama...
Ad. nano na 3km s -71dbm.......... NO COMMENT !!!!!![]()
![]()
Nanostationy pouzivame, pripojak mame od 500,- , klientu mame cca 1000 a zvladame to ve dvou technicich bez potizi. Je to spis o celkove zodpovednosti a pristupu pokud svoji praci odvadis kvalitne, nemusis se bat.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....