❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubiquiti NanoStation

Problematika Ubiquiti hardware.
JOFO

Re: Ubiquiti NanoStation

Příspěvekod JOFO » 17 years ago

andreas4all píše:akoze nesmie? a kto mu zakaze?? poznam jednu velku siet (1600+ uzivatelov) a vsetky AP maju skryte SSID.

skryte ssid funguje ale nie s regulatory domain Slovak republic... daj si napr USA a malo by to ist... je to vraj kvoli tomu ze VPR u nas nedovoluje aktivne skenovanie pasma...
0 x

djdodo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod djdodo » 17 years ago

PowerStation5 ma 23dbi antenu, je pravda,ze anteny s uhlem 60" rusi...
http://shop.cznet.cz/p165-ubiquiti-powerstation5/

soooc píše:Doporucuju cist, nez nakoupite http://czfree.net/forum/showthread.php? ... genumber=6 .

KDO KUPUJE NANOSTATION, ZABIJI 5GHZ !!! PRIPLATTE SI ASPON NA 23DBi PANELKY.
0 x
Cznet.cz
Sluzby elektronickych komunikaci v Praze a jiznich Cechach
Wi-Fi shop - distributor a dovozce znacky Ubiquiti

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

Tak mi to nedalo a koupil sem si 2 kousky. Bohužel je to tak jak jsem očekával, sice to není stejný šmejd jako levné apčka ale taky to není buhví co. Možná pro lidi co poskytují pomalejší rychlosti je to ok ale já dávám po 5ce i agregovaný 10Mbit a reálný průtok taky takový mívám a při tomto toku to prostě má packet loss, sice malý ale má. Klient co má mikrotika v uplně stejné vzdálenosti byl "čistý" bez jediné ztráty. APčko je CM9, sektor a je na něm asi 20 klientských RB133.
Dále jsem si všiml že pokud stahuje některý z mikrotiků třeba 5Mbitem, pingy jsou na přijatelné úrovni kolem 10-15ms. Pokud stahuje klient s ubnt 5Mbit jsou pingy na ostatní klienty stabilně 90ms což není moc ok.
Prostě v kvalitě RB133C těžko něco překoná a tím že ušetřím 700 si akorát tak zadělám na problémy.....
0 x

aj_rade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod aj_rade » 17 years ago

plně souhlasím s Leeonkem, také jsem neodolal a koupil 2 kosuky (jaká shoda náhod :)) a realné rychlosti jsou opravdu nižší a packetloss také potvrzuji.
A o tom "držáku" ani nemluvím, je to opravdu odvaha to dodávat z plastu (ulomení by nemělo být příliš složité :( ) a ty pásky.... no comment.
Jediné co je dobré je cena, ale teď už vím proč je tak nízká.
Ale ok, pro klioše do pár metrů od AP a co jim bude stačit nějakej 1-2Mbit to je dobré řešení. Ten Powerstation už cenově tak zajimavý není.
0 x
admin sítě PLnet

honzam

Příspěvekod honzam » 17 years ago

Díky za zkušenosti kluci (poslední 2příspěvky) Ted už vím že si dva kousky na testování kupovat nebudu :D Nejsme tak bohatí aby jsme si mohli kupovat levné věci 8)
Zůstanem u osvědčeného
0 x

asdewq

Příspěvekod asdewq » 17 years ago

tak ja som kupil na skusku... jeden... asi nastastie :) celkom sa mi pozdava az na ten sialeny drziak... i ked male plus ze sa presne vojde na konzolu km200/300. Vcera som sa s tym chvilu hral proti rb-600, tiez bolo prijemne ze rb-cko vie ukazat prijimanu aj vysielanu uroven signalu teda nemusim browsit po klientskych krabickach a merat stadial. na udp cez btest z pc na rb (nanostation ako bridge) som dostal kusok viac ako 27mbit v jednom smere, cez tcp v oboch smeroch som dostal cca 17/3-4mbity neviem preco tam bol taky nepomer... problemom vidim slaby proc pretoze pri bteste to uz malo problem zobrazovat web rozhranie, pingy som nepozeral tak neviem ale verim tomu co sa tu pise a to bude asi rovnaka pricina... zaver asi taky ze ten jeden pouzijem u nas na firmu a zakaznikom pojdu rb411....
0 x

Leeonek

Jako já neříkám že to je zařízení naprd, to rozhodně ne, překvapilo mě cenou. Čekal sem že to bude horší než ty nejlevnější klienti protože je to zdaleka nejlevnější ale nebylo tomu tak. Já su asi velký punťa a štvě mě každý vypadnutý paket, obzvlášť když vím že u sousedního MK žádný nebyl a to má slabší anténu a jinak uplně stejné podmínky.
ještě mám takovou malou nesrovnalost s tím co ukazuje za "super rychlosti" v testu z web rozhraní proti APčku MK. Jako to že mě ukázal 25Mbit HD mě trošku překvapilo když jsem na mk rozhraní na které bylo ubnt připojené viděl datový tok maximálně asi 6Mbit, co mě ale velice udivilo, bylo když test ukázal 13Mbit FD při bittrate fixnuté na 18Mbit. Rychlost na rozhraní mk ukázala asi kolem 3Mbit obousměrně. Nevím kde to teda vzal ale datový tok na rozhraní mk podle mě nelže.....

Polarizace antény podle mě není příliš zdařile oddělená, ale zase, je to levná anténa takže od ní nelze očekávat zázraky jako od kvalitnějších antén kdy obrácenou polarizaci většinou vůbec nevidím a když tak s mizerným signálem.

Nepříjemně jsem byl zaskočen když jsem se snažil připojit k síti zabezpečené wepem kdy po zkušenostech s ovislinky kde bylo potřeba zadat natvrdo volbu "shared key" jsem udělal to samé ale ouha, k zawepované síti se připojíte pouze volbou "open" což mi připadne trošku postavené na hlavu....

Úchyty jsou teda evidentně dělané jako co nejlevnější ale zase v jednoduchosti je síla. Nevýhoda že bude asi problém s tenší nebo silnější trubkou než je průměr na který je to dělané ale věřím že nějakou toleranci to má, pásky podlě mě vydrží v pohodě, teda pokud mají stabilizaci proti UV.
0 x

asdewq

leeonek: ako vravim klientom to rozhodne nepojde... ono ked vezmem ze od ubnt za tu cenu kupis zvycajne len kartu, je to celkom slusne, a som prijemne prekvapeny no zaroven ako dalej pisem v predchadzajucom prispevku, klientom to nepojde, na 2,4 neviem prehryzt colen minimalny packet loss nie to este na 5g nehovoriac o tom ze ten ping ma dost zarazil... je to dobre vymyslene ale nedotiahnute...
0 x

djdodo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod djdodo » 17 years ago

Panove, ted tento prispevek nepisu jen kvuli tomu,abych delal UBNT reklamu,nebo ze tyto jednotky dovazime,ale jiz jsme jich namontovali cca. 50ks, jak 2G,tak 5G a zatim bez jedineho problemu. Vsechny montaze do 500m, signal vyborny, propustnost dle moznosti AP, takze napr. u RB133 jako AP na 5G prenos 7-10Mbit.
Ze se nekomu nelibi drzak? Mam na svem balkone take NS, je tam uz vice jak mesic a za tu dobu se zarizeni nepohnulo ani o cm,tak asi mam stesti a Emma mela slitovani:)
Jedine, co je nestastne je integrovana antena,ktera ma velky vyz.uhel,ale bohuzel to jinak udelat nelze...
Obrázek
0 x
Cznet.cz
Sluzby elektronickych komunikaci v Praze a jiznich Cechach
Wi-Fi shop - distributor a dovozce znacky Ubiquiti

Leeonek

Já taky neříkám že je to zařízení k ničemu, pro poskytovatele nabízející nižší rychlosti s tarifama okolo 2Mbit 1:10 může být ok, já jen říkám že ušetřených 700kč oproti řešení s RB133 není pro mě rozhodující když vím že RB133 je spolehlivost sama ;)
0 x

haklina

Příspěvekod haklina » 17 years ago

no ja nevim, ale proti sektoru na cca 700m a rb600 to jelo cca 2300kb/s (18Mbit), nevjetsi moucha je ten velikej uhel a velky laloky ze stran, ale proti sektrou se to da na kylak pouzit, (doma sem to testoval na 2km a taky to slo ale zakaznikovy bych to nerisknul) , mimo ruseni i vic protoze citlivost je fakt dobrá.
0 x

cz_ranger
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cz_ranger » 17 years ago

Ahoj,

cetl jsem par stesku ohledne drzaku na NS - nekdy ve stredu ocekavam, ze budou hotove prototypy drzaku - material pozink, upevneni dve hmozdinky nebo klestina na stozar (soucasti). Moznost nastaveni elevace. Predpokladana cena nekde okolo 100,- Zatim dalsi info na realap@voda.cz Fotky budou ve stredu.

Tomas
0 x

asdewq

vmesti sa to na milimeter na km200-300... aj priemerovo ta trubka sedi aj dlzkovo... nelubi sa mi ta plastova blbost na ns ale s tym asi nic neurobis.... na pozinku sa to bude vrtet...
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

a co tu trubku omotat vulkanizacni paskou na te se to take smeka + kovova spona na hadice a musi to drzet. Ja se teda drzim a budu drzet RB + parabola mam rad jistotu antena v tomhle bazmeku neni nic moc :)
0 x

cz_ranger
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cz_ranger » 17 years ago

Jestli koukam na spravnou konzolu, tak ta ma nekolik zasadnich nevyhod - neni univerzalni - neda se hodit na stozar, neda se s ni nastavit elevace a navic nesedi na milimetr, ale tak na tri, protoze pokud se nepletu, tak ma prumer 35 a NS jsou delane nejakych 38 .... kdyz to sedne presne, tak se to nema sanci tocit ani hladkem pozinku... navic - kdo/co by s tim tocil ? Vitr urcite ne....
0 x