❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubiquiti NanoStation

Problematika Ubiquiti hardware.
pcwifi
antispam: Ano

Re: Ubiquiti NanoStation

Příspěvekod pcwifi » 17 years ago

ja vzal par kousku od i4 na ICO a zaruku mam vedenou 60 mesicu :P

jinak se nano5 jevi jako solidni prozatim..nelze si ale nevsimout (pri srovnani s CPX WPE54AG + 13db elboxRF) ze rozdil misty je...Pri P2P vice stiha CPX,u nano se malinko zvedne ping...radove o 1-3ms,lita to nahoru dolu...

nemohu bohuzel zkouset nejake vetsi pokusy,bo jsem od AP cca 50 metru prima viditelnost :D ,snad casem az se to da k nejakemu klientovi...uvidime...

take jsem nano 5 poctive vysprchoval 5 minut stejne,jak by mohlo zmoknout na desti na stozaru...prezilo ok,ale pod krytku se malinko dostalo par kapek...

http://www.belnet.ic.cz/nano1.jpg , mozna by neskodilo jisteni silikonem ci podobne v oblasti,kde se vysuvna krytka dotyka zbytku tela nano 5...

jinak take resim dilema,ma li smysl na paterni spoj cpat u nas overenou kombinaci Airca8Pro + sito 22-29db nebo spise Power Station 5...a co lepe streli na 5 a 9km - PtP spoj,tok cca. 5Mbit FD...22db antena u power mi prijde na 9km uz velmi nevyhovujici...

EDIT : klidove pingy na AP - 2ms,zapnuti P2P - DC++,6peeru up,10 down,toky 35/35kB,pingy se plasi 2-15ms...behaji nejvice mezi 4-9ms...na AP CPX WPE54AG,pokud mam klienta to same zarizeni co AP,nelitaji pingy tolik... kdepak to dre ? signal dostatecny,nastaveni hadam ok - nejsem si vedom chyby... na AP jsem sam,zadne jine mozne jeho vytizeni... :roll: Vubec nejlepsich vysledku sem zatim dosahnul s Airca8Pro na obou stranach,pri takovychto podminkach byl ping stale jak zabetonovany,max 2ms...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

djdodo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod djdodo » 17 years ago

hodnotny prispevek je to tak...

StoupaLutin píše:
djdodo píše:zminovana firma opravdu nabizi 2 roky od vyrobce a k tomu nadstandardni zaruku.
Nase firma Cznet.cz poskytuje na NanoStation stejnou zaruku,jakou dava vyrobce, tedy 2 roky. Mimochodem kazdy kdo kupuje na ICO automaticky kupuje se zarukou 1 rok, pokud neni uvedeno na fakture,nebo dodacim liste jinak,tak hovori obchodni zakonik podle ktereho se ridi prodej na ICO...

Ajfel píše:Omlouvam se Dodovi, on ma v shopu zarucni dobu 2 roky
v i4wifi pisi dokonce 5let

No nevím přesně jak řídí tohle zákon, ale prodej "na IČO" se většinou řídí nějakou rámcovou velkoobchodní smlouvou... Takže co si tam dáte to tam máte - tož dávejte bacha co podepisujete. :wink:
btw: tohle byla spíš jen malinká rada pro nakupující, než pro djdoda a ostatní prodejce :mrgreen:
0 x
Cznet.cz
Sluzby elektronickych komunikaci v Praze a jiznich Cechach
Wi-Fi shop - distributor a dovozce znacky Ubiquiti

Agneska

Příspěvekod Agneska » 17 years ago

djdodo píše:Nase firma Cznet.cz poskytuje na NanoStation stejnou zaruku,jakou dava vyrobce, tedy 2 roky. Mimochodem kazdy kdo kupuje na ICO automaticky kupuje se zarukou 1 rok

Takže jestli to dobře chápu, tak záruka od CZNETU je pří koupi na IČO jen 1 rok. Je to tak?

Připomíná mi to "falešné koně":

Obrázek
0 x

djdodo
Kontaktovat uživatele:

Na NanoStation dava Cznet zaruku vzdy 24 mesicu bez rozdilu zda se jedna o firmu,nebo soukromou osobu. Viz: popisek produktu http://shop.cznet.cz/?page=search&sortmode=7&search=dGV4dCduYW5vJ3RlbXBsYXRlJ2FsbA
0 x
Cznet.cz

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 17 years ago

djdodo píše:Na NanoStation dava Cznet zaruku vzdy 24 mesicu bez rozdilu zda se jedna o firmu,nebo soukromou osobu. Viz: popisek produktu http://shop.cznet.cz/?page=search&sortmode=7&search=dGV4dCduYW5vJ3RlbXBsYXRlJ2FsbA

Hmm, akorat doporucuji zajet tam s reklamaci osobne a pripadne ji osobne "doresit"
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 17 years ago

zdar dodo, na krabici od nanostationu je nakreslenej ještě nějakej držák na zeď nebo na okno, asi s přísavkou, to je nějaký volitelný příslušenství??? Budete to mít v nabídce??? Cena???
0 x

andreas4all

Příspěvekod andreas4all » 17 years ago

mna by zaujmal nejaky overeny a lahko pristupny drziak, alebo konzola na stenu, pevne naskrutkovana. mate nieco?
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk

velkeprdy

Příspěvekod velkeprdy » 17 years ago

Agneska píše:
djdodo píše:Nase firma Cznet.cz poskytuje na NanoStation stejnou zaruku,jakou dava vyrobce, tedy 2 roky. Mimochodem kazdy kdo kupuje na ICO automaticky kupuje se zarukou 1 rok

Takže jestli to dobře chápu, tak záruka od CZNETU je pří koupi na IČO jen 1 rok. Je to tak?

Připomíná mi to "falešné koně":

Ze by dalsi ze zamestnanec z i4wifi z oddeleni sabotaze a konkurencnich boju ?
0 x

djdodo
Kontaktovat uživatele:

ahoj,zatim o nicem takovem nevime,ale napr.v nasi siti pouzivame obyc kovove konzole za cca. 60kc,je pravda,ze nejaky plast za par korun by se hodil:)

Peyrak píše:zdar dodo, na krabici od nanostationu je nakreslenej ještě nějakej držák na zeď nebo na okno, asi s přísavkou, to je nějaký volitelný příslušenství??? Budete to mít v nabídce??? Cena???
0 x
Cznet.cz

djdodo
Kontaktovat uživatele:

zkousel uz nekdo jiny soft na misto originalniho? hodne popularni je openWRT...
0 x
Cznet.cz

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 17 years ago

djdodo píše:zkousel uz nekdo jiny soft na misto originalniho? hodne popularni je openWRT...

ja chcu do toho mikrotik :cry: :cry: :cry: to uz by mi ani ten "zvlastni" uchyt nevadil... i kdyby to bylo o par korun drazsi ;) ;)
0 x
Jan Ptáček

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 17 years ago

jeje,nechtej vse idealni :lol: ,pro MK je stale lepsi par set pridat a je to...beznym klientum nano staci...

net.work píše:
djdodo píše:zkousel uz nekdo jiny soft na misto originalniho? hodne popularni je openWRT...

ja chcu do toho mikrotik :cry: :cry: :cry: to uz by mi ani ten "zvlastni" uchyt nevadil... i kdyby to bylo o par korun drazsi ;) ;)
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

net.work píše:

ja chcu do toho mikrotik 😢 😢 😢 to uz by mi ani ten "zvlastni" uchyt nevadil... i kdyby to bylo o par korun drazsi ;) ;)

No, tak se vykašli na NANO a kup si RB133C? cena ti vyjde akorát o 700 dráž a to máš právě tu licenci za mk :)

Vyřešeno, kdo má ještě nějaký další problém?
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 17 years ago

Leeonek píše:
net.work píše:

No, tak se vykašli na NANO a kup si RB133C? cena ti vyjde akorát o 700 dráž a to máš právě tu licenci za mk :)

Vyřešeno, kdo má ještě nějaký další problém?

to je pravda no... vsak je taky kupuju.. resp. ted uz jen rb411... k tomu nano a djdodo --- budou se v prubehu casu dit nejake zmeny (jak na vlastnim provedenim //drzak// tak i SW???
0 x
Jan Ptáček

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 17 years ago

net.work píše:ja chcu do toho mikrotik :cry: :cry: :cry: to uz by mi ani ten "zvlastni" uchyt nevadil... i kdyby to bylo o par korun drazsi

Mám pocit, že jsem zde na fóru zahlédl něco o tom, že někdo RoS v NanoStation používá, ale možná je to jen pocit, protože to nemůžu najít.
BTW.: Co za funkci RoS nabízí a ten původní firmware nemá?
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!