❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Rocket M5 - problém s počtem klientů

Problematika Ubiquiti hardware.
pajas
antispam: Ano

Rocket M5 - problém s počtem klientů

Příspěvekod pajas » 10 years ago

Ahoj,
mám aktuální problém s Rocket M5 - 5.5.10 XW, kde při počtu připojených klientů 9 jede vše krásně, ve chvíli, kdy připojím 10técho se Rocket restartuje a NEDOVOLÍ 10tého připojit :(
Na jiném bodu máme dva bezproblémové Rockety M5 s 16ti a 17ti klienty, FW 5.5.10, ale to je XM.
Jednotku jsme zkoušeli vyměnit za jiný kus (stále XW) a chová se to naprosto stejně :)

nějaké rady prosím?
0 x

pixall

Příspěvekod pixall » 10 years ago

tipujem slabe napajanie... prilis dlhy alebo prilis tenky napajaci kabel, slabe trafo... dotiahnite si tam 230v predlzovacku, napajajte to kratkym kablom, a uvidite ci to pomoze.
0 x

pajas

je tam novej FTP kabel cca 20m a originální 24W zdroj, zkoušen i jinej zdroj, nemá to vliv
spíš tipuju něco s FW ??
0 x

jopo

Příspěvekod jopo » 10 years ago

a zdroj ma kolko Voltov? Ak je to 12V tak doporucujem vymenit za 24V.
0 x

pajas

originální 24V / 1A
0 x

jopo

Příspěvekod jopo » 10 years ago

tak v napajani by nemal byt problem. 20m a 24V by malo byt v pohode. este skusim prekrimpovat koncovky, ci nie su zle.
0 x

pajas

kabel, zdroj, konevtory, vše nové, dokonce je tam už i jiný kus Rocketu, ale stále XW.
Opravdu, mám přihlášených 9klientů a vše maká, přihláším 10tého a nastane restart AP :/
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 10 years ago

Ten desátý je pořád stejný klient, nebo různý?
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

pajas

tak bingo, jedena NSM5 to dělala, zkusil jsem jiné a ti jdou :)
díky za radu!
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 10 years ago

Ještě bys mohl poskytnout do pléna nějaké informace o té nanostationě ... abychom se mohli alespoň trochu dopídit důvodu.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

pajas

je to klasická NS M5, verze 5.5.10, a zkoušel jsem vzdáleně přehrát FW na ten samý a znovu udělat další pokus s připojením na Rocketa, udělalo to to samé, restart AP.
Konfigurace je totožná s klientama, co fungujou. bez šifrování, 20MHz, žádný speciality.... nevím, co by na to mělo mít vliv
Původní AP na kterém klient visí je Mikrotik 802.11a. RocketM5, kterého schazuje má AirMAX 11n
0 x