❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Rocket M5 XM

Problematika Ubiquiti hardware.
domaci

Rocket M5 XM

Příspěvekod domaci » 10 years ago

Mam tuto jednotku na AP a když prehodim nastaveni nebo restartuju LAN port nabehne téměř ihned ale bezdratova část to trva celkem dlouho! Když prehazuju konfiguraci tak je to pak celkem neprijemne nez se klienti zpet pripoji ! Ostatní ubiqiuti zarizeni nabihaji daleko rychleji a oba interfaci se zapnou zaroven. Proc to ten rocket nedela nebo jde to nejak zmenit přes telnet aby tam nebylo takove zpozdeni wifi interfacu ?
Naposledy upravil(a) domaci dne 21 Dec 2014 17:30, celkem upraveno 2 x.
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 10 years ago

A jak zní dotaz? Nebo nám to jen oznamuješ?
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

ludvik

Příspěvekod ludvik » 10 years ago

Každý, kdo se zabývá 5GHz v EU by měl vědět, co je DFS.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

domaci

ludvik píše:Každý, kdo se zabývá 5GHz v EU by měl vědět, co je DFS.

Jo to me nenapadlo ...
Naposledy upravil(a) domaci dne 21 Dec 2014 21:09, celkem upraveno 1 x.
0 x

ludvik

Všechno :-) Především detekci radaru.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

domaci

ludvik píše:Všechno :-) Především detekci radaru.

Myslite DFS ze to skenuje detekci vojenských radaru které pouzivaji tyto frekvence ?
Naposledy upravil(a) domaci dne 21 Dec 2014 21:08, celkem upraveno 1 x.
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dantasik » 10 years ago

Dej si do googlu DFS a zjisti si co to je a co to děla. Pak pochopíš ze jen podnikáš v něčem čemu vlastně ani nerozumíš. A bohužel škoda že se osvědčení ČTU nevydává vůči nějakým zkouškám :(
0 x
Daniel Tasáry

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 10 years ago

domaci píše:

Rocket unit je AP NE klient ! A není v zadnym compliance testu ale v radnem DFS kanalovem rozhrani ! Zmenim nastaveni a na webgui se ukaze jenom rozhrani LAN v throughput a az muzu rict za několik minut teprve nabehne rozhrani Wifi a zacinaji se pripojovat klienti. U jinych bullet a nanobridge mi to nabehne téměř zaroven po zmene nastaveni. Tak se ptam cim to je? A pokud to nevis a chces jenom rypat tak radsi nepis nic Dekuji

No dyť tě to píše.Před přechodem do AP řežimu si radio nejdřív scanuje radary(DFS) a pak to přepne do AP režimu.Scanovaní trvá několik minut. 8)
0 x

ludvik

Nejvíc mě rozčilují lidi, co si myslí, že ví všechno, aniž by si někde něco alespoň přečetli ... proto můj rýpavý styl.

Pokud nevíš, že detekce radaru je POVINNÁ a že to znamená před vysíláním čekat a sledovat existenci radaru, tak pánbůh s tebou. A to si ještě sám odpovíš "A není v zadnym compliance testu ale v radnem DFS kanalovem rozhrani". Kdybys to měl v compliance, tak to právě nedělá ...

A co je horší - ne vždy to funguje a ještě záleží na verzi FW. Jak, to ví málokdo. Ale ty jsi provozovatel, tak bacha na to. Ty musíš zaručit, že to provozuješ správně.

domaci píše:

Rocket unit je AP NE klient ! A není v zadnym compliance testu ale v radnem DFS kanalovem rozhrani ! Zmenim nastaveni a na webgui se ukaze jenom rozhrani LAN v throughput a az muzu rict za několik minut teprve nabehne rozhrani Wifi a zacinaji se pripojovat klienti. U jinych bullet a nanobridge mi to nabehne téměř zaroven po zmene nastaveni. Tak se ptam cim to je? A pokud to nevis a chces jenom rypat tak radsi nepis nic Dekuji
0 x

placek.milan

Příspěvekod placek.milan » 10 years ago

Příště tady trochu hledej, probíralo se to tady nejednou a je tady i řešení :wink:
0 x

domaci

Dynamic Frequency Selection - Dekuji Vam za rady kdybych vedel tak se neptam lepsi je se zeptat nez umřít blbej Ne ? ! Pisu dotaz protoze nevim abych se od nekoho kdo vi dozvedel a ten kdo vi se mi smeje ze nevim nebo nevim jak to vlastne je kdo vi nebo nevi ze vi a teda kdo je blbej a kdo není ? Zkuste na to prijit :lol:
0 x