Nepozorujete někdo, že by se s novým FW 5.5.10 začaly nesnášet NanoBridge proti NanoBeamům?
Vypadá to že se rozpojí na pár vteřin rádio, po ethernetu se s jednotkami i v této době komunikovat normálně dá.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
SOLVED? odpojování NB proti NBE, FW 5.5.10
SOLVED? odpojování NB proti NBE, FW 5.5.10
Naposledy upravil(a) svestka dne 25 Nov 2014 17:14, celkem upraveno 1 x.
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)
Odpozoroval jsem, přesně jak popisují i jiní zde: http://community.ubnt.com/t5/airMAX-General-Discussion/Disconnect-event-remove-keys/td-p/107965
Dle logů to vypadá na problém s autentizací, vypnul jsem tedy WPA2 a uvidíme (dám vědět
).
Nicméně, akutně to řeším na AP (RocketM5), kde všechny "starší" stanice (NanoBridge) drží, a jedna nová stanice (NanoBeam) se prostě co 20 minut rádiově na pár vteřin odpojí. Vypadá to tedy na problém mezi FW XM5.5.10 s XW5.5.10 (zkoušel jsem i starší XM, to nepomohlo).
Vám to nikomu nedělá?
Díky
Dle logů to vypadá na problém s autentizací, vypnul jsem tedy WPA2 a uvidíme (dám vědět

Nicméně, akutně to řeším na AP (RocketM5), kde všechny "starší" stanice (NanoBridge) drží, a jedna nová stanice (NanoBeam) se prostě co 20 minut rádiově na pár vteřin odpojí. Vypadá to tedy na problém mezi FW XM5.5.10 s XW5.5.10 (zkoušel jsem i starší XM, to nepomohlo).
Vám to nikomu nedělá?
Díky
0 x
-
Já naopak řeším, že s fw 5.5.10 probíhá náhodné odpojování klientů od ap které je na mikrotiku. Starší "ne" M ubiquity tímto netrpí, něco jsem četl i na mikrotik foru, ale bez kloudhénho řešení.
0 x
Tak vypnutí šifrování bohužel nepomáhá. Po cca 30 minutách se to prostě odpojí.
Z logů vyčtu jen "Scan request completed", jako by tu jednotku něco nutilo do proskenování pásma, čímž se odpojí.
Z logů vyčtu jen "Scan request completed", jako by tu jednotku něco nutilo do proskenování pásma, čímž se odpojí.
0 x
dělá mě air grid že se nepřenáší data třeba i 30 s a na MK v registration je UPTIME třeba několik dní takže se neodpojí mám za to jestli to nedělá DFS kuli radarum
0 x
dfs jsem na obou stranach vypl, bez vysledku. nanobridge drzi, nanobeam co 10 minut odpojen treba na 30s. tedy jak u klienta s NBE vzroste provoz, odpojovani je castejsi.
0 x
Výsledek laboratorních prací ... na AP (Rocket M5) je FW XM 5.5.8, na klientovi (NanoBeam M5-400) je "těžce" sehnatelný XW 5.5.6, nastavení na obou zůstalo beze změny, a jede to víc jako hodinu bez odpojení. Předtím co 10 minut to padlo.
Tak nevím co hoši v UBNT p*i.
Tak nevím co hoši v UBNT p*i.

0 x
Nakonec tam přišel jeden z posledních kousků NanoBridge, a linka drží jako víno.
Ty NBE jsou fakt nějaký divný.
Ty NBE jsou fakt nějaký divný.
0 x