❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

nanobeam Compliance Test

Problematika Ubiquiti hardware.
domaci

nanobeam Compliance Test

Příspěvekod domaci » 10 years ago

Nevi někdo jak na airOS 5.5.10 zvolit Compliance Test v nanobeamu?
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 10 years ago

nijak :)
0 x

query

Příspěvekod query » 10 years ago

Ale jde ... jde to i v ACčkách.
Jen je třeba trochu hledat :-) a už se to tu řešilo
0 x

midnight_man

ano, akurat potom nemozes hybat s nastavenim radia :) ...co je uplne nahovno.
0 x

lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 10 years ago

Vzdyt lze upravit lehce FW, doplnit ten select-box, ne ? Ja mam vsude 5.5.6 a hybat s tim nehodlam ... :mrgreen: 8)
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

domaci

Příspěvekod domaci » 10 years ago

lwq píše:Vzdyt lze upravit lehce FW, doplnit ten select-box, ne ? Ja mam vsude 5.5.6 a hybat s tim nehodlam ... :mrgreen: 8)

Ja mam ten 5.5.6 firmware ale nevim jak ji dostat do nanobeam ! Přes webgui to nejde ! Mam to udelat tim tftp? Mam to u klienta a nerad bych tam chodil. Jde to nejak dalkove?
0 x

Millda

Příspěvekod Millda » 10 years ago

Pomocí ssh nakopírovat

Kód: Vybrat vše

echo "echo '<option value=\"511\">===Compliance Test===</option>\n<option value=\"511\">Compliance Test</option>\n<option value=\"203\">Czech Republic</option>' >> /etc/ccodes.inc" > /etc/persistent/rc.poststart
chmod +x /etc/persistent/rc.poststart
cfgmtd -w -p /etc/
reboot
0 x

midnight_man

a vydrzi to aj po reboote?
0 x

query

midnight_man píše:ano, akurat potom nemozes hybat s nastavenim radia :) ...co je uplne nahovno.

a co ti pak nefunguje?

midnight_man píše:a vydrzi to aj po reboote?

jj vydrží to do resetu, pak se musí pustit script znovu

lwq píše:Vzdyt lze upravit lehce FW, doplnit ten select-box, ne ? Ja mam vsude 5.5.6 a hybat s tim nehodlam ... :mrgreen: 8)

uprava select boxu nestačí. Viz ssh příkaz

domaci píše:

Ja mam ten 5.5.6 firmware ale nevim jak ji dostat do nanobeam ! Přes webgui to nejde ! Mam to udelat tim tftp? Mam to u klienta a nerad bych tam chodil. Jde to nejak dalkove?

Dálkově to nejde. Script musíš pustit do "čerstvě" vyresetovaného zařízení ještě před prvním přihlášením. (Alespoň ten příkaz, který mám já. Nepodovnával jsem s tím, co sem dával Millda)
0 x

Millda

Vydrží to i po rebootu. A nahrát to tam můžeš kdykoli. Žádná konfigurace se neztratí, jen v Country budeš mít Compliance Test a Českou Republiku.
0 x

query

Millda píše:Vydrží to i po rebootu. A nahrát to tam můžeš kdykoli. Žádná konfigurace se neztratí, jen v Country budeš mít Compliance Test a Českou Republiku.

Já ti nějak nevím.... Testoval jsi to ?

Mám stejný příkaz jako ty, jen nemám přidanou ČR. Pokud už jednou vyberu "Country", tak se vypne tlačítko, kterým mužeš "Country" měnit. To je dostupné pouze při zvoleném "Compliance Test".

Takže pokud mám zařízení, kde jsem už jednou "Country" vybral a pustím tento script, tak se sice v roletce změní výběr, ale zařízení si ponechá vybranou "Country" i přes to, že v seznamu není a nelze ji změnit.
Alespoň ne přes WEB-UI.
Stejně tak je tomu u ČR. Zařízení nastevené na ČR ... pustím script, v roletce se ukáže ČR (a asi i "compliance test"), ale přepnout mezi nima nemůžu.

Nezkoušel jsem přepnout "Country" přes SSH, ale přes WEB-UI to po nahrátí scriptu nelze.

Takže až do vyvrácení platí, co jsem už psal :-)
Dálkově to nejde. Script musíš pustit do "čerstvě" vyresetovaného zařízení ještě před prvním přihlášením.

PS:
Takhle pak vypadá přihlášení do zařízení, kde jsem vybral Belgii a nahrál script. Verze FW je 5.5.10 ale stejný výsledej je i u ostatních.
ubnt_ssh.png
ubnt_ssh.png (84.99 KiB) Zobrazeno 5885 x
0 x

lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 10 years ago

Kdyz jde upravit select box, tak musi jit upravit to tlacitko - vymazat tu parametr disabled="disabled" - musim to vyzkouset :-)
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

query

lwq píše:Kdyz jde upravit select box, tak musi jit upravit to tlacitko - vymazat tu parametr disabled="disabled" - musim to vyzkouset :-)

Právě se v tom hrabu a našel jsem jednu věc.

Kód: Vybrat vše

<? if ($radio["ccode_fixed"] != 0) { echo " style=\"display:none;\"";}  >>
        <!-- country code -->
        <td class="f"><? echo dict_translate("Country Code:"); ></td>
        <td colspan="3" class="f-left">
          <select id="country_ctrl" size="1" name="country_ctrl" onChange="onChangeAPSubmit();" disabled="disabled">

if ($radio["ccode_fixed"] == 0 && $radio["ccode_locked"] != 1) { >
                <option value="0"><? echo dict_translate("Select Your Country");></option>
<?              include("lib/ccode.inc");
        } else {
>
                <option value="<? echo $country; >" selected>Locked</option>
<?}>
          </select>

na několika místech se kontroluje "ccode_fixed" "ccode_locked". obávám se, že prostou změnou v template to nebude stačit. Ale možná by se nechalo měnit při rebootu proměnnou. Jen ještě nevím jak na to :-)
0 x

Millda

Vše funguje jak jsem psal. Odzkoušeno na NanoBeam, NanoBridge, NanoStation M5.
Přílohy
Compliance Test.png
Compliance Test.png (48.56 KiB) Zobrazeno 5697 x
0 x

query

a na tom obrázku je momentálně zvolené co?

protože v momentě, kdy je vybrán comliance, tak to funguje jak ukazuješ, ale když mám už zvoleno něco jiného a pustím script, tak se ukáže to, co jsem postoval já.
0 x