Jelikož na jednom sajtu řeším problém s kompatibilitou mezi CPE na UBNT a AP na mikrotiku s R52n. Přemýšlím, zdali se mi vyplatí vyměnit kvalitní sektory PROWAX PWSEC514 za Nanostation M5, nebo je ponechat a instalovat k nim Bullet M5 jako ap. Jedná se o 3 sektory pro vesnici, na každém je pověšeno cca 15 klientů, vytížení každého 20-30M.
Raději bych ponechal PROWAXY, ale nemám zkušenost, jak se to bude chovat, když ty bullety budou blízko u sebe.
Druhá varianta by byla ponechat coaxy a bullety zapojit pěkně pod střechou na stávající coax a odstínit je od sebe. Nepotřebuju zasrat obě polarizace, myslím že nějaky ten rok si tam vystačím bohatě s jednou.
Máte s tím někdo podobnou zkušenost? Před pár měsíci jsem tam nasadil právě R52n a staré NS a Wispstationy se chovají v pořádku, ale nové ubnt M se často a náhodně odpojí a připojí. Zatím co jsem hledal nikdo netuší proč.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Rušení 3x Bullet M5 vedle sebe?
pokud je nebudes mejt nalepeny skoro na sebe a vohuleny na max vykon, tak bych se nebal, snazim se pri vice SXT je davat co nejdal od sebe / aspon 30cm / a zatim se mi zadny neservaly...pak mam solo RB912 v AluBoxu a 50cm pigtaily k antene, celkem 4 boxy a anteny od sebe tak 40cm cca. a neni problem.
PW
PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
-
Výkon bude na 8-10 a budou od sebe kolem těch 30cm, kanálově můžu jít hodně od sebe, jsem tam jediný 

0 x
Dej tam Bullet M5 Titanium, ten jeho kovový obal stíní více než dostatečně.
Navíc to tinanium má novější čipset a jede vírazně lépe.
Navíc to tinanium má novější čipset a jede vírazně lépe.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
-
Titanium se cenově nevyplatí. Mam ho na dvou místech a dostanu z nej to same co z klasického bulleta.
0 x