Mám dotaz na někoho zkušenějšího. Zastanci mikrotiku mi napíšou, že tam mam dat mikrotik a bude vyřešeno,ale napřed chci zkusit zda někdo neporadí jednodušeji.
Na jednou vysokem mistě mam v blízkosti vysílač 9 uživatelu na UBNT Bullet 2 .Jednou za čas mám na všechny usery vysoké pingy přes to dotyčné UBNT,ale páteř je naprosto v pohodě Zatížení UBNT stahovaním skoro žádné. . Na jinem místě mame dvojnásobek uživatelů a tam nemáme tento problem.
Napadá mě přetížení UBNT paketama nebo nějaké virové zvěrstvo či utok na wifi část.. nevim.
Na wifi části je mnoho chybných paketů což něco značí .Za 15 min pro restartu 138 chyb na NWI
Výměna UBNT je možná složitě,ale můžu to zkusit při domluvě dopředu.
Takže zkráceně.. Poradil by mi někdo jak na příkazou řádku na UBNT . zjistit prutoky a velikosti paketů a chybovovost ? To samé
na te wifi části, zda by nebylo možné z toho poznat, ktery klient to případně způsobuje.Řešení co máme už jinde vyzkoušené--mikrotik a konec na UBNT se mi nechce moc dávat pro malou zátěž na tomto místě.Ale v nejhorším by to šlo.
Statistika 23 min ...Wlan odeslano 1108221962 bajtu chyby počet 4
Bezdrátová chybovost Rx Invalid NWID: 201
Děkuji za nápady
www.wiracom.cz
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
UBNT informace mimo web rozhraní
Připoj se přes ssh:
(user - defaultně ubnt, ip - ip adresa tvého zařízení). Bude to chtít heslo (defaultně ubnt). Pokud jedeš na Windows nebo podobném keplu, sežeň si PuTTY nebo jiného SSH klienta. Pokud se to nespojí, možná bude potřeba zajít do webového rozhraní a na kartě Services povolit SSH přístup.
V příkazové řádce UBNT pusť tento příkaz:
Ukázka výpisu:
Kód: Vybrat vše
ssh user@ip
(user - defaultně ubnt, ip - ip adresa tvého zařízení). Bude to chtít heslo (defaultně ubnt). Pokud jedeš na Windows nebo podobném keplu, sežeň si PuTTY nebo jiného SSH klienta. Pokud se to nespojí, možná bude potřeba zajít do webového rozhraní a na kartě Services povolit SSH přístup.
V příkazové řádce UBNT pusť tento příkaz:
wlanconfig ath0 list station
Ukázka výpisu:
XM.v5.5.3# wlanconfig ath0 list station
ADDR AID FREQ TxRATE RxRATE RSSI IDLE TXSEQ RXSEQ CAPS ACAPS ERP STATE
dc:9f:db:37:aa:01 1 5500 240M 243M 30 0 233 6960 Es 0 222b WPS WME ATH VEN
dc:9f:db:2f:bb:01 2 5500 270M 180M 45 1 2462 60736 Es 0 222b WPS WME ATH VEN
dc:9f:db:1f:cc:05 4 5500 216M 270M 41 2 1220 33200 Es 0 222b WPS WME ATH VEN
dc:9f:db:6c:dd:34 5 5500 180M 216M 43 2 3348 16496 Es 0 222b WPS WME ATH VEN
dc:9f:db:2e:ee:3e 3 5500 180M 120M 41 2 3599 27984 Es 0 222b WPS WME ATH VEN
0 x
Si vis pacem, para bellum.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
Díky skvělé.. Funguje to sice na M verzich na obyčejnych je těch infornmací méně,ale nakoplo mi to jakým směrem hledat. No mohlo mě to napadnout také že 

0 x
Není zač. Přehlédl jsem, že v dotazu byl zmíněn Bullet 2 a ne Bullet M2, jinak bych ten výpis vytáhl z nějakého pre-M zařízení.
0 x
a ty hodnoty "TXSEQ RXSEQ " predstavuji jakou hodnotu ? Dekuji Tomas
0 x
TXSEQ - Transmit Sequence
RXSEQ - Receive Sequence
Tipuji, že jde o délky přenosových sekvencí, ale neručím za to, osobně tyto hodnoty nijak nesleduji a nevyužívám.
RXSEQ - Receive Sequence
Tipuji, že jde o délky přenosových sekvencí, ale neručím za to, osobně tyto hodnoty nijak nesleduji a nevyužívám.
0 x
takze se z techto nekterych hodnot neda vycist kdo s pripojenych klientu zrovna hrne plnou palbu stahovani ci odesilani ? Vite jak to myslim. Tomas
0 x
Taky by mě to zajímalo, hlavně ty pakety. Dík za každé info
0 x
Je nás více. Onehda jsem se to snažil taky z AP dostat, ale nepřišel jsem na to. Přitom to jít musí, protože ve webovém rozhraní se ukáže informace o přenesených bajtech a paketech, když si člověk rozklikne MAC konkrétního klienta. Ale jak udělat výpis všech klientů a přenesených dat do přehledné tabulky nevím.
0 x