❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Flash NS M5 přes TFTP

Problematika Ubiquiti hardware.
honza26

Flash NS M5 přes TFTP

Příspěvekod honza26 » 12 years ago

Mám tady jednu divnou NS M5. Byla u klienta a najednou přestala fungovat - není tam firmware, nejde ani resetovat do defaultu. V režimu TFTP do ní nahraju nový fw, to vypíše ok, ale dál se nic neděje. Zůstanou stále svítit jen LED 1 a 4 (červená zelená). Co s tím? Setkal se s tím někdo?

Dělal jsem to podle tohoto:

http://wiki.ubnt.com/index.php?title=Firmware_Recovery

Jen bod 7 jaksi neproběhne - zůstanou jen svítít diody 1 a 4 (červená zelená)

Signal LEDs will keep blinking one by one in 4 different colors during firmware upgrade. Wait for about 7-10 minutes (devices and firmware depending) - do not power off the device during the procedure!
0 x

Hatatitla

Příspěvekod Hatatitla » 12 years ago

Tiež tu mám 2x loco m5 ktoré sa správajú tak isto , asi tam odišla flashka takže pôjdu na reklamáciu . Nejk nemôžem násjť ttl prevodník aby som sa pozrel čo sa tam deje.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

to honza26 a tedy cekas az se fw ulozi ( tech cca 10min ) a pak ledky nezhasnou ??
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

Pol roka dozadu som mal na stole loco ktorému vypadla cast FW. Chybali funkcie, nevedelo oskenovat siete...akoby sa stratili niektoré súbory. Nakolko bolo mimo zaruky, tak šlo do koša. Pri takejto vade TFTP nepomoze :(
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

ale pomuze, kdyz fleshujes tak, ze pred pripojenim drzis reset a pak zapnes napajeni, dostavas se mimo dosah UBNT, je to default chovani cpu, kdy pomoci tftp klienta obslouzi svoji flash ... pak se cely obsah fw prehraje :)
0 x
- programming
- development
- education

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

ano ale pokial je vadny HW tak to loco mas na stole o mesiac znova. Tak som to myslel. Subory sa netratia len tak...
0 x

pfadmin

Příspěvekod pfadmin » 12 years ago

Mám podobnou NSM5, jde na ní jen ping, jinak nefunguje, klasika, svítí jako železniční přejezd. Když tam hrnu nový FW, tak to trvá hrozně dlouho, nahraje se, ale po rebootu to samé, opět blikají ledky, jde na to jen ping na default IP, toť vše...
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

hmm, ze bych sehnal flesky :D
0 x
- programming
- development
- education

bezdratsmrdi

Příspěvekod bezdratsmrdi » 12 years ago

Jen pro zajímavost, vytáhl jsem ten vadný kepl z poličky znova, že zkusím ji napojit na 15V místo 24V a že zkusím flash přes druhý ether. Jenže ten krám už se chová jinak než před odložením. Projde po startu 6 pingů a dál žádný a pak začne blikat ala ten železniční přejezd.
Pak jednou pingala pořád. Tak jsem flashnul FW. Během pár vteřin se nahrál. Pak se to restartlo a po rebootu... opět bliká a nic. Chvíli nic, pak pingá a nejde login, nic, klasika. Prostě flashka v pr... Má někdo tucha, jak ji vyměnit? Přeci jen je to bazmek za 1800, na ulici to nenajdete. A kromě tý pitomý paměti se zdá OK.

Airgridy to naštěstí nědelají, ty odejdou buď hned, nebo do druhýho dne, nebo nikdy (pominu jeden dva co ohluchly časem).
0 x