Ahoj,
na dvou linkách máme docela problém... Už nějaký 4,5 let tam klasicky provozujeme P2P spoj na 5GHz, ale stromy se rozhodly rust sakra rychle a dochazi tam k sakra velkemu poklesu signalu. Obvzlaste pri desti, silnem vetru, apod... Jelikoz neni moznost to tam dotahnout jinudy, ani neni moznost ty stromy pokacet... nemate nekdo zkusenost s nLOS systemy od Motoroly, napr... ?
http://wifi.aspa.cz/motorola-pmp430-5-4 ... s-z102775/
Jak to funguje, zda to opravdu ma smysl za ty penize?
V Aspe mi kdysi tvrdili, ze to zkouseli a ze to chodi perfektne, ale ja bych radsi fundovanou odpoved jeste od nekoho jineho.
Vzdalenost 2900m.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Motorola s nLoss?
Stromy jsou prevít, co budeš dělat až ti přestane teoretických 40Mbit stačit?
Není možnost se tam dostat více skoky ale jinudy?
Není možnost se tam dostat více skoky ale jinudy?
0 x
To právě není. alespoň zatím
.
Ona tam viditelnost je, ale je trochu porušená fresnellka a o nějakém jednání kácení se uvažuje a něco probíhá, ale nebude to hned a potřebovali bychom tu kritickou dobu nějak překlenout. 40mbit by bylo na min. jeste rok OK.
Spis mi jde o to, zda ma tady nekdo ty zkusenosti s tema motorkama

Ona tam viditelnost je, ale je trochu porušená fresnellka a o nějakém jednání kácení se uvažuje a něco probíhá, ale nebude to hned a potřebovali bychom tu kritickou dobu nějak překlenout. 40mbit by bylo na min. jeste rok OK.

0 x
UBNT? Maximálně pro klienty...
Ahoj,
pokial viem Nlos funguje na baze odrazov. Stromi su zas ciste utlm.
Videl som riesenie kde bol cez lesik spoj s 2m parabolami
za pol roka tam zacalo presvitat
A ked sme si prepocitavali ake napatie je vo vzduchu ... hmmm
pokial viem Nlos funguje na baze odrazov. Stromi su zas ciste utlm.
Videl som riesenie kde bol cez lesik spoj s 2m parabolami

Dr.Easy píše:To právě není. alespoň zatím.
0 x
David Kratochvil
jesi to jsou stromy v lese, skacet. dohodnout se s lesy, kdyz bude problem, s hajnym nebo nekym, flasku slivovice a to by bylo aby to nebylo
neco podobne nas taky ceka, jde spis o vetsi krovi, ale na pozemku, ktery ma nejaka slepice dle katastru z 200km vzdalenyho mesta, hadam nejezdi pocitat stromy ani zver mezi nima mesicne, takze neresim, vemu pilku a pujdu 

0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Dr.Easy píše:Ahoj,
na dvou linkách máme docela problém... Už nějaký 4,5 let tam klasicky provozujeme P2P spoj na 5GHz, ale stromy se rozhodly rust sakra rychle a dochazi tam k sakra velkemu poklesu signalu. Obvzlaste pri desti, silnem vetru, apod... Jelikoz neni moznost to tam dotahnout jinudy, ani neni moznost ty stromy pokacet... nemate nekdo zkusenost s nLOS systemy od Motoroly, napr... ?
http://wifi.aspa.cz/motorola-pmp430-5-4 ... s-z102775/
Jak to funguje, zda to opravdu ma smysl za ty penize?
V Aspe mi kdysi tvrdili, ze to zkouseli a ze to chodi perfektne, ale ja bych radsi fundovanou odpoved jeste od nekoho jineho.
Vzdalenost 2900m.
zobrat vrtacku navrtat do kmena stromu diery a dat randap a je po strome. dieru zapelit blatom a pokoj. a nikto nikdy nepride na to co sa s nim stalo a preco vyschol
0 x
easy já myslim, že klasická motorola ti nepomůže... to je stejný jako obyč 5g... myslim, že ty bys tam musel dát tohle: http://wifi.aspa.cz/5700-bh-bundle-ofdm ... ed-z46323/ a to pokud tam neni alespoň 200 účastníků tak si myslim, že to vyjde setsakramensky draze....
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
oscar: to abych nekdy udelal, tak bych musel byt hodne velky prase a to teda doufam, ze nejsem...
0 x
UBNT? Maximálně pro klienty...
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
rouchi: tahle hracka od Motorky je taky jen 5G s lepsim cipsetem... Za tu cenu nepouzitelne.
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...