❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Motorola s nLoss?

Problematika Ubiquiti hardware.
Dr.Easy
Kontaktovat uživatele:

Motorola s nLoss?

Příspěvekod Dr.Easy » 12 years ago

Ahoj,

na dvou linkách máme docela problém... Už nějaký 4,5 let tam klasicky provozujeme P2P spoj na 5GHz, ale stromy se rozhodly rust sakra rychle a dochazi tam k sakra velkemu poklesu signalu. Obvzlaste pri desti, silnem vetru, apod... Jelikoz neni moznost to tam dotahnout jinudy, ani neni moznost ty stromy pokacet... nemate nekdo zkusenost s nLOS systemy od Motoroly, napr... ?

http://wifi.aspa.cz/motorola-pmp430-5-4 ... s-z102775/

Jak to funguje, zda to opravdu ma smysl za ty penize?
V Aspe mi kdysi tvrdili, ze to zkouseli a ze to chodi perfektne, ale ja bych radsi fundovanou odpoved jeste od nekoho jineho.

Vzdalenost 2900m.
0 x
UBNT? Maximálně pro klienty...

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Stromy jsou prevít, co budeš dělat až ti přestane teoretických 40Mbit stačit?
Není možnost se tam dostat více skoky ale jinudy?
0 x

Dr.Easy
Kontaktovat uživatele:

To právě není. alespoň zatím :(.
Ona tam viditelnost je, ale je trochu porušená fresnellka a o nějakém jednání kácení se uvažuje a něco probíhá, ale nebude to hned a potřebovali bychom tu kritickou dobu nějak překlenout. 40mbit by bylo na min. jeste rok OK.

Spis mi jde o to, zda ma tady nekdo ty zkusenosti s tema motorkama :)
0 x

kdavid

Příspěvekod kdavid » 12 years ago

Ahoj,

pokial viem Nlos funguje na baze odrazov. Stromi su zas ciste utlm.

Videl som riesenie kde bol cez lesik spoj s 2m parabolami :) za pol roka tam zacalo presvitat :D A ked sme si prepocitavali ake napatie je vo vzduchu ... hmmm

Dr.Easy píše:To právě není. alespoň zatím :(.
Ona tam viditelnost je, ale je trochu porušená fresnellka a o nějakém jednání kácení se uvažuje a něco probíhá, ale nebude to hned a potřebovali bychom tu kritickou dobu nějak překlenout. 40mbit by bylo na min. jeste rok OK.

Spis mi jde o to, zda ma tady nekdo ty zkusenosti s tema motorkama :)
0 x
David Kratochvil

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

jesi to jsou stromy v lese, skacet. dohodnout se s lesy, kdyz bude problem, s hajnym nebo nekym, flasku slivovice a to by bylo aby to nebylo :D neco podobne nas taky ceka, jde spis o vetsi krovi, ale na pozemku, ktery ma nejaka slepice dle katastru z 200km vzdalenyho mesta, hadam nejezdi pocitat stromy ani zver mezi nima mesicne, takze neresim, vemu pilku a pujdu :lol:
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

oscar

Příspěvekod oscar » 12 years ago

Dr.Easy píše:Ahoj,

na dvou linkách máme docela problém... Už nějaký 4,5 let tam klasicky provozujeme P2P spoj na 5GHz, ale stromy se rozhodly rust sakra rychle a dochazi tam k sakra velkemu poklesu signalu. Obvzlaste pri desti, silnem vetru, apod... Jelikoz neni moznost to tam dotahnout jinudy, ani neni moznost ty stromy pokacet... nemate nekdo zkusenost s nLOS systemy od Motoroly, napr... ?

http://wifi.aspa.cz/motorola-pmp430-5-4 ... s-z102775/

Jak to funguje, zda to opravdu ma smysl za ty penize?
V Aspe mi kdysi tvrdili, ze to zkouseli a ze to chodi perfektne, ale ja bych radsi fundovanou odpoved jeste od nekoho jineho.

Vzdalenost 2900m.

zobrat vrtacku navrtat do kmena stromu diery a dat randap a je po strome. dieru zapelit blatom a pokoj. a nikto nikdy nepride na to co sa s nim stalo a preco vyschol
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 12 years ago

easy já myslim, že klasická motorola ti nepomůže... to je stejný jako obyč 5g... myslim, že ty bys tam musel dát tohle: http://wifi.aspa.cz/5700-bh-bundle-ofdm ... ed-z46323/ a to pokud tam neni alespoň 200 účastníků tak si myslim, že to vyjde setsakramensky draze....
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

Dr.Easy
Kontaktovat uživatele:

oscar: to abych nekdy udelal, tak bych musel byt hodne velky prase a to teda doufam, ze nejsem...
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 12 years ago

rouchi: tahle hracka od Motorky je taky jen 5G s lepsim cipsetem... Za tu cenu nepouzitelne.
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...