❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

UBNT konfera ve Vegas - NanobridgeHP

Problematika Ubiquiti hardware.
David2006

Re: UBNT konfera ve Vegas - NanobridgeHP

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

Tomáš Břinčil píše:
David2006 píše:
Tomáš Břinčil píše:Radom jsem nemyslel, a jestli to udělaj trychtýřem nebo kolotočem je mi vcelku šumák, pokud to o něco zlepší parametry a stlačí cenu :lol: .

Doufám že si děláš srandu a aspoň tušíš proč se parabolce řiká parabolka :lol:

Ne, vše kolem ceny a užitných vlastností beru vážně :D .
0 x

divizna

Příspěvekod divizna » 12 years ago

No, já z toho mám trochu strach, jakékoliv snahy nahrazovat celkem rozumně provedený kus HW (po stránce mechanické pevnosti atd.) něčím, kde je "plug and play" a hodně plastu se mi nezdají ideální.
Navíc ten HighPower? To se zas máme na co těšit :/

Hlavně by se měli zamyslet nad rozkládáním stávajících NB respektive vyndaváním té aktivní části. Dostat z NB feed někde na střeše, aby se dal vyměnit kabel, to je hazard se životem, protože je to potřeba rvát plnou silou a ani tak to někdy nejde ven.
Nechápu, že tu vymýšlejí nějaké HP plastové legrace, a tohle za ty roky nebyly schopní upravit.

Jinak je NB podle mě nejlepší CPE od UBNT, a zásadně ke klientům nic jiného nedávám, leda vyjímečně loco, pokud je doslova pár metrů od vysílače. Nechápu, jak někdo může nasazovat NSM5, já to v životě nekoupil.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

divizna píše:No, já z toho mám trochu strach, jakékoliv snahy nahrazovat celkem rozumně provedený kus HW (po stránce mechanické pevnosti atd.) něčím, kde je "plug and play" a hodně plastu se mi nezdají ideální.
Navíc ten HighPower? To se zas máme na co těšit :/

Hlavně by se měli zamyslet nad rozkládáním stávajících NB respektive vyndaváním té aktivní části. Dostat z NB feed někde na střeše, aby se dal vyměnit kabel, to je hazard se životem, protože je to potřeba rvát plnou silou a ani tak to někdy nejde ven.
Nechápu, že tu vymýšlejí nějaké HP plastové legrace, a tohle za ty roky nebyly schopní upravit.

Jinak je NB podle mě nejlepší CPE od UBNT, a zásadně ke klientům nic jiného nedávám, leda vyjímečně loco, pokud je doslova pár metrů od vysílače. Nechápu, jak někdo může nasazovat NSM5, já to v životě nekoupil.

Myslím že zachovají i původní NB M5, takže pokud bys to nechtěl tak nekupuj :D .
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Parabola je matematická funkce o několika parametrech. Takže množství způsobů jak udělat parabolu o průměru 30cm je pravděpodobně nekonečné.
Např. když porovnám paraboly od alcom a ericssonů, tak je to jak porovnání Tefal pánve s WOKem.

Tomáš Břinčil píše:
David2006 píše:
Walkeer píše:... a udělají hlubší parabolku aby byla trošku směrovější....kdoví.

Hlubší parabolka by už nebyla parabolka ale hyperbolka. Jestli jsi teda nemyslel radom :D
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Walkeer
antispam: Ano

Příspěvekod Walkeer » 12 years ago

ludvik píše:Parabola je matematická funkce o několika parametrech. Takže množství způsobů jak udělat parabolu o průměru 30cm je pravděpodobně nekonečné.
Např. když porovnám paraboly od alcom a ericssonů, tak je to jak porovnání Tefal pánve s WOKem.

David2006 píše:Hlubší parabolka by už nebyla parabolka ale hyperbolka. Jestli jsi teda nemyslel radom :D

presne tak. zalezi, jak se nazoomuje :) Kdyz se na parabolu koukam "zblizka", muze pripominat mirne zakrivenou rovinu, kdyz "zdalky", pripomina Vcko nebo trychtyr. Oboje je ale stale parabola.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

kým nasadíte žiarič NB22/25 do toho plastu, treba nožíkom mierne zrezať cuplík ktorý to zaisťuje. Potom nie je problém vytiahnuť žiarič von.
0 x

superweb

Příspěvekod superweb » 12 years ago

midnight_man píše:kým nasadíte žiarič NB22/25 do toho plastu, treba nožíkom mierne zrezať cuplík ktorý to zaisťuje. Potom nie je problém vytiahnuť žiarič von.

Presne. Ani s reklamaci pak nikdy nebyl problem..oni to prodejci znaji :)
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Koukám na to dobře? Ono je to víc plastové než normální NB? A ani žádné šroubky? Vidím jediné plus: lepší přístup k RJ konektoru.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

midnight_man

Som dnes prezeral tie obrázky tak jediná zmena bude v tom...že uz to nebudeme srobovat (Čo mi vôbec ale vôbec nevadilo) aspoň to bolo ako tak pevné. Som zvedavý čo za lego bude toto.
0 x

pedro4444

Příspěvekod pedro4444 » 12 years ago

asi chcu na matkach a nejakych srobikoch usetrtit ako nam ulahcit skaldanie. Ja si myslim ze to nevadilo nikomu to sa dalo poskaldat za par minut. Skor by som uvital ako pisal midni, ze aby sme nemuseli orezavat zasekavace a vymysleli nejake lepsie zaseknutie ziarica...
0 x

midnight_man

Niekomu zatiekol nanobridge? :idea:
0 x