Zdravím,
řešíme delší dobu docela nepříjemný problém. Po nějakém čase (zcela náhodně) se stane, že se mezi dvěma ubnt zařízeními sníží propustnost na cca 1,5Mbps. Na PtP používáme Rocket M5 a Nanobridge M5, ostatní nemáme otestované. Stává se to na zařízeních se stíněným i nestíněným kabelem, s originál i s Poe panely. Stejně tak ani UPS na kvalitní síťové napětí nepomáhá. Fw standardně 5.3.5, ale ani nasazování 5.5 nezabralo. Vždy se jednalo o PtP spoj, nikdy se podobný problém nevyskytl na sektoru, kde je zavěšeno více jednotek. Nesetkal se s tím již někdy někdo ?
Díky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
UBNT - uškrcená propustnost
-
Setkal. Jediné řešení reboot. Příčiny jsem se nedopátral ani po několika dnech sledování. Nakonec výměna obou stran od té doby pokoj.
0 x
-----------------------------------------------------------
RBcka i UBNT mají své přednosti - využívám obojí
jasný, reboot aby se to rozjelo normálně pomohl. Vyměnili jsme ale obě strany a problém po několika dnech se objevil znovu.
0 x
Michal Vojáček, CC INTERNET s.r.o.
-
Je v trase nějaké nestandardní rušení? Viz Airview.
0 x
-----------------------------------------------------------
Tohle se stávalo v 5.5betaFW, chovalo se to tak, že to na jedné straně (nebo obou) shodilo rate spoje na minimum (6 Mbps), a i když byl spoj nerušený, jelo to max. kolem 1 Mbit. Reboot to řešil.
Nám se to ale zatím s 5.5 nestalo...
Nám se to ale zatím s 5.5 nestalo...
0 x
Dobrý den,
mám stejný problém jako tazatel, v jednom směru při zátěži padá rate a nevytáhne se více jak 1 Mbps.
Problém nastal náhle v období konec srpna 2012, do té doby naprosto v pořádku.
Problém je na několika místech stejný a zpravidla se jedná o směr Rx uploadu na vysílač, druhý směr ke klientům je v pořádku.
AirView nic nevidí, přeladit také nepomohlo a i s jedním připojeným klientem se to chová stejně.
Mám podezření na nějakou blbou várku NanoBridge, který jako klient vysílá k AP nějaký bordel...
Děkuji
M.
mám stejný problém jako tazatel, v jednom směru při zátěži padá rate a nevytáhne se více jak 1 Mbps.
Problém nastal náhle v období konec srpna 2012, do té doby naprosto v pořádku.
Problém je na několika místech stejný a zpravidla se jedná o směr Rx uploadu na vysílač, druhý směr ke klientům je v pořádku.
AirView nic nevidí, přeladit také nepomohlo a i s jedním připojeným klientem se to chová stejně.
Mám podezření na nějakou blbou várku NanoBridge, který jako klient vysílá k AP nějaký bordel...
Děkuji
M.
0 x
Ten samý problém, dva bullety M5 proti sobě fw 5.3.5 , zaškrcený upload, pomohl restart, zapřičiňoval to jen jeden z nich. Slinknuté byli na 150/150 ccq 99%.
0 x
vas píše:Ten samý problém, dva bullety M5 proti sobě fw 5.3.5 , zaškrcený upload, pomohl restart, zapřičiňoval to jen jeden z nich. Slinknuté byli na 150/150 ccq 99%.
zkus tam naprat 5.5.2
0 x
Dobrý den,
díky za tip, ale firmware 5.5.2 problém nevyřešil, zkoušel jsem.
Dále na tom ap mám desítky klientů a i když všechny odpojím a nechám jen jednoho a udělám test, chová se to stejně.
Proběhla i výměna jednotky na AP, beze změny.
Myslím si, že to dělá jeden z klientů, že vysílá do vzduchu něco co nemá a i když ho tedy přes MAC filter k AP nepřipojím, kazí to dál tím, že něco vysílá.
AirView ale nic nevidí
Napadlo mě postupovat tak, že klienty postupně všechny přepojím na jiné AP a budu je tam vracet zpět, přičemž s každým dalším připojeným udělám test... ten zamýšleně špatný klient by se pak vyloupl...
Docela mě desí fakt, že jsem si toho samého problému všiml u antény AP co je hned vedle tohoto problematického AP (podotýkám, že rušení žádné nevidím).
Děkuji za rady.
M.
díky za tip, ale firmware 5.5.2 problém nevyřešil, zkoušel jsem.
Dále na tom ap mám desítky klientů a i když všechny odpojím a nechám jen jednoho a udělám test, chová se to stejně.
Proběhla i výměna jednotky na AP, beze změny.
Myslím si, že to dělá jeden z klientů, že vysílá do vzduchu něco co nemá a i když ho tedy přes MAC filter k AP nepřipojím, kazí to dál tím, že něco vysílá.
AirView ale nic nevidí

Napadlo mě postupovat tak, že klienty postupně všechny přepojím na jiné AP a budu je tam vracet zpět, přičemž s každým dalším připojeným udělám test... ten zamýšleně špatný klient by se pak vyloupl...
Docela mě desí fakt, že jsem si toho samého problému všiml u antény AP co je hned vedle tohoto problematického AP (podotýkám, že rušení žádné nevidím).
Děkuji za rady.
M.
0 x
-
tak skus u jedneho klienta a na AP zmenit SSID - napr. cez moznost test konfiguracie (tusim mas potom 180 sekund, pokial to vrati na povodnu).
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk
http://www.citicom.sk
Vyzkoušeno - bez úspěchu.
Změna SSID (a po neúspěšném testu i pokus se změnou kanálu) na náhodném klientu a AP, test ukazuje stejné hodnoty.
CCQ na klientu padá i k 85%, Tx u klienta padá až na 6 Mbps a reálná propustnost k AP(Rx) od klienta(Tx) je kolem 1-4 Mbps (po připojení ostatních klientů jen kolem 1 Mbps).
Pokusně jsem přepojil klienta na AP s anténou hned vedle a i když má horší signál (AP směřuje jiným směrem) tak je přenos v problematickém směru 30 Mbps.
Podotýkám že AP(NBridge M5) jsem kompletně vyměnil za nové, takže nechápu.
Děkuji
M.
Změna SSID (a po neúspěšném testu i pokus se změnou kanálu) na náhodném klientu a AP, test ukazuje stejné hodnoty.
CCQ na klientu padá i k 85%, Tx u klienta padá až na 6 Mbps a reálná propustnost k AP(Rx) od klienta(Tx) je kolem 1-4 Mbps (po připojení ostatních klientů jen kolem 1 Mbps).
Pokusně jsem přepojil klienta na AP s anténou hned vedle a i když má horší signál (AP směřuje jiným směrem) tak je přenos v problematickém směru 30 Mbps.

Podotýkám že AP(NBridge M5) jsem kompletně vyměnil za nové, takže nechápu.
Děkuji
M.
0 x
Možná hloupost, ale nemže s tím souviset POE?
To jediné jsem tam nechal původní.
M.
To jediné jsem tam nechal původní.
M.
0 x
Koukali jste jak máte linknutej ethernet port? To co popisujete se děje pokud se linkne na 10Mbps.
0 x