❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Je něco jako iptraf v Mikrotiku?

Návody a problémy s konfigurací.
riddick

Je něco jako iptraf v Mikrotiku?

Příspěvekod riddick » 19 years ago

Zdravím je něco jako iptraf v mikrotiku? Kde vidím IP adresu či MAC a momentální rychlost
0 x

aj_rade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod aj_rade » 19 years ago

riddick píše:Zdravím je něco jako iptraf v mikrotiku? Kde vidím IP adresu či MAC a momentální rychlost

já to sleduju přes Queues
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 19 years ago

riddick píše:Zdravím je něco jako iptraf v mikrotiku? Kde vidím IP adresu či MAC a momentální rychlost

tools / torch
0 x

aj_rade
Kontaktovat uživatele:

tohle ale nehledal, chce jistě globální rychlost na dané IP, torch ukazuje jednotlivé spojení na dané IP, což je silně nepřehledné....

ale pokud mu stačí toto, tak pak je torch ideální...přiznám se, že sem si na něj nevzpomněl :)
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 19 years ago

aj_rade píše:tohle ale nehledal, chce jistě globální rychlost na dané IP, torch ukazuje jednotlivé spojení na dané IP, což je silně nepřehledné....

ale pokud mu stačí toto, tak pak je torch ideální...přiznám se, že sem si na něj nevzpomněl :)

Kdyz si nastavis na torchu aby sledoval jen rychlost, tak sleduje globalni rychlost. Zkus si to, umi to docela hodne.
0 x

aj_rade
Kontaktovat uživatele:

raven-il píše:
aj_rade píše:tohle ale nehledal, chce jistě globální rychlost na dané IP, torch ukazuje jednotlivé spojení na dané IP, což je silně nepřehledné....

Kdyz si nastavis na torchu aby sledoval jen rychlost, tak sleduje globalni rychlost. Zkus si to, umi to docela hodne.

máš pravdu, díky moc, já to moc nestudoval, ale vidím, že můj starej dobrej Iptraf z IPCopu to plně nahrazuje což je zupa.

Eště jednou díky 8)
0 x

riddick

jo díky. jeste kdyby to šlo exportovat.či ukládat do textáku. ale to zatím stačí. nastavení o grafech si prvně prostuduju, stejně zřejmě využiju bilingo protože mrtg mi nešlo nastavit a prtg mi ukazuje celkovou aktualní ryclost routeru a ne rychlost ke každé iP. což je škoda. Na PC linuxu mi to ukazuje dle Ip i globálně.
0 x

Gogo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Gogo » 19 years ago

riddick píše:jo díky. jeste kdyby to šlo exportovat.či ukládat do textáku. ale to zatím stačí. nastavení o grafech si prvně prostuduju, stejně zřejmě využiju bilingo protože mrtg mi nešlo nastavit a prtg mi ukazuje celkovou aktualní ryclost routeru a ne rychlost ke každé iP. což je škoda. Na PC linuxu mi to ukazuje dle Ip i globálně.

Vse je jen otazka spravne konfigurace
0 x
--- Hi Gogo ---

riddick

To věřím :) Třeba na to příjdu :)
0 x

Gogo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Gogo » 19 years ago

riddick píše:To věřím :) Třeba na to příjdu :)
Zkuste mne treba kontaktovat na ICQ ; jinak popisoval sem presny postup uz nejmene 2x tady na foru .. teda jen MRTG ale PRTG umi importovat nastaveni z mrtg
0 x
--- Hi Gogo ---