❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Manglovanie packetov !

Návody a problémy s konfigurací.
michalko

Manglovanie packetov !

Příspěvekod michalko » 19 years ago

Ako omanglujem pakety v ramci connection na prichodzie a odchodzie ?!

Totizto ked manglujem na zaklade SRC pravidiel vsetky pakety aj prichodzie aj odchozie oznaci ako one-way.

Napriklad FTP.
Ked sa pripojim z WAN-ky a stahujem subor ku klientovy, markujem pakety tak isto ako ked tam subot "tlacim" - uplodujem !!!!

Potrebujem tieto 2 toky v jednom spojeni omarkovat rozdielne. Zial uz som skusal pravidla na zaklade IP, srcip, dscip, portov, interfejsov, zoal vzdy som dostal rovnaky vysledok - pakety som nevedel v ramci connection rozdelina na prichodzie a odchodzie !

Dikes.
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 19 years ago

michalko píše:Ako omanglujem pakety v ramci connection na prichodzie a odchodzie ?!

Totizto ked manglujem na zaklade SRC pravidiel vsetky pakety aj prichodzie aj odchozie oznaci ako one-way.

Napriklad FTP.
Ked sa pripojim z WAN-ky a stahujem subor ku klientovy, markujem pakety tak isto ako ked tam subot "tlacim" - uplodujem !!!!

Potrebujem tieto 2 toky v jednom spojeni omarkovat rozdielne. Zial uz som skusal pravidla na zaklade IP, srcip, dscip, portov, interfejsov, zoal vzdy som dostal rovnaky vysledok - pakety som nevedel v ramci connection rozdelina na prichodzie a odchodzie !

Dikes.

No pro download a upload musis vytvorit dve nezavisle mangle, kde pak v QT stanovis hlavni parent pro download s iface global out a to stejne nachlup pro upload. Definujes rychlosti temto parent a do nich jiz nasypes zaznamy z mangle. Mozna jsem te spatne pochopil, proto se pripadne omlouvam, pokud chces neco jineho. Takhle z hlavy nevypalim presny postup. Nejsem ten u zadneho MK.
0 x