Zdravím Vás pánové mám jednu menší otázku - je normální poměr Up/Down packetů 670/850 /s k rychlosti 1,5Mbit/7,5Mbit - viz. printscreen? Přiložil jsem ještě jeden s větším traffickem...
Předem moc děkuji za reakci!
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Otázka k Latenci
Otázka k Latenci
- Přílohy
-
- latence_2.jpg (149.42 KiB) Zobrazeno 2177 x
-
- latence.jpg (155.23 KiB) Zobrazeno 2177 x
0 x
hmmm.... počet packetů s požadavky je podobný jako počet packetů co nesou data zpět do sítě s odpovědí, jen přichází více dat? Nebo je to blbost? Nebo.... velký UP kvuli PtP? Rád se nechám poučit...

0 x
Nedaří se mi oddělit Up/Down packety... Jak na to? Když v manglu sleduju jen UDP a nebo jen TCP tak je UDP cca 2x větší... ale to je celkový počet procházejících TCP a UDP packetů routerem tam i zpět - je to tak?
...takže... nějak mi to nedochází....
...takže... nějak mi to nedochází....

0 x
Tak už jsem si to i rozdělil.. MK mi pořád psal nějakou hlášku... No jak jsem psal ze je UDP 2x větší, tak to bylo jen v ten okamžik jak jsem to psal... Teď třeba TCP tvoří 98% traficku...
Objasníš mi to teda trochu prosím...
Objasníš mi to teda trochu prosím...
0 x
Ale houby, p2p s tim nema co delat.
Deje se to vsude? Deje, ze? Tak je to normalni. Proc? Podivej se, jak funguje tcp protokol.
Deje se to vsude? Deje, ze? Tak je to normalni. Proc? Podivej se, jak funguje tcp protokol.
0 x
No vidím, že se to děje všude, ale... Pořád žádné vysvětlení... Říkáš, že PtP to není... mno... odpoledne si pročtu něco o TCP...
0 x
DRakgon píše:No vidím, že se to děje všude, ale... Pořád žádné vysvětlení... Říkáš, že PtP to není... mno... odpoledne si pročtu něco o TCP...
Jednoduse receno, stahujes data, to je vysoky tok dat a moc packetu, ktere potrebuji v protokolu TCP take potvrzovaci packety, coz je opacny smer s malym tokem a moc packety. Ale jinak si precti toto a budes vedet, pokud ani potom ne, tak se uz radsi neptej.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Transmission_Control_Protocol
0 x
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
pánové, ale to co popisujete se prostě něděje v takovým měřítku. Koukněte se na tracking, kolik je tam UDPček na uploadu vs dat.tok a kolik na downloadu vs datovej tok.
Máme ve firemní síti, kde je cca 750 PC a jsou zakázaný jakýkoli p2p sítě - 65Mbit/28k pps na downloadu a 12Mbit/3kpps na uploadu. Kdo nevěří, na vyžádání poskytnu demo.
Máme ve firemní síti, kde je cca 750 PC a jsou zakázaný jakýkoli p2p sítě - 65Mbit/28k pps na downloadu a 12Mbit/3kpps na uploadu. Kdo nevěří, na vyžádání poskytnu demo.
Naposledy upravil(a) sub_zero dne 21 Feb 2012 09:08, celkem upraveno 1 x.
0 x
DRakgon píše:Zdravím Vás pánové mám jednu menší otázku - je normální poměr Up/Down packetů 670/850 /s k rychlosti 1,5Mbit/7,5Mbit - viz. printscreen? Přiložil jsem ještě jeden s větším traffickem...
Předem moc děkuji za reakci!
je to uplně běžný. Podívej se někdy jakej máš průměr velikosti paketů nebo kolik z toho dělá UDP nebo kolik si tcpčka nastavujou tcp window size.

0 x
Ajfel: něco takového jsem si myslel... Kažopádně si odpoledne přečtu tu WiKi pro info... Diky! p.s.:"tak se uz radsi neptej" - blbec nejsem... chapu, ze tady někdy pisou lamy...
hapi: kde prosím najdu to TCP window size a průměr velikosti packetů - proklikával jsem se winboxem, ale asi jsem slepý...
Každopádně když říkáte že je to normální - jakože je to podle TCP protokolu logické - jak je možná situace sub_zera? Je to oproti mě nepoměr...
hapi: kde prosím najdu to TCP window size a průměr velikosti packetů - proklikával jsem se winboxem, ale asi jsem slepý...
Každopádně když říkáte že je to normální - jakože je to podle TCP protokolu logické - jak je možná situace sub_zera? Je to oproti mě nepoměr...
0 x
Neco si prectete, pokud nebudete verit teorii, tak si vezmete wireshark/tcpdump. Pokud vam to nebude stacit, tak do pcap failu a Tstat na zjisteni co se deje. Pripadne je mozne si prohlidnout ukazkova data Tstatu - http://tstat.tlc.polito.it/web.shtml
0 x