❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Otázka k Latenci

Návody a problémy s konfigurací.
DRakgon

Otázka k Latenci

Příspěvekod DRakgon » 13 years ago

Zdravím Vás pánové mám jednu menší otázku - je normální poměr Up/Down packetů 670/850 /s k rychlosti 1,5Mbit/7,5Mbit - viz. printscreen? Přiložil jsem ještě jeden s větším traffickem...

Předem moc děkuji za reakci!
Přílohy
latence_2.jpg
latence_2.jpg (149.42 KiB) Zobrazeno 2177 x
latence.jpg
latence.jpg (155.23 KiB) Zobrazeno 2177 x
0 x

ocior

Příspěvekod ocior » 13 years ago

Ano, je to uplne normalni, zkus hadat proc.
0 x

DRakgon

hmmm.... počet packetů s požadavky je podobný jako počet packetů co nesou data zpět do sítě s odpovědí, jen přichází více dat? Nebo je to blbost? Nebo.... velký UP kvuli PtP? Rád se nechám poučit...;-)
0 x

ocior

Tak se podivej jaky je rozdil mezi udp a tcp provozem.
0 x

DRakgon

Nedaří se mi oddělit Up/Down packety... Jak na to? Když v manglu sleduju jen UDP a nebo jen TCP tak je UDP cca 2x větší... ale to je celkový počet procházejících TCP a UDP packetů routerem tam i zpět - je to tak?

...takže... nějak mi to nedochází.... :-D
0 x

DRakgon

Tak už jsem si to i rozdělil.. MK mi pořád psal nějakou hlášku... No jak jsem psal ze je UDP 2x větší, tak to bylo jen v ten okamžik jak jsem to psal... Teď třeba TCP tvoří 98% traficku...

Objasníš mi to teda trochu prosím...
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 13 years ago

pps.jpg
pps.jpg (61.18 KiB) Zobrazeno 2177 x

jednoduše... ten x nasobek packetu na uploadu versus mala rychlost je danej uploadem p2p siti :wink: (torrent atd)
0 x

ocior

Ale houby, p2p s tim nema co delat.

Deje se to vsude? Deje, ze? Tak je to normalni. Proc? Podivej se, jak funguje tcp protokol.
0 x

DRakgon

No vidím, že se to děje všude, ale... Pořád žádné vysvětlení... Říkáš, že PtP to není... mno... odpoledne si pročtu něco o TCP...
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 13 years ago

DRakgon píše:No vidím, že se to děje všude, ale... Pořád žádné vysvětlení... Říkáš, že PtP to není... mno... odpoledne si pročtu něco o TCP...

Jednoduse receno, stahujes data, to je vysoky tok dat a moc packetu, ktere potrebuji v protokolu TCP take potvrzovaci packety, coz je opacny smer s malym tokem a moc packety. Ale jinak si precti toto a budes vedet, pokud ani potom ne, tak se uz radsi neptej.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Transmission_Control_Protocol
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 13 years ago

pánové, ale to co popisujete se prostě něděje v takovým měřítku. Koukněte se na tracking, kolik je tam UDPček na uploadu vs dat.tok a kolik na downloadu vs datovej tok.
Máme ve firemní síti, kde je cca 750 PC a jsou zakázaný jakýkoli p2p sítě - 65Mbit/28k pps na downloadu a 12Mbit/3kpps na uploadu. Kdo nevěří, na vyžádání poskytnu demo.
Naposledy upravil(a) sub_zero dne 21 Feb 2012 09:08, celkem upraveno 1 x.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

DRakgon píše:Zdravím Vás pánové mám jednu menší otázku - je normální poměr Up/Down packetů 670/850 /s k rychlosti 1,5Mbit/7,5Mbit - viz. printscreen? Přiložil jsem ještě jeden s větším traffickem...

Předem moc děkuji za reakci!

je to uplně běžný. Podívej se někdy jakej máš průměr velikosti paketů nebo kolik z toho dělá UDP nebo kolik si tcpčka nastavujou tcp window size.

Obrázek
0 x

DRakgon

Ajfel: něco takového jsem si myslel... Kažopádně si odpoledne přečtu tu WiKi pro info... Diky! p.s.:"tak se uz radsi neptej" - blbec nejsem... chapu, ze tady někdy pisou lamy...

hapi: kde prosím najdu to TCP window size a průměr velikosti packetů - proklikával jsem se winboxem, ale asi jsem slepý...

Každopádně když říkáte že je to normální - jakože je to podle TCP protokolu logické - jak je možná situace sub_zera? Je to oproti mě nepoměr...
0 x

ocior

Neco si prectete, pokud nebudete verit teorii, tak si vezmete wireshark/tcpdump. Pokud vam to nebude stacit, tak do pcap failu a Tstat na zjisteni co se deje. Pripadne je mozne si prohlidnout ukazkova data Tstatu - http://tstat.tlc.polito.it/web.shtml
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

jo subzero to má hodně nahnutý :-D
0 x