Ahojte, prerabam queue simple na queue tree - na zakaznikov, kazdy ma dve pravidla.
Doteraz som mal v queue simple na konci pravidlo asi take ze 192.168.0.0/24 rychlost 64kb/64kb. Ako urobit nieco taketo do queue tree? ktore pakety omanglovat a kam ich dat v strome?
strukturu stromu mam:
download
---pristup.bod
-----klienti
upload
---pristup.bod
------klienti
diky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
queue tree shape neznamych IP
toto pravidlo az uplne nakonec firewallu
/ip firewall mangle
add action=mark-packet chain=forward comment=Zarez disabled=no new-packet-mark=zarezUP passthrough=no src-address=192.168.0.0/24
add action=mark-packet chain=forward comment="" disabled=no dst-address=192.168.0.0/24 new-packet-mark=zarezDOWN passthrough=no
a pak uz jenom znackovane pakety si das v queue tree. KDe budou umisteni je naprosto jedno (s ohledem na danou rychlos 64kB). Ale s nejvetsi pravdepodobnosti hnedle pod hlavn parent global
/ip firewall mangle
add action=mark-packet chain=forward comment=Zarez disabled=no new-packet-mark=zarezUP passthrough=no src-address=192.168.0.0/24
add action=mark-packet chain=forward comment="" disabled=no dst-address=192.168.0.0/24 new-packet-mark=zarezDOWN passthrough=no
a pak uz jenom znackovane pakety si das v queue tree. KDe budou umisteni je naprosto jedno (s ohledem na danou rychlos 64kB). Ale s nejvetsi pravdepodobnosti hnedle pod hlavn parent global
0 x
diky, uplne jasne, a ked tak na to pozeram, tak passthrough=no by som mal mat asi u vsetkych manglovaciek na zakaznikov, ze?
0 x
losos píše:diky, uplne jasne, a ked tak na to pozeram, tak passthrough=no by som mal mat asi u vsetkych manglovaciek na zakaznikov, ze?
ano
0 x