Zdravím,
před pár dny jsem si pořídil tento router a už jsem měl pár nutkání požádat zde o radu, ale zhruba po 5ti hodinách trápení jsem ho dokázal nastavit svépomoci k obrazu svému. RouterOS je pro mně dalo by se říci novinka, ale po cca 14ti dnech studia a zkoušení tomu přicházím na kloub.
Narazil jsem ovšem na menší problém, respektive kosmetickou vadu.
DHCP server mám nastaven dle mně správně, pool 192.168.88.10-192.168.88.254.
Mohl by mi někdo prozradit proč mi rozdává ip adresy od konce rozsahu?
Existuje nějaká volba, která tomu serveru řekne, aby mi rozdával ip od začátku rozsahu?
Předem děkuji za info
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Přidělování ip z DHCP u RB751U
zdar, ja som tiez kedysi hladal odpoved na tuto otazku. Vtedy som nasiel na fore mikrotik ze je to vlastnost, nastavit to vtedy neslo.
Mozno niekto napise ze sa t oteraz uz nastavit da, uvidime.
Mozno niekto napise ze sa t oteraz uz nastavit da, uvidime.
0 x
někdy tu někdo tvrdil, že se má do poolu zadat 192.168.88.190-192.168.88.10 ale nezkoušel jsem to
0 x
Peyrak píše:někdy tu někdo tvrdil, že se má do poolu zadat 192.168.88.190-192.168.88.10 ale nezkoušel jsem to
tak tohle nefunguje

0 x
- midnight_man
taky jsem slyšel že to stačí otočit ale nezkoušel jsem to. Jediný co jsem se dočet je že okolo verze 5.5 se o tom dohadovaly na foru s normisem a nějak to nedopadlo. Hlavně kvůli tomu že tam psal jeden člověk jako argument.
a ano, normis se ptal stejně jako Peyrak a je to fakt jedno odkud to přiděluje.
Možná skusit vytvořit static leases na nejnižší ip v poolu a pak to začne od spodu.
a ano, normis se ptal stejně jako Peyrak a je to fakt jedno odkud to přiděluje.
Možná skusit vytvořit static leases na nejnižší ip v poolu a pak to začne od spodu.
0 x
hapi píše:
Mam to tak spravene na jednej RB493 kde na jednom porte mam par IP v stat. lease a zbytok uz dava z IP pool.
Tam mi prideluje DHCP IP od posledneho stat zaznamu (smerom nahor). Na druhom porte som nechal len DHCP bez stat a tam mi prideuje od 254 nadol

0 x