❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Lze nějak procházet souborovy systém mikrotiku na CF ?
-
Lze nějak procházet souborovy systém mikrotiku na CF ?
Dneska se mi poškodila CF karta lze nějak procházet souborový system na CF ? mám tam nějaké skripty a ja blbec jsem si to nezalohoval chci zkusit jestli něco nepřežilo ?
0 x
netinstallem opravit nejde (zachovat cfg)?
V linuxu ten fs normálně namountuješ, ale k jednotlivým skriptům se asi nedostaneš.
Každopádně bych si nejdřív udělal img celé flashky (dd), zazálohoval (už jen pro ten pocit
) a pak zkusil ten netinstall.
Až pak bych zkusil namountovat img. Ale to ti beztak asi nebude k ničemu, kdysi jsem potřeboval něco podobného a skončilo to na tom,
že to bylo v tom jejich oblíbeném npk, který jsem neuměl rozbalit ani namountovat.
V linuxu ten fs normálně namountuješ, ale k jednotlivým skriptům se asi nedostaneš.
Každopádně bych si nejdřív udělal img celé flashky (dd), zazálohoval (už jen pro ten pocit

Až pak bych zkusil namountovat img. Ale to ti beztak asi nebude k ničemu, kdysi jsem potřeboval něco podobného a skončilo to na tom,
že to bylo v tom jejich oblíbeném npk, který jsem neuměl rozbalit ani namountovat.
0 x
-
skus este pustit na tu CFku v linuxe fsck aj s opravou. ja som si takto zachranil uz niekolko CFiek.
0 x
-
Dik za rady zkusím ten fsck a netinstall.
0 x