❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Klienti se nespojí když přepnu na NV2 ?

Návody a problémy s konfigurací.
atomic1977

Klienti se nespojí když přepnu na NV2 ?

Příspěvekod atomic1977 » 13 years ago

Na jednom novém AP chci pustit NV2 ale když přepnu na NV2 tak se žádny klient nepřipojí všichni mají nastaveno protokol na any , only-N 20/40 HT Above nevíte proč se tak děje ?.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

Máš v záložce NV2 security stejný klíč u klientů i na AP?
Při použití NV2 se klíč nezadává pomocí security profile !
1 x

atomic1977

honzam píše:Máš v záložce NV2 security stejný klíč u klientů i na AP?
Při použití NV2 se klíč nezadává pomocí security profile !

Zatím to pouštím bez security. Je to nutné pro provoz ? I když jsem to nastavil tak se klient nepřipojí.
0 x

zdenek.svarc
Administrator
antispam: Ano

Příspěvekod zdenek.svarc » 13 years ago

Na klientech nastav Wireless protocol: nv2 nstreme 802.11 (od verze 5x), volba any není dobrá pro station mód.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

na to si přišel jak? Všechny station máme na any.

Neměnil jsi náhodou taky Ačko na A/N?
0 x

atomic1977

hapi píše:na to si přišel jak? Všechny station máme na any.

Neměnil jsi náhodou taky Ačko na A/N?

Mají nastaveno 5GHz only-N i na AP
0 x

zdenek.svarc
Administrator

Příspěvekod zdenek.svarc » 13 years ago

Chybělo mi tam slovíčko "dobrá" .. pro station mód, protože pořadí nv2-nstreme-802.11 se zinicializuje rychleji. Alespoň mám dobrý důvod si to myslet.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

no jestli jsi předtim měl Ačko a teď máš Nko, tak Nko má omezenej počet kanálů na ty který v CZ opravdu jsou takže jestli jseš APčkem třeba na 5735 který v Ačku na klientech normálně jedou, na Nku nepojedou protože tam nedoskenujou. Jinak nechápu proč by se to na NV2 nechtělo spojit. Jestli tam máš starší verzi než v5.9 tak skuz změnit TDMA period size a nedávej tam 1ms. Předchozí verze s tim dělaly problem a jeden spoj se nám na 1ms nechtěl vůbec spojit. Na v5.9+ už to šlo.
0 x

atomic1977

hapi píše:no jestli jsi předtim měl Ačko a teď máš Nko, tak Nko má omezenej počet kanálů na ty který v CZ opravdu jsou takže jestli jseš APčkem třeba na 5735 který v Ačku na klientech normálně jedou, na Nku nepojedou protože tam nedoskenujou. Jinak nechápu proč by se to na NV2 nechtělo spojit. Jestli tam máš starší verzi než v5.9 tak skuz změnit TDMA period size a nedávej tam 1ms. Předchozí verze s tim dělaly problem a jeden spoj se nám na 1ms nechtěl vůbec spojit. Na v5.9+ už to šlo.

No vysilam teď na 5180 TDMA period 2s MK 5.8 zkusim upgrade
0 x

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 13 years ago

hapi píše:... Jinak nechápu proč by se to na NV2 nechtělo spojit....
Co treba protoze mikrotik? myslim ze to neni jenom moje zkusenost, ze nekdy si proste postavi hlavu a nejede to..
0 x

atomic1977

Walkeer píše:
hapi píše:... Jinak nechápu proč by se to na NV2 nechtělo spojit....
Co treba protoze mikrotik? myslim ze to neni jenom moje zkusenost, ze nekdy si proste postavi hlavu a nejede to..

Na takove věci moc nevěřím :) Jěště mě napadlo muže to byt tím že jsou klienti na virtual AP asi ne že ?
0 x

atomic1977

Tak jsem to vyřešil bylo tim Virtual AP.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

atomic1977 píše:Tak jsem to vyřešil bylo tim Virtual AP.

tak to reportuje mikrotiku - to je celkem zavažný bug, že na nv2 nefunguje virtual AP :)
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

Ano, virtul AP není podporované pomocí NV2. Takovu důležitou věc to chtělo napsat do prvního příspěvku :wink:
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 8 years ago

Zdravím,
uplynul delší čas, jaká je prosím současnost: Virtual AP - stále nejede NV2? Nstreme? Chystá se nějaké vylepšení v tomto směru? To omezení je dost nepříjemné, nečekané a dá se na to i zapomenout.
A když jsem u toho, existuje způsob, jak neposhazovat všechny klienty na kmenovém AP při jakékoliv manipulaci s klientem na virtual AP?
Děkuji, mpcz, 11.sep.2017
0 x