Caute, mam taky problem, ako GW na sieti mam RB450G, ide cez to cca 150 ludi, linka je 30Mbit. V priebehu dna sa to sprava cudne, niekedy mam problem doma dosiahnut rychlost 3Mbit z netu aj keď linka ide iba na 15Mbit a niekedy v pohode namerám aj 20Mbit (spojenie ku mne domov je v poriadku v tom problem nie je). Všimol som si že keď sa prejavuje ten problém tak keď pustím BTest z nejakeho RB na internete na moju GW (na to RB450G) tak mi cez jedno spojenie namerá 0,5-2Mbit. Inokedy, keď to funguje v pohode tak cez jedno spojenie namerám cez 20Mbit. Konekt je dotiahnutý licencovaným rádiom, kapacitu ma dostatočnú, je tam rezerva. Nestretli ste sa s tým niekto niekedy? Neviem teraz či je chyba v RBčku u mna alebo u dodávatela. To RB450G robi NAT,MANGLE,QT, cpu sem tam uz slo cez 90% tak som vypol mangle a QT, max. zataz cez den ide na nejakých 40%.
Diky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Problem s rychlostou
osobně tomu říkám levelů syndrom. Přesně tohle samí se stávalo známímu. Vsadim se že když je obecně menší provoz na netu (noc + dopoledne) tak to jede v pohodě ale jakmile přijdou obecně zátěže (odpoledne, večer) tak se ti snižuje rychlost na jedno tcp spojení. + se do toho míchá a tvoje samotný vytížení a čim víc spojení teče přes tvojí konektivitu, tim dostaneš menší rychlost i když nejseš ani na polovině svojeí kapacity.
Je to tak?
Je to tak?
0 x
No v podstate to asi sedi.
Pozeram prave IP/Firewall/Connections a teraz som z toho trosku zmetený. Niekde kde je viac spojeni mi pise xxx items out of YYYY predpokladam ze celkovy pocet spojeni je to cislo YYYY nie? Ak je to tak tak je to zvlastne, na GW mam pripojene 2 sidliska, pozeram RB na jednom sidlisku tam mi pise 700 spojeni, na druhom sidlisku mi pise 2600spojeni no na GW mi v IP firewall/connections pise 84000 spojeni.. takze trosku nechapem teraz co to je
Pozeram prave IP/Firewall/Connections a teraz som z toho trosku zmetený. Niekde kde je viac spojeni mi pise xxx items out of YYYY predpokladam ze celkovy pocet spojeni je to cislo YYYY nie? Ak je to tak tak je to zvlastne, na GW mam pripojene 2 sidliska, pozeram RB na jednom sidlisku tam mi pise 700 spojeni, na druhom sidlisku mi pise 2600spojeni no na GW mi v IP firewall/connections pise 84000 spojeni.. takze trosku nechapem teraz co to je
0 x
hmm ton nevim ale na test bych zkusil místo brána dát nějaký PCčko a jestli to bude dělat taky, tak je to jisto jistě tvým dodavatelem.
0 x
No len mi je divne ze pred mojou GW je este jedno RB, RB433AH v ktorom su 2karty (2 spominane sidliska) ked si pozriem IP/firewall/connections na 433AH tak je tam 30 000 a ked pozriem na GW tak momentalne 70 000, kde sa tam beru tie spojenia na GW?
A aj tak sa mi zda ze je to strasne vela spojeni, alebo nie??? Ked pozriem napr. tvoje demo - hapi, alebo ine dema tak su tam tie cisla ooovela mensie. Mozno ze to je nejaka chyba a prave preto mam problem, musim na to prist :/
A aj tak sa mi zda ze je to strasne vela spojeni, alebo nie??? Ked pozriem napr. tvoje demo - hapi, alebo ine dema tak su tam tie cisla ooovela mensie. Mozno ze to je nejaka chyba a prave preto mam problem, musim na to prist :/
0 x
-
hmm to bych nedoporučoval, bude to zavírat třeba SSH při nečinnosti ale na test to zkusit může.
0 x
-
mame to tak uz asi 6 rokov a nik sa nestazoval.
ak je spojenie aktivne (pouziva sa), napr. zapnute SSH, tak sa po hodine predlzi o dalsiu hodinu.
ak je spojenie aktivne (pouziva sa), napr. zapnute SSH, tak sa po hodine predlzi o dalsiu hodinu.
0 x