❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Winbox pod Win7 64-bit

Návody a problémy s konfigurací.
milanc
antispam: Ano

Winbox pod Win7 64-bit

Příspěvekod milanc » 13 years ago

Ahoj, mám dlouhodobě takový nepříjemný problém (od doby, co jsem přešel na Win7 64-bit).
Týká se to vyhledávání připojeného zařízení (winbox) přes mac/broadcast. Firewall používám nativní Win7, chová se stejně i pokud je vypnutý. Spuštění winboxu s právem admina také nepomůže...

Pokud je PC čerstvě restartované vše funguje jak má a zařízení přes broadcast najdu/připojím se. Po nějaké delší době však vyhledání přestane fungovat. Občas nějaké zařízení nalezne (trvá dlouho), nicméně přes MAC se na něj stejně nepřipojím. Stačí restart PC a zase to chvíli jde bez problému. MK připojuji přímo na síťovku (žádný switch). Neřešil jste to někdo? Je celkem otrava muset kuli každému nastavení RBčka restartovat PC. Díky.

Milan
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

ano, taky pozoruju takove nahodne chovani... a nekdy i pod win 7 32bit... jedine kde to fungovalo 100% tak byly win XP
0 x

marvel

Příspěvekod marvel » 13 years ago

Nemáš dvě nebo více síťovek v pc? Já mám dvě (na jedné internet, druhá pro konfigurace), pokud si připojím MK do druhé na konfiguraci a dám vyhledávat, najde mi to jen MK co jsou jakoby na první síťovce, ale ne na druhé. Když zakážu první síťovku, tj. mám aktivní jen jednu, vyhledává to korektně a prakticky okamžitě (Win7 64bit + WinBox 2.2.18). Pozn. na notebooku (s jednou síťovkou) mi to chodí korektně (také Win7 64bit)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

to máte teda všichni zajímaví. WIn7 32/64, single/multi ethernet, všechno jede naprosto korektně a winbox hledá na všech ethernetech. Vim akorát že u jednoho PC kde byly zapnutý aktualizace se nechtěli přenášet soubory přes macovku jinak všechno běhalo.

OT: všimli jste si že když kopíruje do rbčka soubory připojený přes mac, tak ten datovej tok letí nejspíš po broadcastu a tedy všude po lokální síti? hehe
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 13 years ago

mohlo by to dělat i sdílení sítě přes bluetooth (PAN), hamachi, aktivní spojení na VPN... prostě cokoliv co přidává do systému síťové rozhraní s vlastní MAC adresou.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 13 years ago

vim presne cim to je, widlema,
widle patri do hnoje , PF 2012
A jinak vsechno nejlepsi do noveho roku
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 13 years ago

mám widle win7 profesional 64bit, notebook dell vostro v131 a neměl jsme problém, kolega má dell latitude a to samé widle a problém měl se stařším winboxem, doporučuji stáhnout nejnovější winbox. Nebo už konečně přejít na linux, wine winbox zvládá bezproblému. VPN mám také a to hned 3 a nemám s tím taktéž problém. Jednou jsem četl nějakej problém po nějaké aktualizaci.
0 x

reset

zajimave je to, ze i kdyz mikrotik bezi na linuxu, jde primarne ovladat pouze z widli (winbox). Mno, ale to bych jeste pochopil.
Co ale nechapu, je to, ze vybornou aplikaci jako je dude , domrvi tim, ze bezi jen a jen pod widlema. Pritom napsat daemona by bylo snazsi, bez toho abych tam doinstalovaval Xka, mel tam grafiku a jeste navic aby to bezelo jen pod rootem. Tomu rikam macochyzmus.
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 13 years ago

reset píše:zajimave je to, ze i kdyz mikrotik bezi na linuxu, jde primarne ovladat pouze z widli (winbox). Mno, ale to bych jeste pochopil.
Co ale nechapu, je to, ze vybornou aplikaci jako je dude , domrvi tim, ze bezi jen a jen pod widlema. Pritom napsat daemona by bylo snazsi, bez toho abych tam doinstalovaval Xka, mel tam grafiku a jeste navic aby to bezelo jen pod rootem. Tomu rikam macochyzmus.

svatá pravda,...
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

Upřímě řečeno, samochyzmus je dude samo o sobě. S trochou práce by šlo udělat to samí jako webová aplikace s desetinovou zátěží na hardware. To je svatá pravda. Na druhou stranu, aspoň něco funkčního.
0 x

reset

prave, kdyby to bezelo jen jako daemon, nepotrebujes zravy Xka.
Ale jak zjistuju, ping bezi identicky spatne na jakykoliv plaforme bez kolegy.

(to sem uz ale nepatri)
0 x