❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ako je toto mozne? Mikrotik queue

Návody a problémy s konfigurací.
midnight_man

ako je toto mozne? Mikrotik queue

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

Máte niekto pre toto vysvetlenie? Prvý graf je link na Rb750tku, druhý graf je queue jedného a jediného klienta ktorý je pripojený. Ako mohlo tiecť asi 30 minut na RB750 cca 6Mbps ked klient má Queue len 2Mbps? Na grafe klienta to pekne vidno, ze moze len 2Mbps.... :?: :?: :?:

Kam tiekto tých 2,5mbps navyše zhruba 30-40 minut?? Čo sa vyparili?
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 13 years ago

Zavisi od pravidiel co na shaping mas, nemas nieco mimo uzivatelskych front manglovane? napr. postu.. a pod. Pripadne som uz zazil ze mal zakaznik nejaky tunnelovaci SW (hamachi a pod) u seba a na centralnom shaperi to nezachytilo a slo si to mimo mangle aj queue tree klienta. Nakoniec som to zreguloval len na queue simple na AP-cku kde bol klient prikapcany...ale co preco zaco som nezistil..ako to prislo tak to odislo a zas po case klud..hmm..neviem pozadie..len som videl ze po celej routovanej trase od klienta az po nas edge router nesla jeho loklan IP ale nejaka verejna nevystopovatelna..ale teda stava sa ;-)
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

toto je jednoducha simple queue na APčku ku ktoremu sa klient cez M5 sektoru pripája, je jediný na tej M5 sektore, v RB750tke nie je okrem routingu verejna/lokalna nastavene nič ine. proste je to very simple všetko a vidno, že tych 2,5mbps sa straca niekde. Teraz je to 2,5 Mbps, zajtra to bude 50. :?:
0 x