❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Vzdialene pripojenie

Návody a problémy s konfigurací.
danno1771

Vzdialene pripojenie

Příspěvekod danno1771 » 14 years ago

Dobrý večer po dlhom surfovani s hlavou smutku sa obraciam na Vás s prosbou o pomoc. Mam MK RB750G.
Môj problém je nasledovný za MK mám linux server 10.04 na ktorom mybeži samba a planujem ešte par veci rozchodiť ktoré majú byť prístupné z vonkajšej siete. Medzi iným mám na ňom aj webmin, ktorý má byť prístupný z vonkajšej siete avšak ako sa snažím tak sa snažím nejde to.
Nastavenia /ip firewall filter: chain=input action=accept protocol=tcp dst-address=192.168.88.249
in-interface=ether2-local-master src-port=10000 dst-port=10000
connection-type=webmin
/ip firewall nat: chain=dstnat action=accept protocol=tcp dst-address=192.168.88.249
dst-port=10000 connection-type=webmin
to je prvý problém.
Druhý je že nejako neˇmôžem docieliť pripojenie z vonku siete na mikrotik cez winbox.
Ďakujem velmi pekne za všetky rady
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

copak se filtr pro pruchozi spojeni pise do inputu?

www.danielmiessler.com/images/DM_NF.PNG
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

danno1771

ip firewall nat > chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=192.168.88.249 to-ports=22
protocol=tcp dst-address=192.168.88.249 src-port=22 dst-port=22

Moze byt? Problem je ze akosi sa mi routeros dostat do krvi :D
0 x

hapi

je to blbě

ip firewall nat > chain=dstnat action=dst-nat to-addresses="vnitřní ip" protocol=tcp dst-address="veřejná ip" dst-port=22

jo to že umíš nějak zapsat pravidlo neznamená že je správně :-) ona je pak taky ta druhá část a tou je základy fungování tcp/ip.

třeba tam máš src i dst port stejnej.
0 x

danno1771

lebo ten zapis som nasiel v manualu na stranke mikrotiku. a ta verejna ip to je moja ip ak som tomu dobre rozumel
A prosim ta ako je to s nastavenim ked sa chcem pripajat na mikrotik cez winbox z wan siete? tiez do firewall zadat smerovanie na ip adresu vnutornu co ma mikrotik?
0 x

hapi

pokud si nezadal nějaký dropy někde tak nemusíš nic dělat, dostaneš se na to. Hele fakt postrádáš základy.
0 x

danno1771

mas pravdu
tak som to rozchodil ako si pisal. nemam casu na zvys ale planujem kompletne si tu routeros prirucku nastudovat
0 x