Dobrý večer po dlhom surfovani s hlavou smutku sa obraciam na Vás s prosbou o pomoc. Mam MK RB750G.
Môj problém je nasledovný za MK mám linux server 10.04 na ktorom mybeži samba a planujem ešte par veci rozchodiť ktoré majú byť prístupné z vonkajšej siete. Medzi iným mám na ňom aj webmin, ktorý má byť prístupný z vonkajšej siete avšak ako sa snažím tak sa snažím nejde to.
Nastavenia /ip firewall filter: chain=input action=accept protocol=tcp dst-address=192.168.88.249
in-interface=ether2-local-master src-port=10000 dst-port=10000
connection-type=webmin
/ip firewall nat: chain=dstnat action=accept protocol=tcp dst-address=192.168.88.249
dst-port=10000 connection-type=webmin
to je prvý problém.
Druhý je že nejako neˇmôžem docieliť pripojenie z vonku siete na mikrotik cez winbox.
Ďakujem velmi pekne za všetky rady
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Vzdialene pripojenie
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
ip firewall nat > chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=192.168.88.249 to-ports=22
protocol=tcp dst-address=192.168.88.249 src-port=22 dst-port=22
Moze byt? Problem je ze akosi sa mi routeros dostat do krvi
protocol=tcp dst-address=192.168.88.249 src-port=22 dst-port=22
Moze byt? Problem je ze akosi sa mi routeros dostat do krvi

0 x
je to blbě
ip firewall nat > chain=dstnat action=dst-nat to-addresses="vnitřní ip" protocol=tcp dst-address="veřejná ip" dst-port=22
jo to že umíš nějak zapsat pravidlo neznamená že je správně
ona je pak taky ta druhá část a tou je základy fungování tcp/ip.
třeba tam máš src i dst port stejnej.
ip firewall nat > chain=dstnat action=dst-nat to-addresses="vnitřní ip" protocol=tcp dst-address="veřejná ip" dst-port=22
jo to že umíš nějak zapsat pravidlo neznamená že je správně

třeba tam máš src i dst port stejnej.
0 x
lebo ten zapis som nasiel v manualu na stranke mikrotiku. a ta verejna ip to je moja ip ak som tomu dobre rozumel
A prosim ta ako je to s nastavenim ked sa chcem pripajat na mikrotik cez winbox z wan siete? tiez do firewall zadat smerovanie na ip adresu vnutornu co ma mikrotik?
A prosim ta ako je to s nastavenim ked sa chcem pripajat na mikrotik cez winbox z wan siete? tiez do firewall zadat smerovanie na ip adresu vnutornu co ma mikrotik?
0 x
pokud si nezadal nějaký dropy někde tak nemusíš nic dělat, dostaneš se na to. Hele fakt postrádáš základy.
0 x
mas pravdu
tak som to rozchodil ako si pisal. nemam casu na zvys ale planujem kompletne si tu routeros prirucku nastudovat
tak som to rozchodil ako si pisal. nemam casu na zvys ale planujem kompletne si tu routeros prirucku nastudovat
0 x