Vie mi prosim niekto poradiť ako downgradovať na v3,30 ? mam problem s padanim spojenia medzi AP a nizka rychlosť/velke PINGi aj pri doberj urovni signalu...
Toto tu už riešene bolo takže ja len poprosim radu ako downgradovať. Dakujem
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Downgrade z 5.6 na 3.30 (RB433)
nahraješ balíčky na 3.30 a v system/package pak tlačítko downgrade
0 x
super, mám to, DIK. len je zaujimave že som spravil reset MK a ostalo mi 19% free pamate... ako mam vymazať pamať aby sa to dalo do tovarenskych nastaveni ?
0 x
Iwanp píše:super, mám to, DIK. len je zaujimave že som spravil reset MK a ostalo mi 19% free pamate... ako mam vymazať pamať aby sa to dalo do tovarenskych nastaveni ?
Odinstaluj pripadne nepotrebne balicky - system package uninstall. Podivej se do polozty files, co v ni mas ....
0 x
Vtip je prave v tom,že vo Files mam len nejake logy kt. maju dokopi max 2 MB a v Packages len veci v4.17 a to ma 11,2 MB, ked som MK kupil 3mesiace dozadu mal v takomto stave 44% free teraz ma 19% a robil som aj reset do tovarenskych hodnot + Bios reset
0 x
Iwanp píše:Vtip je prave v tom,že vo Files mam len nejake logy kt. maju dokopi max 2 MB a v Packages len veci v4.17 a to ma 11,2 MB, ked som MK kupil 3mesiace dozadu mal v takomto stave 44% free teraz ma 19% a robil som aj reset do tovarenskych hodnot + Bios reset
To se tezko radi takhle na dalku, ale kdyz jsi to koupil mel jsi tam mozna verzi MK 3.x, ted mas 4.x, ktera je o neco (asi) vetsi atd. Jaky tam mas routerboard?
0 x
RB 433 ked som ho kupil bola tam určite verzia 4.17 s L4 licenciou... nuž a tu v3.30 mi tu ani neumožni nahrať, vypiše chybu Invalid Key... ked som asi mesiac dozadu nahodil upgrade na 5.6 malo to určite menej ako teraz, nechapem čo zahltilo tolko pamate
0 x
Iwanp píše:RB 433 ked som ho kupil bola tam určite verzia 4.17 s L4 licenciou... nuž a tu v3.30 mi tu ani neumožni nahrať, vypiše chybu Invalid Key... ked som asi mesiac dozadu nahodil upgrade na 5.6 malo to určite menej ako teraz, nechapem čo zahltilo tolko pamate
Tak ono jde i o pravidla, ktere tu pamet zaberou. Ja mam na RB433 - 3xCM9, kontrola mac a nejaka dalsi pravidla, 15 MB volne pameti z 60,9. Takze treba to mas uplne v poradku a nemusis se niceho obavat. Dej sem screen z ip resouces ....
0 x
Tak tu je PrintScr. ... ale nemam toho vela, MAC filter zoznam ma 6 zariadeni, v Queues/Simples mam 4 pravidla a pak. markovanie paketov a dvaja uživatelia maju bloknuty port 25 lebo spamuju
- Přílohy
-
- index.jpg (40.92 KiB) Zobrazeno 2378 x
0 x
poslední dobou se i mě lidi ozývaji že maji málo místa na disku. Nechápu čim to je.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Iwanp píše:Tak tu je PrintScr. ... ale nemam toho vela, MAC filter zoznam ma 6 zariadeni, v Queues/Simples mam 4 pravidla a pak. markovanie paketov a dvaja uživatelia maju bloknuty port 25 lebo spamuju
Vzdyt to mas v pohode - volma pamet 40 neco z celkovych 60 neco. Volne pameti je vic jak 50 procent ...
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
to pepulis: on nemysli RAM ale volne misto na HDD ma jenom 11M
Ja mam spis jinej problem, na jedne 433AH mi nejede SSH, proste v ip service je neco co by melo bejt SSH ale nema to tam vyplnene SSH je tam jenom port a je to cervene(invalid), kdyz to zakazu a znova povolim tak se to tvari OK ale ispadmin se stejne pres ssh neprihlasi
Ja mam spis jinej problem, na jedne 433AH mi nejede SSH, proste v ip service je neco co by melo bejt SSH ale nema to tam vyplnene SSH je tam jenom port a je to cervene(invalid), kdyz to zakazu a znova povolim tak se to tvari OK ale ispadmin se stejne pres ssh neprihlasi
0 x
Bývalý ISP...
no ja neviem čim to može byť , a ano myslim HDD pamať, sice logujem DHCP, poživanie portu25, atd. ale logy samozrejme premazavam a aktualne je ich max 100 riadkov
Naposledy upravil(a) Iwanp dne 30 Aug 2011 10:15, celkem upraveno 1 x.
0 x
a prečo mi to inak nejde downgradovať natu verziu 3.30 ? L4 Licencia nato nieje určena ?
0 x
ve verzi 3.x byla ještě starší verze klíče (kratší) bud ji musíš mít a nebo na stránkách mikrotik.com po registraci získáš starý klíč z nového
dokonce ho tam vidím ve files. Je to Z45X........
downgrade klíče jsem nikdy nedělal, ale snad by to mělo být jako upgrade. V licence dáš upgrade licence key a tam vložíš ten starý který máš ve files, pak downgraduješ na 3.30
dokonce ho tam vidím ve files. Je to Z45X........
downgrade klíče jsem nikdy nedělal, ale snad by to mělo být jako upgrade. V licence dáš upgrade licence key a tam vložíš ten starý který máš ve files, pak downgraduješ na 3.30
0 x