❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Downgrade z 5.6 na 3.30 (RB433)

Návody a problémy s konfigurací.
Iwanp

Downgrade z 5.6 na 3.30 (RB433)

Příspěvekod Iwanp » 14 years ago

Vie mi prosim niekto poradiť ako downgradovať na v3,30 ? mam problem s padanim spojenia medzi AP a nizka rychlosť/velke PINGi aj pri doberj urovni signalu...
Toto tu už riešene bolo takže ja len poprosim radu ako downgradovať. Dakujem
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

nahraješ balíčky na 3.30 a v system/package pak tlačítko downgrade
0 x

Iwanp

super, mám to, DIK. len je zaujimave že som spravil reset MK a ostalo mi 19% free pamate... ako mam vymazať pamať aby sa to dalo do tovarenskych nastaveni ?
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 14 years ago

Iwanp píše:super, mám to, DIK. len je zaujimave že som spravil reset MK a ostalo mi 19% free pamate... ako mam vymazať pamať aby sa to dalo do tovarenskych nastaveni ?

Odinstaluj pripadne nepotrebne balicky - system package uninstall. Podivej se do polozty files, co v ni mas ....
0 x

Iwanp

Vtip je prave v tom,že vo Files mam len nejake logy kt. maju dokopi max 2 MB a v Packages len veci v4.17 a to ma 11,2 MB, ked som MK kupil 3mesiace dozadu mal v takomto stave 44% free teraz ma 19% a robil som aj reset do tovarenskych hodnot + Bios reset
0 x

pepulis

Iwanp píše:Vtip je prave v tom,že vo Files mam len nejake logy kt. maju dokopi max 2 MB a v Packages len veci v4.17 a to ma 11,2 MB, ked som MK kupil 3mesiace dozadu mal v takomto stave 44% free teraz ma 19% a robil som aj reset do tovarenskych hodnot + Bios reset

To se tezko radi takhle na dalku, ale kdyz jsi to koupil mel jsi tam mozna verzi MK 3.x, ted mas 4.x, ktera je o neco (asi) vetsi atd. Jaky tam mas routerboard?
0 x

Iwanp

RB 433 ked som ho kupil bola tam určite verzia 4.17 s L4 licenciou... nuž a tu v3.30 mi tu ani neumožni nahrať, vypiše chybu Invalid Key... ked som asi mesiac dozadu nahodil upgrade na 5.6 malo to určite menej ako teraz, nechapem čo zahltilo tolko pamate
0 x

pepulis

Iwanp píše:RB 433 ked som ho kupil bola tam určite verzia 4.17 s L4 licenciou... nuž a tu v3.30 mi tu ani neumožni nahrať, vypiše chybu Invalid Key... ked som asi mesiac dozadu nahodil upgrade na 5.6 malo to určite menej ako teraz, nechapem čo zahltilo tolko pamate

Tak ono jde i o pravidla, ktere tu pamet zaberou. Ja mam na RB433 - 3xCM9, kontrola mac a nejaka dalsi pravidla, 15 MB volne pameti z 60,9. Takze treba to mas uplne v poradku a nemusis se niceho obavat. Dej sem screen z ip resouces ....
0 x

Iwanp

Tak tu je PrintScr. ... ale nemam toho vela, MAC filter zoznam ma 6 zariadeni, v Queues/Simples mam 4 pravidla a pak. markovanie paketov a dvaja uživatelia maju bloknuty port 25 lebo spamuju
Přílohy
index.jpg
index.jpg (40.92 KiB) Zobrazeno 2378 x
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

poslední dobou se i mě lidi ozývaji že maji málo místa na disku. Nechápu čim to je.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

pepulis

Iwanp píše:Tak tu je PrintScr. ... ale nemam toho vela, MAC filter zoznam ma 6 zariadeni, v Queues/Simples mam 4 pravidla a pak. markovanie paketov a dvaja uživatelia maju bloknuty port 25 lebo spamuju

Vzdyt to mas v pohode - volma pamet 40 neco z celkovych 60 neco. Volne pameti je vic jak 50 procent ...
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 14 years ago

to pepulis: on nemysli RAM ale volne misto na HDD ma jenom 11M

Ja mam spis jinej problem, na jedne 433AH mi nejede SSH, proste v ip service je neco co by melo bejt SSH ale nema to tam vyplnene SSH je tam jenom port a je to cervene(invalid), kdyz to zakazu a znova povolim tak se to tvari OK ale ispadmin se stejne pres ssh neprihlasi
0 x
Bývalý ISP...

Iwanp

no ja neviem čim to može byť , a ano myslim HDD pamať, sice logujem DHCP, poživanie portu25, atd. ale logy samozrejme premazavam a aktualne je ich max 100 riadkov
Naposledy upravil(a) Iwanp dne 30 Aug 2011 10:15, celkem upraveno 1 x.
0 x

Iwanp

a prečo mi to inak nejde downgradovať natu verziu 3.30 ? L4 Licencia nato nieje určena ?
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

ve verzi 3.x byla ještě starší verze klíče (kratší) bud ji musíš mít a nebo na stránkách mikrotik.com po registraci získáš starý klíč z nového

dokonce ho tam vidím ve files. Je to Z45X........

downgrade klíče jsem nikdy nedělal, ale snad by to mělo být jako upgrade. V licence dáš upgrade licence key a tam vložíš ten starý který máš ve files, pak downgraduješ na 3.30
0 x