Precital som asi uz vsetk okolo Hotspotu pre MT na tomto fore ale nikde som nasiel nic ohladom autentifikacie podla MAC + IP. Viem ze to fungovat. ale nejako mi to nejde.
Chcem dosiahnut to, ze MT si najde usera v user liste, pozrie ci mu sedi MAC popripade IP a automaticky ho pusti do netu. Mne sa podarilo autentifikovat usera iba podla mena a hesla.
Dalsia vec v Advertisemente sa mi nechce menit stranka na ktoru ma chodit MT. Stale sa ukazuje povodna aj napriek tomu ze som ju uz zmenil na inu.
Poradi niekto?
Inac mam MT 2.9.6.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
HotSpot zaludnosti
Tadzesi píše:Precital som asi uz vsetk okolo Hotspotu pre MT na tomto fore ale nikde som nasiel nic ohladom autentifikacie podla MAC + IP. Viem ze to fungovat. ale nejako mi to nejde.
Chcem dosiahnut to, ze MT si najde usera v user liste, pozrie ci mu sedi MAC popripade IP a automaticky ho pusti do netu. Mne sa podarilo autentifikovat usera iba podla mena a hesla.
Dalsia vec v Advertisemente sa mi nechce menit stranka na ktoru ma chodit MT. Stale sa ukazuje povodna aj napriek tomu ze som ju uz zmenil na inu.
Poradi niekto?
Inac mam MT 2.9.6.
měl bych dotaz reší někdo to že hotspot maka že se na nej v pohode wifi připojí přiřadí mu podle dhcp ip branu atd ale na tom kompu co je pres hotspot pripojen nelze se ani pripojit na stranku hotspotu nebo mk ani nelze pingnout ip toho hotspotu
0 x
HotSpot jsem nějak rozběhal, klient se přihlásí, dostane IP adresu a jede podle SQ 64k/64k nicméně proč mi v Malech nejde omarkovat paket klienta hotspotu?
Chtěl jsem udělat mangle pro UP a DOWN celého subnetu Hotspot userů ale ono to neznačkuje. Nevíte proč?
Chtěl jsem udělat mangle pro UP a DOWN celého subnetu Hotspot userů ale ono to neznačkuje. Nevíte proč?
0 x
-
A globálně rozsah hotspotu v SQ nechceš zkusit?
0 x
To že si paranoidní ještě neznamená, že po Tobě nikdo nejde.
Karel Půček píše:A globálně rozsah hotspotu v SQ nechceš zkusit?
Jenže ta SQ se tam vytváří dinamicky.
0 x
soucez píše:HotSpot jsem nějak rozběhal, klient se přihlásí, dostane IP adresu a jede podle SQ 64k/64k nicméně proč mi v Malech nejde omarkovat paket klienta hotspotu?
Jj tohle nejde ani me, je to zajimave, omanglovat to na cely rozsah nepomaha, oncas tam naskoci nejaky paket, ale jenom obcas a musim to ridit pres SQ, coz neni ono.
0 x
pepulis píše:soucez píše:HotSpot jsem nějak rozběhal, klient se přihlásí, dostane IP adresu a jede podle SQ 64k/64k nicméně proč mi v Malech nejde omarkovat paket klienta hotspotu?
Jj tohle nejde ani me, je to zajimave, omanglovat to na cely rozsah nepomaha, oncas tam naskoci nejaky paket, ale jenom obcas a musim to ridit pres SQ, coz neni ono.
Značkuje jenom Chain=prerouting/input na forward nereaguje už to běží asi rovnou
pře ten hotspot a forward to nevidí.
0 x
Manglovani funguje nakonec bez problemu. Na radu znameho jsem zkusil hodit hotspot na jine zarizeni nez na routr kde mangluju. A hele vse pak jede uplne normalne. Myslim ze tohle je reseni, jak manglovat hotspot, jako jine uzivatele.
0 x
pepulis píše:Manglovani funguje nakonec bez problemu. Na radu znameho jsem zkusil hodit hotspot na jine zarizeni nez na routr kde mangluju. A hele vse pak jede uplne normalne. Myslim ze tohle je reseni, jak manglovat hotspot, jako jine uzivatele.
To je zbytečně drahé řešení. Představuji si dát do routru maximálně extra kartu CM9 na kterou se HotSpoťáci budou připojovat a mrvit si navzájem signál, ale dělat kvůli tomu extra zařízení je drahý špás. Však už je to vyřešeno ne? maglovat chain=prerouting input a je to .
0 x
soucez píše:pepulis píše:Manglovani funguje nakonec bez problemu. Na radu znameho jsem zkusil hodit hotspot na jine zarizeni nez na routr kde mangluju. A hele vse pak jede uplne normalne. Myslim ze tohle je reseni, jak manglovat hotspot, jako jine uzivatele.
To je zbytečně drahé řešení. Představuji si dát do routru maximálně extra kartu CM9 na kterou se HotSpoťáci budou připojovat a mrvit si navzájem signál, ale dělat kvůli tomu extra zařízení je drahý špás. Však už je to vyřešeno ne? maglovat chain=prerouting input a je to .
Hmm, ja to vse myslel jinak. Drahe reseni to neni, jelikoz jsem pouzil jedno nove zarizeni, kde jsem nastavil jeden hotspot centralne pro vsechny ostatni stavajici ap body, tzn. investice velice mala. V zadnem pripade jsem nedelal to, ze jsem na kazdy stavajici ap bod, dal nove zarizeni kde je jenom hotspot. To by ani nemelo vyznam.
0 x
pepulis píše:soucez píše:pepulis píše:Manglovani funguje nakonec bez problemu. Na radu znameho jsem zkusil hodit hotspot na jine zarizeni nez na routr kde mangluju. A hele vse pak jede uplne normalne. Myslim ze tohle je reseni, jak manglovat hotspot, jako jine uzivatele.
Hmm, ja to vse myslel jinak. Drahe reseni to neni, jelikoz jsem pouzil jedno nove zarizeni, kde jsem nastavil jeden hotspot centralne pro vsechny ostatni stavajici ap body, tzn. investice velice mala. V zadnem pripade jsem nedelal to, ze jsem na kazdy stavajici ap bod, dal nove zarizeni kde je jenom hotspot. To by ani nemelo vyznam.
Vámi poskytnuté informace jsou tak nepřesné že opravdu nikdo nemá potuchy
jak to máte nastaveno více práce se stráví nad zjištěním jak to máte nastavené
než nad řešení problému

jiné zařízení jsou asi třeba TV nebo MP3 přehrávač nebo motorová lopata

MK ale že se jedná o další interface to by nenapadlo ani nevětšího odvážlivce.
No nic ve zlém nechce to nebýt líný více to rozepsat.

0 x
Jine zarizeni = jiny MK. Predpokladal jsem ze kdyz je tohle forum zamerene na mikrotik a veci kolem nej = RB apod., tak ze to bude jasny. Proste hl. routr, delal vcetne ruznych veci i hotspot server a ten jsem dal na jine zarizeni = RBcko, kde jsem tento hotspot server zprovoznil. Na hlavnim routru co se tyka hotspotu zustalo jenom manglovani, nic vic.
0 x