❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB 493AH a R52n-M nejede

Návody a problémy s konfigurací.
tuareg

RB 493AH a R52n-M nejede

Příspěvekod tuareg » 14 years ago

Hezky den panove snazim se rozjet na RB493AH APcko pro domaci ucely s n-kovou wifi. Bohuzel nedari se. Koukal jsem na http://wiki.mikrotik.com/wiki/802.11n_Setup_Guide a provedl konfiguraci dle navodu. Jenze muj notebook nejede prez wifi vic jak 2Mbit/s Pritom proti staremu D-Linku DIR615 jede i 60Mbit/s. Nemate nekdo zkusenost s konfiguraci teto karty? Jestli by slo sem postnout funkcni konfiguraci. Apcko musi slouzit i pro zarizeni s podporou standardu 802.11g. tzn mix mode 2,4GHz b/g/n. Diky za kazde nakopnuti jak dal. Tyden laborovani a nulovy vysledek me zacinaji deptat. A hlavne 3,5t investovanych a zadny efekt. :?
0 x

migell
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod migell » 14 years ago

Co tam máš za anténu? Nemáš to zbytečně přebuzený? Zkus trochu laborovat s Tx Power.
0 x
Rád pomůžu a něco se přiučím ...

soooc

Příspěvekod soooc » 14 years ago

tuareg píše:Hezky den panove snazim se rozjet na RB493AH APcko pro domaci ucely s n-kovou wifi. Bohuzel nedari se. Koukal jsem na http://wiki.mikrotik.com/wiki/802.11n_Setup_Guide a provedl konfiguraci dle navodu. Jenze muj notebook nejede prez wifi vic jak 2Mbit/s Pritom proti staremu D-Linku DIR615 jede i 60Mbit/s. Nemate nekdo zkusenost s konfiguraci teto karty? Jestli by slo sem postnout funkcni konfiguraci. Apcko musi slouzit i pro zarizeni s podporou standardu 802.11g. tzn mix mode 2,4GHz b/g/n. Diky za kazde nakopnuti jak dal. Tyden laborovani a nulovy vysledek me zacinaji deptat. A hlavne 3,5t investovanych a zadny efekt. :?

Nemas nahodou kartu intel?
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

tuareg

Anteny mam 2dBi male prutovky http://produto.mercadolivre.com.br/MLB-186655127-antena-wi-fi-omni-2dbi-24ghz-_JM - link co hodil google. S TX power sem si nehral, ale sel sem do jine mistnosti. Tim klesl signal na -53dBi coz je normalni neprebuzena hodnota - vysledek stale stejny.
Nemam Intel kartu jak pisu mam R52n-M s Atheros AR9220 cipem, oznacenou logem MIkroTik.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 14 years ago

tuareg píše:Anteny mam 2dBi male prutovky http://produto.mercadolivre.com.br/MLB-186655127-antena-wi-fi-omni-2dbi-24ghz-_JM - link co hodil google. S TX power sem si nehral, ale sel sem do jine mistnosti. Tim klesl signal na -53dBi coz je normalni neprebuzena hodnota - vysledek stale stejny.
Nemam Intel kartu jak pisu mam R52n-M s Atheros AR9220 cipem, oznacenou logem MIkroTik.

Zeptam se lepe - nemas v notasu kartu Intel?
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

tuareg

jeste s tou kartou pokud si mel namysli v notebooku tak tam mam broadcoma
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

me zase jaksi zlobi HP notas s APckem kde je atheros kdyz uz se to spoji jede to s paketloosem, signal skvelej, nekdy to ani nevidi AP, vezmu aspire one a jede to na max 0 loos tak nevim co si o te wifi kompatibilite myslet...
0 x

tuareg

No tak vidim, ze nejsem sam kdo ma problem. Zacinam propadat beznadeji. Investice do "skveleho" zarizeni se zmenila v nocni muru. Nakopat kur.y z Litvy doprdele. Kdybych debil koupil nejakeho TPLinka podporujiciho OpenWRT, tak bych mozna udelal lepe. A hlavne bych neutratil tolik chechtaku. Mikrotik fuckers!
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

tuareg píše:No tak vidim, ze nejsem sam kdo ma problem. Zacinam propadat beznadeji. Investice do "skveleho" zarizeni se zmenila v nocni muru. Nakopat kur.y z Litvy doprdele. Kdybych debil koupil nejakeho TPLinka podporujiciho OpenWRT, tak bych mozna udelal lepe. A hlavne bych neutratil tolik chechtaku. Mikrotik fuckers!

Ja ma na hw od kur.v z Litvy celou sit. Mikrotik NENI urceny pro amatery jako ty, max. jejich RB750. Vzivote by me nenapadlo dat klientovy na doma AP mikrotiku. Od toho jsou tu tplinky, asusy, netgeary...
0 x

tuareg

miract píše:
tuareg píše:No tak vidim, ze nejsem sam kdo ma problem. Zacinam propadat beznadeji. Investice do "skveleho" zarizeni se zmenila v nocni muru. Nakopat kur.y z Litvy doprdele. Kdybych debil koupil nejakeho TPLinka podporujiciho OpenWRT, tak bych mozna udelal lepe. A hlavne bych neutratil tolik chechtaku. Mikrotik fuckers!

Ja ma na hw od kur.v z Litvy celou sit. Mikrotik NENI urceny pro amatery jako ty, max. jejich RB750. Vzivote by me nenapadlo dat klientovy na doma AP mikrotiku. Od toho jsou tu tplinky, asusy, netgeary...

Hm pardon mas celou sit na mikrotikach a rikas si: jak? :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Az budes mit na siti nekolik linux serveru s vlany, qosy, shapingem, BGP, ..., tak pak kritizuj ci hodnot. To ze umis naklikat ci napsat do terminalu nekolik prikazu v routerOSu, ktery je pro debili s tebe nedela nic vic nez amatera. Udelej to same na linuxu a budem si rovni.
Prisel jsem sem pro radu, ne aby me nejaky dement tituloval jako amatera. Me ego tim utrpelo. How.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

a já myslim že ať bude jakýkoliv apčko na atherosu, tak ti to pojede blbě. Nezáleží na operačnim systemu. Záleží na wifi kartičce jak v APčku tak v PC. Kup si tplinka na atherosu a pojede ti to stejně blbě.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

tuareg píše:
miract píše:

Hm pardon mas celou sit na mikrotikach a rikas si: jak? :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Az budes mit na siti nekolik linux serveru s vlany, qosy, shapingem, BGP, ..., tak pak kritizuj ci hodnot. To ze umis naklikat ci napsat do terminalu nekolik prikazu v routerOSu, ktery je pro debili s tebe nedela nic vic nez amatera. Udelej to same na linuxu a budem si rovni.
Prisel jsem sem pro radu, ne aby me nejaky dement tituloval jako amatera. Me ego tim utrpelo. How.

Dement jsi pouze ty, nebot se neumis chovat. Prijit nekam a delat machra umi kazdej chudak. Pokud tak vsemu rozmus, tak proc si neumis poradit sam chytroline s BGPeckem???

Ja jsem zacinal staves sit jeste v dobach, kdyz tys na pc hral leda hry. Vse jsem mel na linuxu. Dodnes mam na paterich linux servery, shapuju a qosym jako malo lidi tady na linuxu. Vcem jsi lepsi jako ja? ty mas zde 5 prispevku, ja asi 100x vic, a rozhodne nepatrim k tem, co by se jen na neco ptaly! Tak se prosim zacni chovat jako clovek.
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 14 years ago

Taky mám HP s Broadcom wifi kartou a když udělám na MK AP s B/G/N tak se mi to na N nespojí,je to slinkovaný jen na 54,přitom to fifikarta v noťasu umí.Když na AP dám only N,tak se to neslinkuje.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

skuz poladit v nastavení karty na záložce advanced nastavení hw. protection mode.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 14 years ago

Tak nevim proc,ale najednou se to spojilo ,mozna je to verzi,driv jsem to zkousel na 5.2,ted tam bylo 5.4,ale kazdopadne je to spojene jen na HT 20-7 coz je max v N 20mhz,40mhz asi nebude umět karta v notasu.
0 x