Skusil som na jednom mojom starom routeri na ktorom bezi ros 2.9.50 hodit 5.4, su tam siete len na 2,4ghz. Kvalita pripojenia klientov, signaly, priepustnost sa zhorsili asi 5x.
Ma niekto podobne skusenosti?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ros 5.4 a velmi velmi zle parametre pri pouziti v 2,4GHZ
nechci rejpat ale jestli si tam měl 2.9.50 tak to bude buď RB133 nebo RB112 nebo RB532 a co si budeme povídat, jestli máš ty první dva, tak si udělal chybu. Máme tu v5.4 na 2.4GHz ale v RB433 a tam to maká krutě.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
je to rb532. Co presne myslis tym krute? Ze to ide super?
0 x
Mam stejny poznatek z verzi 4.x a 5.x na 2.4ghz je to nepouzitelne, protistanice jsou stara apcka s reatekem a jine bazmeky stare x let, po downgradu na 3.30 je to v poradku. Ja to mam na 411AH a apod. a cm9 na 3.30 ok.
0 x
jo jede nám to super. Nemáme s tim problemy.
0 x
Ostatne 2,4 mam na ubnt a tam to ide super. Potrebujem pristup do tohoto routera z mobilu(webfig), takze pouzitie tych ubnt bude asi jedine riesenie. Lebo 5.4 tam je uplne nepouzitelna.
0 x
Hapi osvetli nam jakou mas konfuguraci a hw ap s 5.4kou a jake klientske zarizeni. Me(a asi ne jen me) totiz cokoli nad 3.30 jede velmi mizerne na 2.4g.
0 x
nic zvláštního, wireless protokol na 802.11, mode B/G, na v5kách ještě přepínám Hw. protection mode na rts cts ale to asi vůbec nic nezměnilo. Klienti jsou od wline 3000g přes ovislinky až po ns2 nebo ns2l. Karta v RB532 je CM9. Fakt nechápu v čem máte problem.
0 x
Také mám tuto verzi na RB532. Klienti jsou ovislink1120, WRT311, rb112 a žádné problémy.
0 x
Mne signal poklesol u klientov o 10dB. Klientov s horsim signalom stale odpaja a pripaja(na 2.9.50) to vobec nerobilo. Ping, je strata okolo 15% na vsetkych klientov, pri 2.9.50, nulova.
0 x
me se kliosi na 5.x pripoji rate 1 / 1 mbit a po chvili diskonekt, a to porad cyklicky, na 3.30 v pohode. Ale pokud me nekdo objasni kde delame chybu budu jen rad, protoze me to nuti zustat na 3.30 a vetsina techto 2.4 jede na 433 a privod tim padem nemuzu prepnout do nv2.
0 x
Ja to testujem a mne sa zda ze ide lepsie 2.9.50 ako 3.30 co sa 2.4ghz tyka. A ubnt zariadenia na 2.4ghz mam potvrdene ako podstatne lepsie v porovnani s mikrotikom. Hlavne pri ubnt ide o to ze ked jeden klient ide zle neovplyvnuje az tak druhych. Pricom pri mikrotiku je to tak ze ak jeden klient ide zle drbe ostatnych. To su moje skusenosti.
0 x
Taky jsem chtel dva 5GHz sektory prepnou pokusne na nv2, bohuzel v RB333 byla i 2,4GHz karta a na ni 8 klientu. Predchozi verze 3.30 kde jeli vpohode. Po upgrade na 4.xx nebo 5.xx se 2 klientu zacali odpojovat/pripojovat a temer vubec nejeli. Signal meli vsichni kolem -60dB. Nepomohlo only B ani B/G, fixovat rychlost, menit hw retry, proste nic. Tak jsem to zase downgradoval na 3.30 a je klid. Stejne zkusenosti mam i na RB433. Karty jsou na ten 2,4 nejaky compexy.
0 x
asi budu rozdiely aj medzi rovnakymi ros verziami, kedze niekomu to ide a vacsine nie.

0 x
ne, rozdíly nejsou, neměl jsem s 2.4GHz žádný problemy na verzi v4 nebo v5 a to na žádný označenou jako stable.
0 x