Zajímala by mě ještě jedna věc, při btestu v udp na dvou jednostranně zarušených spojích mi bandwith test ukazuje lost packets (v TCP testu ne), a to i tisíce packetů, samozřejmě na té horší straně (tj. té, která chytá rušení). Dá se jejich počet eliminovat? Nebo spíše ignorovat. Přijde mi, že NV2 sleduje ten počet a spoj hlídá podle latence a asi tam ty lost packets nějak bere v potaz, ovšem propustnost pak začne šíleně lítat od 3 do 90 mbit na rušené straně a přijde mi, že to hlídá divně a na rušení to reaguje až moc hystericky.
Když jsem zkusil přisvítit a naprat tam plný výkon, tak se sice propustnost zvedne na víc než na nerušené straně, kde nechám výkon v normě, a i při ohulení nedá tolik co zarušená, ale pořád má 0 lost packets (fakt zajímavé, ohulením se z rušené strany dá vytřískat klidně 120 mbit a ještě to tisíce paketů ztratí), ovšem stovky a tisíce lost packets tam skáčou vesele dál. Původně jsem podezíral anténu nebo koax kvůli CSV, ale dělá to na dalších spojích taky.
U uživatelů pak speedtest ukazuje třeba 30 na 3 mbity a mají novinku, WiFi NV2DSL.
Ještě si s tím budu hrát a laborovat, ale je to wunderbar, uvidíme, co přinesou další verze.
Možná by bylo dobré, aby se někdo podělil o praktické zkušenosti s adaptive noise immunity a podobnými vychytávkami, hlavně kde to funguje, kde to funguje opravdu (na svej 5Hn jsem nezaregistroval nic), a co se musí kde nastavit, aby to něco dělalo.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz