Zajímalo by mě, jaké máte při automatickém "podřazení" mikrotiku na nižší raty při nižším výkonu zkušenosti. Zejména pokud je spoj prázdný a někdo začne něco provozovat - přijde mi, že pomalu to reaguje na rychlost (spoj se chvilku jeví BFU jako pomalý a zalagovaný), a latence naprázdno taky žádný tuzex, je fakt, že tam mám 2 ms interval NV2, s 1ms to chodí o dost lépe, nicméně mi to dost štve, na 1ms timeout je zase propustnost sotva 70 procentní.
Hlavně mi tam chybí dynamický nv2 interval, kdy by se dalo nastavit, že když se spoj fláká, tak bude 1 ms, jak to někdo zatíží, tak 2 ms, nebo ideálně naprázdno nv2 vypnout zcela, aby to nemělo ping 3 - 103 na 400m spoji se signálem -56

Ono to totiž při malém datovém toku citlivém na latenci nepřiloží pod kotel a to se asi pařanům pc her moc líbit nebude (chová se to jako původní nstreme když se blbě nastaví frame priority a čeká to i při malém toku, než to zabalí celý velký paket).
Taktéž jsem si nevšiml, že by nějaký vliv mělo NV2 cell radius, dělal jsem si iluze, že po zkrácení na minimum (bohužel pod 10 km to nastavit nelze), se sníží i latence, a ono h... zlatá rybko.