❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Propojeni kancelari a nasledny internet

Návody a problémy s konfigurací.
Belmond

Propojeni kancelari a nasledny internet

Příspěvekod Belmond » 14 years ago

Dobrý večer přeji

Prosím vás o vysvětlení věci která mi neni uplně jasná, ale potřeboval bych stím hnout:-). V podstatě mám podobný problém jako v tomto topicu viewtopic.php?f=5&t=7432 , který se tu nedavno řešil. Nicméně nejsem
tak zběhlý v této problemace tak bych to potřeboval vysvětlit nějak po lopatě jestli bude mít někdo náladu.

Jde o to že, máme kanceláře které běží na internetu od našeho providera přes kabel a o několik ulic dál máme sklad, který má také internet od stejného providera. Tudíž máme stejný rozsah IP Wan adresy jak ve skladu, tak v kancelářích. A já bych potřeboval vytvořit VPN spojení, které bude fungovat jak tak že budu vidět složky obou sítí, ale aby přes ten tunel běžel i internet pro tu druhou síť. Takhle my to navrhli ať to uděláme.

Tak jsem koupil dva routerbordy a teď co stím :). V kancelářích je nějaký Switch,Souborový server,mail server atd. možná je předtím ještě nějaký linux server co dělá firewall. Todle nám všechno zařizovala dodavatelská firma, která již dnes neexistuje. Takže se o to snažíme starat sami.

Jak tedy tento tunel vyvtořím a kam ty mikrotiky vlastně mám zapojit. Tipuji že je budu muset nastavit na ten první linux server a postupně se nějak proNATovat na souborovej server?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

radim ti dobře, kontaktuj svýho providera ať to pořeší protože narazíš a budeš muset toho hodně přenastavit. Bej tvym dodavatelem tak postavim ptp spojem mezi kanclem a skladem a ať si řešíte vnitřní komunikaci skrz vnitřní síť a neteče to přes providerovu síť kterou zbytečně vytěžujete a v podnikách se vytěžuje celkem pořád.

Prostě ho kontaktuj a budeš mít klid, protože narazíš na problem s DHCPčkem jelikož pak budeš mít dvě DHCPčka na jedný fyzický síti jestli tam jsou a pak zjistíš další věci co se budou muset přečíslovat atd.. a nakonec na to provider příjde že sis tam udělal tunel a jede to skrz jeho síť. Ne jako žádná sranda. Ovšem pokud je tvůj poskytovatel neschopnej tohle udělat....
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Belmond

Příspěvekod Belmond » 14 years ago

Určitě ho kontaktuju, ale nevim. no uvidím. Každopádně kdyby mi někdo nastínil jak to aspoň funguje byl bych za to vděčný. Kam se má vlastně připojit ten routeboard atd. Díky
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 14 years ago

Asi doslova napíšu. Pokud nejste zběhlý v routeboardech tak to neriskujte už je z pohledu možností průniků cizích do podnikové sítě. Nejlehčí řešení je WDS vysilač . UBNT v režimu WDS je hračka pro každého.. V Mikrotiku už něco člověk musí vědět.
0 x