❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Problém s dualNS

Návody a problémy s konfigurací.
Star_Gate

Problém s dualNS

Příspěvekod Star_Gate » 14 years ago

Narazil jsem na zajímavý problém. Mam spoj DualNS na cca 5km s duálníma 29dBi jirousema. Problém je, že pokud dám Tx výkon na jedné straně na 0dB, tak se spoj chvilinku drží a po cca minutě signál padne na -92 a spoj je nefunkční. Výměna karet zkoušena a nepomohla. jediné s čím to funguje tak je výkon 1dB.

Druhou stranu jsem raději nezkoušel pod 1dB, nerad bych způsobil výpadek :D

Jedná se o RB433 s 2x R52 kartama a minipigtailama s N konektorem. Je to v boxu přímo za anténou. Verze routerOS na obou stranách je v4.5

Nenapadá vás čím to může být?
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 14 years ago

čísa prosíme

signály? frekvence? spektrální scan?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

hele, já dneska už jsem na to totálně nasranej. Duály od šťourače. Jedna polarizace ok, druhá polarizace ok. Obě na jednou v řiti. Osobně mám podezření na Nkový karty což mě docela sere. Nejhorší je že můžu dělat co chci a prostě to nejede. Rozestup mezi kanály klidně 500MHz a žádná změna. Můžou bej hned vedel sebe a furt stejný. Po jednom jedou 21FD uplně v klidu, kvalita maximální ale stačí jenom zapnout druhou bez datovýho toku a jde to do řitě na cca nula nula nic a něco do 2Mbit s CCQ blížící se k nule. Ještě chvilku a jdou tam DBII karty a nebo dvě samostatný antény protože tohle se nedá.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 14 years ago

hapi píše:hele, já dneska už jsem na to totálně nasranej. Duály od šťourače. Jedna polarizace ok, druhá polarizace ok. Obě na jednou v řiti. Osobně mám podezření na Nkový karty což mě docela sere. Nejhorší je že můžu dělat co chci a prostě to nejede. Rozestup mezi kanály klidně 500MHz a žádná změna. Můžou bej hned vedel sebe a furt stejný. Po jednom jedou 21FD uplně v klidu, kvalita maximální ale stačí jenom zapnout druhou bez datovýho toku a jde to do řitě na cca nula nula nic a něco do 2Mbit s CCQ blížící se k nule. Ještě chvilku a jdou tam DBII karty a nebo dvě samostatný antény protože tohle se nedá.

hod tam CM9... za ty starosti to nestoji....
0 x
Jan Ptáček

hapi

jde mi spíš o princip, proč s AR5xxx to jede ok a s AR9xxx to stojí za houby a proč AR9xxx v RB433 se neruší ale tady jo. Napadá mě jestli nemaji třeba blbej výstupní offset kterej permanentně někam ujíždí a vytváří stojavý vlnění a rosekává druhou kartu nebo tak něco.
Naposledy upravil(a) hapi dne 10 Apr 2011 21:08, celkem upraveno 1 x.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

hapi píše:hele, já dneska už jsem na to totálně nasranej. Duály od šťourače. Jedna polarizace ok, druhá polarizace ok. Obě na jednou v řiti. Osobně mám podezření na Nkový karty což mě docela sere. Nejhorší je že můžu dělat co chci a prostě to nejede. Rozestup mezi kanály klidně 500MHz a žádná změna. Můžou bej hned vedel sebe a furt stejný. Po jednom jedou 21FD uplně v klidu, kvalita maximální ale stačí jenom zapnout druhou bez datovýho toku a jde to do řitě na cca nula nula nic a něco do 2Mbit s CCQ blížící se k nule. Ještě chvilku a jdou tam DBII karty a nebo dvě samostatný antény protože tohle se nedá.

a v jakym to mas bordu?

Ty jsi ten stastlivec co ma na testy dualy od stourace .... sakra ja ci takyyyyyyyyyyyyyyy :mrgreen: zrovna ted by se parek hodil ...
Naposledy upravil(a) ppp76 dne 10 Apr 2011 21:10, celkem upraveno 1 x.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 14 years ago

BIGG píše:
net.work píše:

hod tam CM9... za ty starosti to nestoji....

ale no tak :lol: a kde splaší redukci MMCX na U.FL výběr má omezený

a kde mam cuchat ze na stouracovych antenach sou vyvedene jen pigtaily s MMCX konektorama?!......
0 x
Jan Ptáček

Star_Gate

Příspěvekod Star_Gate » 14 years ago

okoun píše:čísa prosíme

signály? frekvence? spektrální scan?

Signály se hýbou od -68 do -71 maximálně. Frekvence je 5500 a 5660. Spekrák neudělám, nejsou tam N karty.
0 x

hapi

ppp76 píše:

a v jakym to mas bordu?

Ty jsi ten stastlivec co ma na testy dualy od stourace .... sakra ja ci takyyyyyyyyyyyyyyy :mrgreen: zrovna ted by se parek hodil ...

tak sis je měl vobjednat, mě přijdou do 14 dnů další.

boadr je tam alix kde mimochodem před 2 lety jel celej rok duplex na těch samích alixech s R52 a dokonce i doma na zemi s R52Hn a pak i dokonce v kanclu nasazený ve šťouračích vo zeď ale jak je to venku, tak je to v řiti a jsem totálně zoufalej.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Tak to je nejaka divocina , s tim sem jeste teda nebojoval , na dualech mam zasadne cm9 obcas nekde r52, asi musime stourace upozornit aby delal anteny s normalnim nkem a pigtaily si dame podle potreby ....
A mas to v nejyk kovovy bedne nebo nejakej plast?
0 x

hapi

už si viděl šťourače s plastovou krabicí? A kdyby jo no a?
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

No nevidel , ono jich tech anten moc videt jeste neni , vetsina sou skudlilove co si koupej sotva jirouse a nepoznaj kvalitu , ja zatim jedu na zasoby prowaxu ale i ty nejak dochazej ... :mrgreen: , ale s tou krabici to byl jen napad :wink:
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 14 years ago

ty nkové karty jsou fakt divný, na několik spojích se mi jednou za čas stane že se to rozpojí a nechce se to spojit, pomůže až disable a enable té karty, děje se to hlavně na nstreamech.
začnu kupovat asi nějaké jiné karty, nejspíš CM11 protože U.FL konektroy už fakt nechci vidět...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

Pravda, tie N karty sú pohreb...
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Tak jediny co jsem u nkovajch karet zaznamenal blbyho ze ty stary s ufl konektorem nejak casem ztratil ycitlivost (cca 3 kusy z cca 60 kusu ), mmcx zatim zadnej problem ... ale na streme dual zasadne cm9 nebo r52 a ty jedou bez problema , ufl konektory mi tam nedelaj zadnej problem , jediny co delam ze je prilepim tavnou pistoli aby nevypadly :evil:
JInak R52N kdyz sou ciste jako AP tak mi slapou v pohode zadnej problem s rozpojovanim nemam ....
0 x