Zdravim do fora,
neco jsem zde precetl, ale nemohu porad prijit na to, jak nejednoduseji realizovat tuto situaci a jestli se da na mikrotiku toto vubec naklikat, nebo je potreba pouzit scriptovani pro nalsedujici problem:
Mam nakonfigurovan mikrotik, vse OK funguje, v siti mam na LAN portu pripojene PC a uzivatele, take mam rozjety webserver a hotspot, jedna se o RB750. Potreboval bych ale realizovat nasledujici problem:
1. V siti potrebuji upozornovat uzivatele o dluznych castkach za Internet. Nejde mi primo o blokaci Internetoveho pripojeni, ale pouze o upozorneni. Take bych rad z tohoto pozadavku vypustil reseni pres hotspot a jeho stranky.
2. Predpoklad je takovy, ze Internet stale pobezi, pouze jednou za 1 hodinu (nebo urcity pocet kliku) se stane to, ze kdyz uzivatel klikne na nejaky odkaz, presmeruje ho to na webserver v internetu na presnou url, kde uz pobezi jeho dluzna html.
3. Pro kazde PC bude jedinecne presmerovani na jeho dluznou html
4. Moznost pokracovat dale v puvodne zadanem URL po presmerovani na dluznou html uzivatele (je to vubec mozne?)
5. Take me napadla vec, zda-li jem mozne na RB750 nejak dostat prave html se dluznymi castkami a pri zapnuti webserveru nejak smerovat na tento lokalni mikrotik. Domnivam se, ze na RB750 to mozne neni, skripty se daji ukladat jen do hotspot kategorii, kde se daji upravovat html prave daneho hotspotu
6. Pripadne jestli se to da nejak rozumne resit prave pres hotspot s tim, ze by se vyuzil webserver pro hotspot s dluznymi html, ale zde me odrazuje nutna registrace a overovani do site a take to, ze potrebuji rekneme treba 5 dluznych html.
Neco jsem tady na foru nasel, ale nejsem si jisty, zda-li reseni, kterejsem nalezl, by vyresily muj problem a spise by me zajimala i uvaha o tom, co by bylo nejvhodnejsi, co z RB750 vubec "vymacknu""
Dekuji za pripominky, rady
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Presmerovani pro neplatice
ja som to spravil cez hotspot - 5min im ide net a potom textova stranka bez prihlasovania len klikaci odkaz na pokracovanie.
pokial by ti stacilo len upozornit ich, ze nemaju zaplatene a sumu nech si pohladaju na zmluve, staci hotspot. je to jednoduche.
pokial by ti stacilo len upozornit ich, ze nemaju zaplatene a sumu nech si pohladaju na zmluve, staci hotspot. je to jednoduche.
0 x
stale dokolecka omylane tema
ale i tak ti trochu napovim , pokud viz mas pripravenej web server , je to otazka max na 10minut (i s dloubanim se v nose) to naklikat v mikrotiku
ale i tak ti trochu napovim , pokud viz mas pripravenej web server , je to otazka max na 10minut (i s dloubanim se v nose) to naklikat v mikrotiku
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
-
Diky, pohledam, snad me jeste napadlo, da se vyuzit web proxy na mikrotiku RB750 tak, abych dane html skripty mel nahrane primo na nem rekneme v adresari ./vyuctovani/klient23.html a odkazoval klienty na lokalni mirkotik ? Webserver mam nastaven, nicmene nevidi danou slozku s html soubory, ani samotny html soubor nezna. Nicmene hotspotove soubory dokazu namapovat bez problemu. Je to omezeni RB750 nebo mi chybi pravidlo a pod. ? Dekuji
0 x
-
cancel píše:ja som to spravil cez hotspot - 5min im ide net a potom textova stranka bez prihlasovania len klikaci odkaz na pokracovanie.
Tak by mi to pravdepodobne stacilo, mohl bys me presneji nakopnout ? Nasel jsem pouze reseni pomoci skriptovani, v mikrotiku jsem v pokrocilych funkcich zacatecnik.
Dekuji
0 x
vychadzal som z tohoto http://wiki.mikrotik.com/wiki/How_to_Block_Customer
v Hotspot/Server profiles/Login zaskrtni Trial a dolu si napis ako dlho chces aby siel net (ja mam 5/5min) a uprav stranku login.html ktora vznikne vo Files
v Hotspot/Server profiles/Login zaskrtni Trial a dolu si napis ako dlho chces aby siel net (ja mam 5/5min) a uprav stranku login.html ktora vznikne vo Files
0 x
cancel píše:vychadzal som z tohoto http://wiki.mikrotik.com/wiki/How_to_Block_Customer
nevíš v čem dělam chybu pořád místo na hotspot (jeho adresu) me to hazi na konfiguracni stranku mk a to dávám ip hotspotu

0 x
.. a co pouzit v pripade ak pouzivam PPPoE tam hotspot stranka nefunguje..
0 x