❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ktora verzia pre centralny ROUTER

Návody a problémy s konfigurací.
kdavid

Ktora verzia pre centralny ROUTER

Příspěvekod kdavid » 19 years ago

Nazdarek...

Chcel by som sa informovat, ze ktoru verziu pouzivate na centralny router. Ja mam teraz 2.9.6 ale rad by som to upgradoval... Slape to OK, len sa mi obcas stava, ze niektory klienti na nejaky cas nevedia pingovat tento router a ani net im neide ale ostatnym to ide. Robi to hlavne ked robim shaping s SQF. Pri tomo shapovani mi aj spadol raz router. Teraz som nuteny vyuzivat PFIFO.

Bezi mi to na 2,2 GHz Intel Celerone, 512MB ram, 3x 3com + 1x intel na LAN rozhranie.

Ktoru verziu odporucate???

Ked dobre viem tak freebone bezi pod MK. Tak pouzivate aku verziu???
0 x

bob

Příspěvekod bob » 19 years ago

Nam bezi centrala na 2.9.18 skusal som 2.9.19 ale po upgrade padal system cca. kazdu hodinu pozor na to!!
0 x

kdavid

bob píše:Nam bezi centrala na 2.9.18 skusal som 2.9.19 ale po upgrade padal system cca. kazdu hodinu pozor na to!!

Ja tam mam teraz 2.9.19 a robi mi to to, ze kazdych cca 25 min neviem pingovat tento router na cca minutu. Cim to moze byt? Routujem z 3comky na onboard intel sietovku. Nemoze byt ta sietovka vadna?
0 x

Steebe

Příspěvekod Steebe » 19 years ago

skusil bych v biosu zakazat tu Intelku a vrazil bych tam dalsiho 3coma ...
0 x

kdavid

Steebe píše:skusil bych v biosu zakazat tu Intelku a vrazil bych tam dalsiho 3coma ...

Super napad...
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 19 years ago

ludia, ked sme pri teme... tak vazne. aku verziu pouzit na centralny router? idem teraz kupovat najaku masinu a neviem pre ktoru verziu sa rozhodnut... ktora je najstabilnesia, najmenej mrzne a zvacsa funguje na nej vsetko ako ma...
0 x

RIMAsoft
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod RIMAsoft » 19 years ago

Bez WIFI , jen LAN 3x - routování,shaping, a pár scriptů ? JAKÁ verze je nejstabilnější, nebo jakou mi doporučíte ?
0 x

StoupaLutin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod StoupaLutin » 19 years ago

RIMAsoft píše:Bez WIFI , jen LAN 3x - routování,shaping, a pár scriptů ? JAKÁ verze je nejstabilnější, nebo jakou mi doporučíte ?

JoJo .. přesně tohle máme taky .. jede tam už asi historická 2.8.13 (už pár let) a bez problémů
0 x

RIMAsoft
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod RIMAsoft » 19 years ago

jenže ja to potřebuji na RB532 a na tom snad jiná než 2.9.x nechodí nebo snad ano, jinak na hlavních routrech mám 2.8.28 a taky bez problemů
0 x

StoupaLutin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod StoupaLutin » 19 years ago

RIMAsoft píše:jenže ja to potřebuji na RB532 a na tom snad jiná než 2.9.x nechodí nebo snad ano, jinak na hlavních routrech mám 2.8.28 a taky bez problemů

Moje doporučení: jako hlavní router dej radši nadupané PC ... opravdu :wink:

tedy pokud to nemáš pro opravdu malou zátěž - ale pořídným routerem nikdy nic nezkazíš
0 x

kubiik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kubiik » 19 years ago

teraz som prehadzoval jeden bod na mojej backbone zo starosu na MT (chcem prejst na nstreme2).

tiez mi robi, ze na nejaky cas rozhranie ako keby zakapalo. uz som vymenil cely HW(1xCM9 uplink,2xsietovky) od dosky procesora sietovych kariet vsetko. skusal som aj rozne verzie od 2.9.27 cez 2.9.11, 2.9.18. stale to iste.

Som akurat rad, ze funguje watchodog => nastavil som aby pingovalo server na tom segmente, ktory interface vypadava. watchdog funguje cize je to "nieco" divne - stroj funguje. ked som pri tom stroji, sietovka sa tvari ako pripojena - sem tam blikne ale je vidiet ze nekomunikuje....

nejaky hint?

vdaka
0 x

skrebon
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skrebon » 19 years ago

Zodpovedne mozes pouzit verzie 2,918 a 2,920. Central bezi na 2,920 cc80 dni. Potom sa zblaznil a resetol. A zasa pocitam, ze vydrzi tri mesiace :-)
0 x

kdavid

skrebon píše:Zodpovedne mozes pouzit verzie 2,918 a 2,920. Central bezi na 2,920 cc80 dni. Potom sa zblaznil a resetol. A zasa pocitam, ze vydrzi tri mesiace :-)

Ja mam 2,9,19 na cca 600 lidi a ani neviem ze je :) bez problemov uz pol roka
0 x