spojení bod-bod
prosím o radu o vhodné nastavení tika.
dekuji.
Bude se jednat o výměnu mikrotiků, kde běhal pouze 802.11a režim - mikrotiky routují.
spíše asi půjde o vhodné nastavení karty aby se zvýšila propustnost linky.
děkuji
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
rb433 a r52hn
máš duální antény nebo ne? Budeš přepínat na Nko nebo ne? Telepatii narušuje asi sněhová vánice.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
anteny dualni nejsou, zatim bych pokud to pujde prepnul na N-ko a pouzil stavajicich anten pokud to jen pujde.
0 x
tak neni co nastavovat, zapni jenom jeden chain, přepni na Nko a dál už nic. Jediný co můžeš udělat je pustit 40MHz tedy dva kanály na jednou (extended channel). Taky záleží co tam máš za verzi mikrotiků případně jaký RBčko.
0 x
sám sem zvědavej. testni
0 x
případně hovoříš o duálních anténách, máš nějaké doporučení? díky
předpokládám že pak se zapne n-stream a nebo se nastavi jeste vice na dual-n-stream?
diky
předpokládám že pak se zapne n-stream a nebo se nastavi jeste vice na dual-n-stream?
diky
0 x
na jakou že to máš vzdálenost? 15mbit je docela krutě málo na ptp spoj.
0 x
je to vzduchem asi 3km, a je to hlavne ted ve stavu kdy tam neni n-ko ale klasika a-cko, i tak myslíš ze je to málo?
0 x
Klasicky Acko da v nezarusenem prostoru cca 24 mbit HD, s NS jsem videl max 40 - ale to je spise laboratorni hodnota, vedlejsi ap preladi a razem je to 20 a kdo vi jestli. 15 HD je v zarusenem prostredi bohuzel realita a muze to byt i horsi.
0 x
O nku nic nevim, zatim na nej neni stabilni verze (5rc,4 nepocitam) takze me nezajima, s tim jeste pockam a pochybuju ze v zarusenym prostredi si Nkem nejak moc pomuzes.
0 x
Maxik píše:Klasicky Acko da v nezarusenem prostoru cca 24 mbit HD, s NS jsem videl max 40 - ale to je spise laboratorni hodnota, vedlejsi ap preladi a razem je to 20 a kdo vi jestli. 15 HD je v zarusenem prostredi bohuzel realita a muze to byt i horsi.
tak nějak... mám testovací spoj na 2x RB711 + jirous24 extreme na cca. 1 km (p2p) v extrémě (ale opravdu extrémě) zarušeném prostředí a dává mi podle denní doby

0 x