❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Směrování do vnitřní sítě

Návody a problémy s konfigurací.
Marcer
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Směrování do vnitřní sítě

Příspěvekod Marcer » 14 years ago

Dobrý den,
nevíte, jestli je možné nějak na Mikrotiku nastavit přesměrování na určitou ip adresu v závislosti na tom, z jaké domény se přistupuje?

DNS (např. na Forpsi) nastavím takto

remote1.domena.cz odkazuje na 123.456.0.1
remote2.domena.cz odkazuje také na 123.456.0.1

123.456.0.1 je veřejná adresa Mikrotiku.
Na něm bych chtěl nastavit, aby se v případě přístupu z remote1.domena.cz všechny porty směrovaly na 192.168.1.100 a všechny přístupy z remote2.domena.cz na 192.168.1.200

Děkuji
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

napadá mě jedna věc. Původně totiž tohle nejde řešit, na konci tohle větřinou řeší u htp až webserver. Jediná možnost je směrovat každou domenu na jinou veřejnou IP a tu pak směrovat každou zvlášť na vnitřní IP.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Marcer
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Marcer » 14 years ago

hapi píše:napadá mě jedna věc. Původně totiž tohle nejde řešit, na konci tohle větřinou řeší u htp až webserver. Jediná možnost je směrovat každou domenu na jinou veřejnou IP a tu pak směrovat každou zvlášť na vnitřní IP.

To by šlo, ale na místě, kde mám Mikrotik umístěný mám dostupnou pouze jednu IP adresu :(
Jedině to budu muset vyřešit tak, že služby, které budu využívat, tak budu směrovat na různé porty.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

Udelej si vlasni DNS zaznam pro ty domeny.
0 x