Ahoj,můžete poradit jaký karty a antény použít na spoj o délce cca 18 km spoj by měl mít propustnost cca 16 Mbit v TCP.
Chtěl bych proti sobě použít 2 RB 411 AH a CM9 A velký 60 cm paraboly Jirouse.
Co si o tom myslíte?????
Díky za rady
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Jaký HW na spoj 18km 16 Mbit
verim ze vykon prepalit nechces ale budes muset, jinak to nerozbehnes i kdyby ses pokakal
jiz jsem toto na teoreticke urovni resil tady na foru, jako prijatelna vysla kombinace 80cm paraboly na RX a treba Prowax 24db na TX na obe strany. Samozrejme mluvim o nStreme Dual... tebou zminene Jirousky nejsou na tom zas az tak dobre, popravde na takovy hektary na tom dobre nebude asi zadna antena.
mozna by stalo za hrich zkusit Tyhan 90cm paraboly, to je solidni kauf ale v uspech bridge s CM9 moc neverim... to uz je hektar vzdalenost
Jestli zadny z tech RB nebude delat nic jineho nez obsluhovat ten spoj, je zbytecne nasazovat AH verzi,staci obyc 411 - 300Mhz.
tu se probirala 21km zalezitost...
viewtopic.php?f=10&t=6646&p=57796&hilit=prowax+24#p57796
PW

jiz jsem toto na teoreticke urovni resil tady na foru, jako prijatelna vysla kombinace 80cm paraboly na RX a treba Prowax 24db na TX na obe strany. Samozrejme mluvim o nStreme Dual... tebou zminene Jirousky nejsou na tom zas az tak dobre, popravde na takovy hektary na tom dobre nebude asi zadna antena.
mozna by stalo za hrich zkusit Tyhan 90cm paraboly, to je solidni kauf ale v uspech bridge s CM9 moc neverim... to uz je hektar vzdalenost

Jestli zadny z tech RB nebude delat nic jineho nez obsluhovat ten spoj, je zbytecne nasazovat AH verzi,staci obyc 411 - 300Mhz.
tu se probirala 21km zalezitost...
viewtopic.php?f=10&t=6646&p=57796&hilit=prowax+24#p57796
PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
- migell
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Nedávno jsem kontroloval spoj cca 25km, který běžel na anténách JRC29, jako karty byly použity UB5ky od UBNT a MK tam byly RB600ky. Protahovalo to něco okolo 15Mbps. Limit tam asi dělaly ty RB600ky než spoj.
0 x
Rád pomůžu a něco se přiučím ...
jak vidim UB5, je mi skoro jasne, ze prepaleny jak gulas na plotne
vid, priznej se...
PW

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
UB5 uz jen z podstaty jak je vyrobena nejde dat do limitu s 29db antenou,jo jedine ze by k ni vedlo 10m kabelu (spis 15M)...pak mozna ano, ale o tom pochybuji...
PW
PW
0 x
migell píše:Tak na takovouhle vzdálenost ani limit dodržet nejde. To už jsme ale trochu mimo téma.
krasna obhajoba : ja nic ja muzikant
0 x
Teoreticky dodrzet jde jen s ntreme dualem a obrima prjimacima antenama , osobne mam spoj na 12,7 km nstreme dual , vysilaci cm9 + prowax 24dB prijem cm9+prowax 29dB do cm9 poustim 5 a jede to kolem 20MB tcp beznyho provozu u tech 18km by to chtelo ale neco na prijem aspon 40dB
a nebo jest elepe http://www.super.cz/vtipky/19793-kosmodisk.html

0 x
Ja mam spoj na 17.5km s PW 29dB 60cm antenami. Pustam do toho 7, signal je -65/-68. Na jednej strane je CM9 a na druhej SR5. Utlm na bizuterii odhadujem 2-3dB. Priepustnost okolo 23Mbps TCP HD a 10/6M FD pri BW teste. Jednoduchy Nstreme. Keby som to poladil mozno z toho dostanem viac, ale nepotrebujem, tak neriesim.
0 x