Zdravím,
Nevím zdali píšu do správného vlákna v případě, že ne tak mě prosím moc nekamenujte. Jedná se mi o jednu vlastnost MikroTiku což je synchonizace GPS (/system/gps). Využíváte někdo tuto vlasnost systému a v případě, že ano jaké máte výsledky s použítím a jaké přesně používáte konfigurace? Díky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Synchronizace GPS
- MartyMcFly
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
- lwq
- Kontaktovat uživatele:
No, strasne rad bych to vyzkousel, ale jeste sem se k tomu nedokopal.
Mam k dispozici RB411U + GPS prijimac do USB a chci to vyzkouset jako stratum 1 NTP server a pak hledam inspiraci co s tim dal ... Nejake napady ?
Mam k dispozici RB411U + GPS prijimac do USB a chci to vyzkouset jako stratum 1 NTP server a pak hledam inspiraci co s tim dal ... Nejake napady ?

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
-
já to testoval jen ze zvědavosti...podle dokumentace jsem to měl prakticky hned...ale teda pravda- používal jsem GPSku připojenou přes COM
...ale kdo potřebujete takovou přesnost, že vám nestačí veřejný ntp servery?
)
PS. konfig jsem musel dělat přes terminál, protože ve winboxu jsem na to žádný klikátko nenašel
...ale kdo potřebujete takovou přesnost, že vám nestačí veřejný ntp servery?

PS. konfig jsem musel dělat přes terminál, protože ve winboxu jsem na to žádný klikátko nenašel
0 x
- lwq
- Kontaktovat uživatele:
czatlantis píše:já to testoval jen ze zvědavosti...podle dokumentace jsem to měl prakticky hned...ale teda pravda- používal jsem GPSku připojenou přes COM
...ale kdo potřebujete takovou přesnost, že vám nestačí veřejný ntp servery?)
No jde o to, ze prvky core site nemaji primy pristup na Internet, tedy je NTP umisteni tamtez k nicemu. Tedy mam na jednom stroji GPS Stratum 1 synchroni cas a sosam si to pekne bezpecne po vnitrni sit na stroje, kde to je treba ...

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...