❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

jak mám vysílat na 5,4 GHz ?

Návody a problémy s konfigurací.
okoun
antispam: Ano

jak mám vysílat na 5,4 GHz ?

Příspěvekod okoun » 15 years ago

ahoj, mám verzi 4.11 a nemůžu nastavit vysílání na 5,4 na PtP spoji, měnil jsem různé státy. frekvence se sice ukázala ale není vysvícena tučně jako ostatní povolené. přepnul jsem tedy a stejně to nejde.
nechápu proč to u CZ vůbec není když je to tady povolené???

není na to náhodou potřeba dokoupit ten superchanel?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

a neni u nás náhodou povoleno od 5500MHz? Respektive 5475MHz tušim. Tim pádem se dolu s 20MHz kanálem nevejdeš a správně ti to ukazuje ouzký kanály protože se tam vejdeš pouze z 5 a 10MHz kanálem.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

okoun

no hlavně že 5,2 tam dát jde, ale venku je to také zakázané
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

to sice jo ale kdo pozná kde to chceš použít? Stejně tak si to můžeš dát do pokoje jako ven.
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 15 years ago

hapi píše:a neni u nás náhodou povoleno od 5500MHz? Respektive 5475MHz tušim. Tim pádem se dolu s 20MHz kanálem nevejdeš a správně ti to ukazuje ouzký kanály protože se tam vejdeš pouze z 5 a 10MHz kanálem.

5470-5725
0 x

hapi

jo to bude vono, každopádně se tam nevejdeš s 20MHz kanálem. Leda najít správný country a bejvalo to zimbabve nebo něco takovýho.
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 15 years ago

hapi píše:jo to bude vono, každopádně se tam nevejdeš s 20MHz kanálem. Leda najít správný country a bejvalo to zimbabve nebo něco takovýho.

Ve verzi 4.11 si zapnes superchanel a das kanal 5480 a mas vystarano.
0 x

okoun

hmm ja ho zapnu a stejne to nemám tučně tu frekvenci a když přepnu tak se to nespojí
0 x

Stanislav Hrncir

Příspěvekod Stanislav Hrncir » 15 years ago

musíš tu frekvenci na obou stranách napsat do scan listu
0 x

okoun

většinou se klient přizpůsobil ap
0 x

FRIDOLIN

Příspěvekod FRIDOLIN » 15 years ago

hapi píše:to sice jo ale kdo pozná kde to chceš použít? Stejně tak si to můžeš dát do pokoje jako ven.

tak to jste šťastní, tady jezdí auto čtú každý 3 týden v sobotu a měří a to bydlím vprdeli, kde bydlí 7 k obyvatel, ty dopisy a flastry co rozdali nejsou nijak malé. Pošlou ti pak graf, co kdy kde jak jsi udělal a co překročil s pozvánkou do správního řízení v Praze. Takže ty indorové frekvence venku se tu řešili taky :( Navíc tě první vyzvou a za 14 dnů přeměří, zda jsi závadu odstranil, Taky z těch 5GHz frekvencí musíš odečíst 3 pro meteoradary, což je taky bomba, takže ti zůstane 8 kanálů pro provoz...HELP. http://tn.nova.cz/zpravy/doporucujeme/s ... adary.html

5620-5660 frekvence 5GHz pro meteostanice
0 x

hapi

nemyslel jsem to že používám indoor ale že výrobce těžko pozná jestli to chceš použít jako APčko doma na stole a nebo venku.

Ano, indoor pásmo je venku prasárna ovšem ti co tam vlezou, daji víc prostoru ostatním.
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 15 years ago

FRIDOLIN píše:
hapi píše:to sice jo ale kdo pozná kde to chceš použít? Stejně tak si to můžeš dát do pokoje jako ven.

http://tn.nova.cz/zpravy/doporucujeme/s ... adary.html

5620-5660 frekvence 5GHz pro meteostanice

expert na wifi site? :D
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

okoun

hapi co je na tom zaprasárnu?

není to nic jiného než nařízení ČTU ale nějakou praktickou věc v tom nevidím, já bych udělal indoor třeba jen 5 GHz - 5,1GHz. to by mohlo stačit :roll:

indoor se moc nepoužívá tak jako 2,4 a není mi tedy dost jasné proč tomu dali tolik kanálů :roll:
0 x

hapi

protože jsou na cestě bezdrátové přenosy fullHD videí a podobný kraviny do 300Mbit. Ani se neptej kolik lidí to použije aby nemuselo mít doma kabel na víc. 300Mbit bude pořádně širokej kanál.
0 x