❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Regulace výkonu karet

Návody a problémy s konfigurací.
petr_

Regulace výkonu karet

Příspěvekod petr_ » 15 years ago

Ydravím,
netuší někdo, jak je to s nastavením výhomu u R52 (17dB max) oproti max 30 DB v konfiguraci mk ? Osobně bych očekával, že reálný výkon nad nastavených 17 dB neporoste, ale tak to očividně není ?
0 x

CANOPA

Příspěvekod CANOPA » 15 years ago

co zalozka tx-power ve wireless interface?!?
0 x
Petr S.

Stanislav Hrncir

Příspěvekod Stanislav Hrncir » 15 years ago

ale joo on poroste, ale když si to hodíš na spektrák tak z toho polezou takové hnusy, že sousední dva kanály padnou a tobě se ve výsledku tak sníží poměr signál šum a ccq že tě to rychle přejde a zase to stáhneš.. onen čudl je hlavně pro SNIŽOVÁNÍ výkonu..
0 x

miky.petr
antispam: Ano

Příspěvekod miky.petr » 15 years ago

Ahoj, prosim mohl by mi někdo vysvětlit jak přesně funguje ta regulace výkonu? resp když mám 18 dB antenu tak zda opravdu vyzařuje pouze 18 db a nebo doplnuje do limitu čtu. A poté bych rád věděl zda je lepší dát antenu s vetším zesílením a stáhnout výkon (např 27db antenu a výkon karty 0) nebo dát 18db a výkon karty např 7db.

D8le, mohl by tu někdo osvětlit přímo kdyz mám na wifi nastaveno regulatory domain, tak co přesně mám dále vyplnit? zda jen Antena Gain nebo i něco jiného. Díky moc
0 x

Stanislav Hrncir

Příspěvekod Stanislav Hrncir » 15 years ago

zisk antény se přidává k celkovému, takže nějak takto : výkon karty - útlum pigtailu - útlum propojovacího kabelu s konektory + zisk antény = celkový EIRP po kterém jde ČTU pokud nastavíš regulatory domain a country czech tak by jsi měl nastavit zisk antény ovšem od něho už před nakliknutím odečíst útlum kabelů a všeho po anténu tak aby mikrotik věděl, že max v CZ je 30 dB, ty jsi mu zadal, že anténa dá 15 / s odečtěnýma kabelama a spol,. sama o sobě má třeba zisk 18dB / tak on neudělá nic jiného než že od těch 30 které má pro česko nastavené odečte těch 15 a kartu nepustí přes 15
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

zisk antény ničim nenahradíš takže jsem osobně pro 27dB anténu než pro 18dB a zisk anteny udává i tzv. směrovost a když už dělám směrovej spoj tak chci maximální směrovost.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

TOMIK

Příspěvekod TOMIK » 12 years ago

Stanislav Hrncir píše:zisk antény se přidává k celkovému, takže nějak takto : výkon karty - útlum pigtailu - útlum propojovacího kabelu s konektory + zisk antény = celkový EIRP po kterém jde ČTU pokud nastavíš regulatory domain a country czech tak by jsi měl nastavit zisk antény ovšem od něho už před nakliknutím odečíst útlum kabelů a všeho po anténu tak aby mikrotik věděl, že max v CZ je 30 dB, ty jsi mu zadal, že anténa dá 15 / s odečtěnýma kabelama a spol,. sama o sobě má třeba zisk 18dB / tak on neudělá nic jiného než že od těch 30 které má pro česko nastavené odečte těch 15 a kartu nepustí přes 15

kdyz nastavim zisk a anteny a dam czech country je pak uz potreba nastavit vykon v polozce TX power nebo jestli nastavena hodnota v teto polozce ... nejak ovlivnuje vykon a limit karty (karta r52)

doplněno ... tak co sem se podle manuálu když dam czech country tak tx power na default je to tak ?
0 x