uz nejaky cas se trapim s rozchozenim multicast IPTV pres Mikrotik. Dosli mi napady, takze to zkousim tady.
Od poskytovatele pripojeni mam zrizenou IPTV sluzbu s nekolika TV stanicemi. Pro prijem jsem obdrzel SetTopBox, ten mi ale lezi na skrini, protoze nemam televizi a kdyz to pripojim na monitor pres HDMI, tak jsem beze zvuku. Ale to neni aktualni problem.
Pokud se pripojim na NET primo na uplink od providera, tak bez problemu pustim vsechny zrizene stanice pres VLC Player. Problem nastava v situaci, kdy na uplink pripojim svuj RB450g, ktery mi doma routuje malou sitku. V tehle situaci multicast nefunguje. Zacal jsem patrat co a jak a dospel do nasledujiciho stavu.
Na mikrotiku mam lastest verzi (4.9) a doinstaloval jsem multicast balicek pro podporu PIM a IGMP. Zkousel jsem nastavit jak obycejny IGMP proxy dle mikrotik Wiki, tak i PIM. U nastavovani PIM/IGMP jsem ale narazil na fakt, ze neznam adresu RP. Pokud necham defaultni 0.0.0.0 a group 224.0.0.0/4, tak v MRIB neco vidim, nicmene v LOGu mi to nadava:
Kód: Vybrat vše
03:35:09 pim,warning JoinDesired(*,G) = true: upstream neighbor for RP xxx.xxx.xxx.xxx for group xxx.xxx.xxxx.xxx : not found
Sniffnul jsem si Wiresharkem co mi "tece" po siti kdyz jsem pripojenej naprimo a kdyz vse funguje tak jak ma a snazil se z toho vycist, co nastavit do RB, nicmene bez uspechu. Rad bych tedy poprosil nekoho znalejsiho, jestli by mi nepomohl, jak to korektne rozbehat.
TADY je k dispozici zmineny sniff. Pouzil jsem vezi Wiresharku 1.2.8 (SVN Rev 32676), takze ta a nebo novejsi by nemela mit problem s korektnim nactenim logu. V dobe sniffu jsem mel vypnuty snad vsechny aplikace, ktery by mohly nejak "zavazet", takze by tam melo byt ciste jen to, co se deje pri odberu proudu.
Predem diky za pomoc ci reakci.