❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nefunguje vzdaleny upgrade RB600
-
Nefunguje vzdaleny upgrade RB600
Mam RB600 s verzi 3.28 a nedari se me do ni dostat nic novejsiho, ani 3.30 ani 4.9, proste nahraju, dam restart a nic se nestane. Bios je aktualni. Poradi nekdo neco abych nemusil na strechu se seriovym kabelem?
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

-
BIGG píše:michal.siman píše:Mam RB600 s verzi 3.28 a nedari se me do ni dostat nic novejsiho, ani 3.30 ani 4.9, proste nahraju, dam restart a nic se nestane. Bios je aktualni. Poradi nekdo neco abych nemusil na strechu se seriovym kabelem?
sedí ti velikost nahraného souboru na bajt?
no zkousel jsem tam nahrat vicero verzi, vsechno stahuju pres torrent z mikrotiku, nikdy jsem problem nemel, navic jsem to zkousel nekolikrat, takze myslim ze tato chyba je vyloucena. mimochodem jak zjistim presne velikost souboru ve files, vidim tam jen 10.5 MiB?
Zkusil jsem ted jeste downgrade biosu na 2.19 (z puvodni 2.20), to probehlo ok, ale upgrade verze RoS opet nic.
0 x

a cpeš tam powerPC? Co píše log?
0 x
-
honzam píše:a cpeš tam powerPC? Co píše log?
ano, cpu tam powerpc, par routeru uz jsem upgradoval

log nepise vubec nic, proste jen ze byl rebootovan a nic vic.
0 x

-
takze jsem zkusil namisto klasickeho zpusobu prenosu instalacniho npk souboru na mikrotik (pretazenim na otevrene files) pouzit ftp. a pri te prilezitosti jsem zjistil, ze nejsem schopen tam nahrat kompletni soubor, nahrava to tam krasne, tesne pred koncem se zacne snizovat rychlost prenostu (jako by to dobrzdovalo) a pak to normalne skonci. jenze soubor v mikrotiku neni velikostne shodny s tim co mam na disku ve woknech. pritom kdyz zkusim jine soubory tak je to ok. hm, je to zajimave. co s tim? asi netinstall ...
edit: tak nakonec jsem vyzkousel nahrat tam jednotlive balicky verze 4.9 (ty meli bez problemu spravnou velikost) a pak uz se upgrade povedl zcela bez problemu. jen tak pro zajimavost jsem do verze 4.9 zkusil znovu pres ftp nahrat ten npk soubor s komplet 4.9 verzi a tentokrate uz tam sel normalne cely (uz to nezpomalovalo na konci) a ma na chlup stejnou velikost s originalem. takze to tipuju na nejaky bug v te moji puvodni verzi 3.28 ...
edit: tak nakonec jsem vyzkousel nahrat tam jednotlive balicky verze 4.9 (ty meli bez problemu spravnou velikost) a pak uz se upgrade povedl zcela bez problemu. jen tak pro zajimavost jsem do verze 4.9 zkusil znovu pres ftp nahrat ten npk soubor s komplet 4.9 verzi a tentokrate uz tam sel normalne cely (uz to nezpomalovalo na konci) a ma na chlup stejnou velikost s originalem. takze to tipuju na nejaky bug v te moji puvodni verzi 3.28 ...
0 x

Něco podobného se mi nedávno stalo na PC platformě.
Taky jsem nahrával novou verzi na dálku, ale nikdy neprošla celá velikost souboru.
Pak jsem si teprve všiml, že mám na disku pálo místa a kompletní balík s novou verzi se mi tam nevejde.
Až jsem smazal starší zálohy, tak už to prošlo.
A protože novou verzi nahrávám tak maximálně dvakrát za rok, tak věřím tomu, že za půl roku tu chybu zase zopakuju.
Taky jsem nahrával novou verzi na dálku, ale nikdy neprošla celá velikost souboru.
Pak jsem si teprve všiml, že mám na disku pálo místa a kompletní balík s novou verzi se mi tam nevejde.
Až jsem smazal starší zálohy, tak už to prošlo.
A protože novou verzi nahrávám tak maximálně dvakrát za rok, tak věřím tomu, že za půl roku tu chybu zase zopakuju.
0 x
-
Ja tam mel mista dost, zkousel jsem dokonce podobnej soubor (vetsi) a ten sel normalne nahrat. Tak nevim.
Mimochodem den nato jsem upgradoval opet z verze 3.28 na 4.9 jednu rb433 a tam se vse provedlo ok, ale balicek routing se proste vubec nenahral, predtim na 3.28 byl a ve 4.9 chybel, tak jsem udelal upgrade na 4.9 znovu a najednou se objevil. no mam z toho radost, ted se bojim upgradovat na dalku, ale udelat se to musi tak jako tak.
Mimochodem den nato jsem upgradoval opet z verze 3.28 na 4.9 jednu rb433 a tam se vse provedlo ok, ale balicek routing se proste vubec nenahral, predtim na 3.28 byl a ve 4.9 chybel, tak jsem udelal upgrade na 4.9 znovu a najednou se objevil. no mam z toho radost, ted se bojim upgradovat na dalku, ale udelat se to musi tak jako tak.
0 x