❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Jak nejrychleji odhalit napadene PC v siti ?
-
Jak nejrychleji odhalit napadene PC v siti ?
Prosím o radu jak se da nejlepe a nejrychleji v routovane siti odhalit napadená PC. Popřípadě uvezt, jak vy bojujete s takovou havěti v síti a jestli existuje nejaké řešení jak automatizovat takovou činnost alespoň co se týče prvního podezření o napadeném PC.
0 x
napadene pc kym, uzivatelem ? 

0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
-
I tak by se to dalo nazvat
samozrejmě myšleno viry , trojany a podobnou havěti.

0 x
zkusit zakázat porty a nechat otevřené pouze klasické...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
okoun píše:zkusit zakázat porty a nechat otevřené pouze klasické...
to co mas prosim ta za napady? co si padol z jahody? kolko by mu ostalo klientov?
0 x
Sleduj port 25 a ten kdo bude mit nejvíc spojení, je jasnej.
0 x
-
port 25 samozřejmě sleduji nejsem zase uplna LAMA
mám na mysli nejake sofostikovanější řešení nebo postupy vše nejede jen po 25 portu

0 x
Odhalit....dost to bude trvat s tim pocitej zalezi kolik ap klientu a pod...Ja osobne bych to resil na vsech AP firewallem a povolil bych pouze trafic mezi interfacy ...tzn
př eth1 je privod od netu ...
eth2 je odchod k zakaznikovi
eth3 k dalsimu zakaznikovi
tzn ze trafic povolim jen mezi eth1 to eth2 , eth2 to eth1, eth1 to eth3 a eth3 to eth1
pak uz se mi nic zasirat sit nebude a jednoduseji zjistim kdo to dela
př eth1 je privod od netu ...
eth2 je odchod k zakaznikovi
eth3 k dalsimu zakaznikovi
tzn ze trafic povolim jen mezi eth1 to eth2 , eth2 to eth1, eth1 to eth3 a eth3 to eth1
pak uz se mi nic zasirat sit nebude a jednoduseji zjistim kdo to dela
0 x