Dobrý den vsem.
Resim ted jednu vec a docela jsem se dlouho rozhodoval, jakou cestou se dale ubirat v nasi siti. Pocet lidi za posledni dobu narostl a i kdyz nejsme sit o nekolika stockach lidi, dosahli jsme aspon te jedne stovky, coz je pro nas uspech. Jsme na vesnici, kde krome jednoho ISP vysilajiciho na 9 kanalu neni nikdo, takze zadne ruseni, ale z narustu lidi se zvetsily i potreby na propojeni nasich hlavnich bodu.
Chteli bychom vsechny bodu nechat tak jak jsou na 2,4, ale misto HW AP pouzivat karty v MK. Bridge mezi jednotlivymi AP,pak rovnez prehodit z 2,4 HW AP na kartu CM10 http://www.inwifi.cz/eshop/index.php?go ... at=6&sub=& . Nejdrive bychom jeste s ni vyuzivali 2,4 a casem behem par mesicu presli na techto spojich na 5 GHZ, jenom z duvodu vetsi propustnosti.
Myslim ze volba techto karet asi neni spatna, ale ma otazka zni, co pouzit za karty pro pristuope body, za co nejmensi cenu. Chapu ze by slo pouzit onu CM10 i na pristupove body, ale existuje neco za min penez ve stejne kvalite. Uvedene karty budou vzdy v PC, zadny wrap apod. Uvazoval jsem ze bych jako pristupovy bod pouzil kartu TP LINK, ktera ma rovnez chipset atheros, ale nedokazu si rict a porovnat kvalitu oproti napr. CM9 nebo CM10. Mate nekdo zkusenosti? Co pouzivate vy ostatni? Dekuji vsem za jakekoliv napady a typy karet.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Prosba a pomoc s návrhem síovek.
skrebon píše:Na 2,4 Ghz moc dobre mne nechodia CM10SKus Mazdu 626(prism 2,5)
Ano XI626 mi doma lezi, ale to je pouze b karta. Ja bych chtel spise G kartu. Vidim ze asi jedina dobra volba, sice drahsi nez XI626 je CM9. Sice je to kombinovana karta a ja budu vyuzivat pouze 2,4, ale asi je to nejschudnejsi cesta. Diky za radu.
0 x
pepulis píše:skrebon píše:Na 2,4 Ghz moc dobre mne nechodia CM10SKus Mazdu 626(prism 2,5)
Ano XI626 mi doma lezi, ale to je pouze b karta. Ja bych chtel spise G kartu. Vidim ze asi jedina dobra volba, sice drahsi nez XI626 je CM9. Sice je to kombinovana karta a ja budu vyuzivat pouze 2,4, ale asi je to nejschudnejsi cesta. Diky za radu.
Zeptam se jeste jinak. Jake mate zkusenosti pro vytvoreni modu bridge na cca napr. 2 km, kde na jedne strane je PC s MK 2.9.6 + CM9 a na druhe je napr. HW AP Compex, nebo jine (USRobotics, apod.p. Dekuju.
0 x