❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

TL-SL2218W - switch

Návody a problémy s konfigurací.
okoun
antispam: Ano

TL-SL2218W - switch

Příspěvekod okoun » 15 years ago

ahoj, koupil jsem si switch TL-SL2218W, který se dá nastavit přes webové rozhraní. potřebuji jeden port odělit od ostatních aby mi ten jeden port nelezl do ostatních počítačů, které mají sambu, prostě aby je vůbec neviděl. půjde to vůbec nějak?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 15 years ago

Co treba VLAN?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

ten switch má port taging ale nevim jestli neni statickej a jestli neni, tak to pujde. Používám jenom vlan tag takže nevim.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bohus » 15 years ago

Hlavne je super, ze do toho weboveho rozhrani se dostanu po restartu 2 dny. Pak se ten management kousne.. Uz mam v siti posledni dva kusy. Kdyby je nekdo chtel, necham je za symbolickou cenu.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 15 years ago

Bohus píše:Hlavne je super, ze do toho weboveho rozhrani se dostanu po restartu 2 dny. Pak se ten management kousne.. Uz mam v siti posledni dva kusy. Kdyby je nekdo chtel, necham je za symbolickou cenu.

je to presne Port VLAN (Port-based VLAN).

Jinak obrazek uptime, tech 35 dnu neni moc, predtim tak bylo asi 150 dnu, ale kvuli pridani UPSky jsem ho musel vypnout.
Jsou na tom tag vlany, a toky v 10tkach Mbit.
Obrázek
0 x

hapi

hehe Tag VLAN (802.1Q Tag VLAN)
Přílohy
switch_uptime.png
(33.97 KiB) Staženo 948 x
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 15 years ago

kdyz to dam na VLAN tak to nebudou moct komunikovat zadne PC, ja ale pouze potrebuji vyskrtnout jedno
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

přepneš to na Port VLAN (Port-based VLAN) a pak si přečteš návod jak to máš použít.
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 15 years ago

hapi píše:přepneš to na Port VLAN (Port-based VLAN) a pak si přečteš návod jak to máš použít.

..ted si me zabil :lol:

2 okoun: mozna bych to zkusil naopak :D
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

zdenekr

Příspěvekod zdenekr » 15 years ago

Zdravím skoušel ste někdo mezi portama bandwidth test?? ja to dnes skoušel a docela sklamaní jedním smerem 97Mbit a druhým směrem jen 3 Mbit skoušeno na microtikách v lan portech .
Je to normalní?? díky zdenek
Přílohy
test.png
(142.7 KiB) Staženo 631 x
0 x

hapi

a zase UDP? když si zahltíš jeden směr UDP balastem tak myslíš že ti tam ještě něco projde druhou stranou? I kdyby to tak nebylo, tak si myslim že problém bude jinde. Je totální blbost aby ten switch protahnul jednim směrem full a druhym ne.
0 x

zdenekr

Příspěvekod zdenekr » 15 years ago

Je mi to divní měl jsem tam predtím asuse Giga X 1024P a ten fungoval , vymenil jsem ho za ten tplink protože asus už dosloužil , otazka je čím by to mohlo bejt ? myslel jsem že kabelaž tak jsem jí vymenil a porad to samí
0 x

littlecake

Příspěvekod littlecake » 15 years ago

Měli jsme podobný problém , u TP linku jsme nikde nenašli kolik paketů za sekundu zvládne , vyměnili jsme to za 3com 2900 , od té doby klid ...
Ještě jedna možnost je , jestli ti takovy provoz utahnou ty mikrotiky , TCP mereni je dost narocne na CPU , UDP moc ne
0 x