❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Monitorování teploty upsky, trafficu pres snmp

Návody a problémy s konfigurací.
CANOPA

Monitorování teploty upsky, trafficu pres snmp

Příspěvekod CANOPA » 15 years ago

ahoj,
chtel bych se zeptat na moznost vycitani info pres snmp napr o teplote z upsky. Pri /system ups monitor vidim hodnotu teploty na upsce(mam ji napojenou pres usb).
Mate nekdo typ na oid ?

Pak druhy dotaz...setkal jste se nekdo vykreslovanim datovych prutoku ktere koncily na 120Mbps?Jde mi o to, ze pri prekroceni 120Mbps, mi graf(mrtg) spadne na nulu.Verzi mikrotiku mam 4.5.

Neni nekde nejaky seznam funkcnich OIDu pro routeros?
Predem diky.
P.
0 x
Petr S.

ef

Příspěvekod ef » 15 years ago

UPSku připojenou pře USB asi těžko budeš vyčítat přes SNMP. Musíš jí připojit klasicky přes TCP/IP nastavit jí IP adresu a SNMP protokol musí umět ta UPSka a u výrobce stáhnout *.mib kde jsou veškerá OID uvedena.

Pokud chceš monitorovat traffic který přesahuje 120 Mb busíš k vyčítání použít 64bit počítadlo - bežný známý efekt popsaný několikrát na fóru MRTG a CACTI.

OID mikrotiku dohledáš jednoduše přímo na mikrotiku. Otevřeš konzolu a napíšeš v dané sekci print oid (buď system nebo wireless)
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 15 years ago

CANOPA píše:ahoj,
chtel bych se zeptat na moznost vycitani info pres snmp napr o teplote z upsky. Pri /system ups monitor vidim hodnotu teploty na upsce(mam ji napojenou pres usb).
Mate nekdo typ na oid ?

Pak druhy dotaz...setkal jste se nekdo vykreslovanim datovych prutoku ktere koncily na 120Mbps?Jde mi o to, ze pri prekroceni 120Mbps, mi graf(mrtg) spadne na nulu.Verzi mikrotiku mam 4.5.

Neni nekde nejaky seznam funkcnich OIDu pro routeros?
Predem diky.
P.

Mno ono to bude tim, ze pres 110Mbps zhruba ti pretecou pocitadla v MK a mrtg se to pak tvari, jako by tam byl trafik o 110Mbps mensi
0 x

CANOPA

hm ...asi lama dotaz. A jak ty 64bit countery pouzit;-)?
Nyni mam napr: Target[dial]:1.3.6.1.2.1.2.2.1.10.1&1.3.6.1.2.1.2.2.1.16.1:public@172.xx.xx.2:::::2 a ta podoba s 64bit pocitadly...jsem nikde nenasel..
Predem diky za radu.
0 x
Petr S.

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 15 years ago

CANOPA píše:hm ...asi lama dotaz. A jak ty 64bit countery pouzit;-)?
Nyni mam napr: Target[dial]:1.3.6.1.2.1.2.2.1.10.1&1.3.6.1.2.1.2.2.1.16.1:public@172.xx.xx.2:::::2 a ta podoba s 64bit pocitadly...jsem nikde nenasel..
Predem diky za radu.

Musis pouzit SNMP v2
0 x

CANOPA

snmp v2 pouziju tak, ze za tou ip stroje je :::::2, tj. 1.3.6.1.2.1.2.2.1.16.1:public@172.xx.xx.2:::::2 Nebo si to myslim spatne?Predem diky za rady.P.
0 x
Petr S.

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 15 years ago

ups muze muze pripojit do MK pres usb a pojede to. Pak teda jestli jde vycitat smnp z balicku ups, to nevim.
0 x