ospravedlnujem sa za laicku otazku ale akosi mi nie je jasne ako funguje pppoe server v mikrotiku...
vsetko som nastavil podla manualu, moja predstava ale bola taka, ze pokial priradim pppoe server na interface,
tak sa nepripoji klient, ktory nema nastavene pppoe pripojenie... Avsak normalne sa pripojim, a ineternet slape
bez problemov... Teraz neviem ci som to zle pochopil alebo som zabudol nieco nastavit.
Vopred vdaka za akekolvek nakopnutie.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
pppoe server
A to rozhraní na kterém je ten server má přidělenou vlasní IP adresu? Pokud ano, tak se na něj můžeš normálně připojit - teda pokud se trefíš do IP adresy a masky. Pokud ne, tak připojení pojede pouze přes pppoe.
0 x
miract píše:Sice jsem to nikdy neresil, ale co pouzit kombinaci hotspot+pppoe?
ano prave to chcem spravit, zatial mam hotspot + radius ale bohuzial proti netcut to nie je ziadna vyhra...
0 x
qidoRV píše:A to rozhraní na kterém je ten server má přidělenou vlasní IP adresu? Pokud ano, tak se na něj můžeš normálně připojit - teda pokud se trefíš do IP adresy a masky. Pokud ne, tak připojení pojede pouze přes pppoe.
ma vlastnu IP + dhcp... takze asi toto bude ta chyba, dakujem za info, vypnem vsetko a idem to skusit
0 x
este maly detail, ktory ale neviem ci sa bude dat osetrit: pokial dam napr. tracert http://www.google.sk tak samozrejme dostanem branu routra a tym padom
viem aku IP si mam nastavit... je to mozne nejako vymysliet?
edit: doplnim sam seba a poprosim niekoho skusenejsieho o potvrdenie mojho zistenia, totiz: ked som sa pripojil notebookom a nastavil IP adresy tak
vsetko slape bez ohladu na to ako je nakonfigurovany pppoe server, ak som ale to iste urobil na APcku v mode WISP tak neslo nic...
viem aku IP si mam nastavit... je to mozne nejako vymysliet?
edit: doplnim sam seba a poprosim niekoho skusenejsieho o potvrdenie mojho zistenia, totiz: ked som sa pripojil notebookom a nastavil IP adresy tak
vsetko slape bez ohladu na to ako je nakonfigurovany pppoe server, ak som ale to iste urobil na APcku v mode WISP tak neslo nic...
0 x