❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

MikroTik RB600 jako vysílač/přijímač

Návody a problémy s konfigurací.
migell
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

MikroTik RB600 jako vysílač/přijímač

Příspěvekod migell » 15 years ago

Zdravím zdejší, nemáte někdo zkušenost s nastavením routerboardu jako vysílač a zároveň přijímač? Setkal jsem se s problémem, že do LAN1 posílám internet (ADSL), který proběhne přes masquerade a vysílá se do tří různých směrů přes WLAN1, WLAN2 a WLAN3. LAN2 mi slouží jako záložní linka k hlavní internetové bráně. LAN3 a WLAN4 jsem chtěl použít pro příjem jiného internetu jako zálohu pro domácí síť. Když 4. kartu pro příjem internetu nastavím na klienta a přizpůsobím tomu zbytek RB, tak se mi začínají hádat routy. Než jsem do toho zapojil přijímací stranu, tak jsem měl nastaveno, že veškerá komunikace se má směrovat přes LAN1 (192.168.0.1). Teď když tam přidám novou routu pro veškerou komunikaci, tak se mi nezaktivuje. Nevíte někdo, jak to správně nastavit? Jak nastavit, že se má určitá komunikace posílat přes určitý port? Díky
0 x
Rád pomůžu a něco se přiučím ...

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

normalne ten bord vse (vse na co nezna routu sam) posila na defaultni routu, pokud potrebujes nejaky traffic poslat jinam musis tam mit 2 defaultni routy a tu 2 s routing markem treba brana2 a v mangle s preroutingu oznacit co ma jit na branu 2
Naposledy upravil(a) Maxik dne 12 Apr 2010 21:24, celkem upraveno 1 x.
0 x

migell
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod migell » 15 years ago

Dneska už se k boardu nedostanu, ale zítra zkusím a dám vědět, jak se mi zadařilo.
0 x
Rád pomůžu a něco se přiučím ...