❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ccq??

Návody a problémy s konfigurací.
Besito

ccq??

Příspěvekod Besito » 15 years ago

Ahoj, co všechno způsobuje náhlé snížení CCQ. Stává se mi to na dvou AP. Z ničeho nic mi zhoupne ze 100% na 70%, pak třeba na 26% a za chvilku je tam zase 100%... Antény jsem už vyměnil za antény od ProWAXu (2,4ghz)..

Dík Besito
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 15 years ago

Besito píše:Ahoj, co všechno způsobuje náhlé snížení CCQ. Stává se mi to na dvou AP. Z ničeho nic mi zhoupne ze 100% na 70%, pak třeba na 26% a za chvilku je tam zase 100%... Antény jsem už vyměnil za antény od ProWAXu (2,4ghz)..

Dík Besito

Co by asi tak mohlo zpusobovat pokles kvality linky ..... premyslim .... moment .... ruseni?
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

Besito

michal.siman píše:
Besito píše:Ahoj, co všechno způsobuje náhlé snížení CCQ. Stává se mi to na dvou AP. Z ničeho nic mi zhoupne ze 100% na 70%, pak třeba na 26% a za chvilku je tam zase 100%... Antény jsem už vyměnil za antény od ProWAXu (2,4ghz)..

Dík Besito

Co by asi tak mohlo zpusobovat pokles kvality linky ..... premyslim .... moment .... ruseni?

Tak to by mě opravdu nenapadlo, ale kde se vezme to rušení?? Naskenuju cca 15 sítí se špatným signálem (většinou to jsou APčka, co maji lidi v bytě)...
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

hlavne si nemysli ze v techto pasmech vysilas jen ty, nemusi to byt vubec wifina a nemusis to naskenovat, co nejaky analog, meteoradar neco kdo vi co jeste.
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 15 years ago

Besito píše:
michal.siman píše:

Dík Besito

Tak to by mě opravdu nenapadlo, ale kde se vezme to rušení?? Naskenuju cca 15 sítí se špatným signálem (většinou to jsou APčka, co maji lidi v bytě)...

ruseni z chuvicky, bezdratove kamery, domovniho telefonu, zvonku, bezdratove mysi, vis ty co vsechno jede na 2.4GHz? navic to muze jet na uplne jiny frekvency, muze to byt jen ruseni z nejake harmonicke frekvence, proste cokoliv. samozrejme muze to delat spatna antena, pigtail, karta, ale ruseni je nejcastejsi problem kvality linky.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 15 years ago

Dík Besito

Hlavne je treba sledovat CCQ kdyz se prenasi dostatek dat pres ten spoj, nebot se to aktivni pocita z poctu potrebnych retransmisi - tedy bez prutoku tam muset byt (a vetsinou je) hodne spatne CCQ, ale pod zatizenim to je 100% ci tech vecnych 99-97% :lol:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

Besito

lwq píše:

Dík Besito

Hlavne je treba sledovat CCQ kdyz se prenasi dostatek dat pres ten spoj, nebot se to aktivni pocita z poctu potrebnych retransmisi - tedy bez prutoku tam muset byt (a vetsinou je) hodne spatne CCQ, ale pod zatizenim to je 100% ci tech vecnych 99-97% :lol:

CCQ sleduji při průtoku dat...
0 x